СК «Дніпро-1» – «Львів» – 0:1 (0:0)

Чемпіонат юнацьких команд. 20-й тур. Львів. «Сокіл». 7 квітня. 13:00

Арбітр — Максим Скрипник (Київська область), асистенти арбітра — Сергій Рущак, Андрій Касаткін (обидва – Ужгород). Четвертий арбітр — Степан Лапко (Львів).

Спостерігач арбітражу — Михайло Овчар (Калуш)

СК «Дніпро-1»: Крапивцов, Свистун, Авраменко, Гаража, Варжау, Хан (Баденко, 46), Мельниченко, Леонардо (Янко), Гаджиєв (Ківінда, 72), Жданов (Єршов, 83), Шолупець (Рустамов, 61)

Запасні: Макаренко, Джасім, Терещенко, Марченко

Головний тренер – Імад Ашур

«Львів»: Шарун, Михавко, Мудрий, Киричок, Климак (Чабан, 81), Панчишин, Кицун (Шандра, 90), Ювхимець (Довбецький, 75), Михайлів (Вишинський, 90), Мендрук, Герич

Запасні: Ріпак, Дашковець, Матківський,  Бокало, Гайдук, Висоцький, Марченко

Головний тренер – Роман Гданський

Гол: Панчишин (60)

Попередження: Хан (19), Кицун (22), Мендрук (64), Мельниченко (75), Янко (90+3), Панчишин (90+3)

Вилучення: Панчишин (90+9), Рустамов (90+9)

Вдалий старт у весняній частині сезону давав підстави юнакам «Дніпра-1» сподіватись і на домашній успіх у поєдинку зі «Львовом». Але суперник недарма розташовується достатньо близько до нашої команди. Львів’яни постали бойовитим колективом, який, вочевидь завдячуючи наявності у складі вікових за мірками юнацького чемпіонату гравцями, вміє нав’язати боротьбу. Віддавши територію, гості розраховували на контратаки, які будували здебільшого довгими діагоналями.

Саме львів’яни, попри перевагу спортклубівців у володінні м’ячем, і створили першу небезпеку у матчі. На 15-й хвилині з небезпечної відстані завдавав удару Ювхимець, але Крапивцов був на вірній позиції та намертво забрав м’яч.

Цей момент став ніби сигналом для більш активних дій «Дніпра-1». Наші футболісти почали рухатись швидше, увімкнули пресинг на чужій половині поля і видали дуже непоганий відрізок тривалістю десь хвилин 15-20. Але от тільки зі створенням моментів були проблеми. Лише Жданов декілька разів виходив на ударні позиції, зміщуючись з правого флангу у центр, утім у площину не влучав. А завершення тайму минуло вже майже за рівної гри.

Другий тайм дуже активно розпочав «Львів». І після декількох флангових атак гості таки змусили помилитися оборону «Дніпра-1». Авраменко зачепив суперника біля лінії штрафного майданчика, і Панчишин реалізував пенальті.

Тренери нашої команди замінами освіжили всю групу атаки, але повернути собі перевагу не вдавалося. Гра, яка півтора тайму була дуже динамічною та інтенсивною, розпалася на окремі відрізки через традиційні для таких випадків хитрощі, до яких вдається команда, що мінімально веде у рахунку. Здалося, що лікарі «Львова» набігали за останні півгодини матчу не менше, ніж деякі футболісти… Наші гравці могли піти від поразки на 88-й хвилині, але Янко, замикаючи флангову передачу, з декількох метрів не зумів переграти воротаря.

Неймовірними зойками протягом всього матчу тренери та гравці «Львова» підняли градус нервової напруги до максимуму. І завершилася справа масовою штовханиною вже після фінального свистка. Герич почав демонстративно святкувати чомусь дуже принципову перемогу прямо в обличчя Гаражі, згодом хтось із запасних гостей штовхнув Єршова на газон – з цього і почалася сутичка…

Поразка перервала безпрограшну серію “Дніпра-1” та не дозволила наблизитися до чільної шістки у таблиці.