«Минай» – СК «Дніпро-1» – 2:3 (1:2)

Чемпіонат юнацьких команд. 26-й тур. Ужгород. «Авангард». 14 травня. 11:00

Арбітр — Іван Сухенко (Кременчук), асистенти арбітра — Тарас Ніконенко (Харків), Дмитро Башкіров (Донецька область). Четвертий арбітр — Вадим Запрутняк (Вінниця).

Спостерігач арбітражу — Орест Шмигельський (Львів)

«Минай»: Росул, Кецук, Цибик, Махінка, Калінець, Волошин (Каганець, 46), Диянчук, Кондратюк (Цигак, 90+1), Голуб (Скрипник, 64), Дурдас (Саврій, 64), Максимець (Попович, 75)

Запасні: Савченко, Постемський, Штефанюк, Вовкунович

Головний тренер – Сергій Мізін

СК «Дніпро-1»: Крапивцов, Свистун, Авраменко, Терещенко, Варжау, Єршов (Шолупець, 62), Раско (Рустамов, 62), Хан, Гаджиєв, Жданов, Баденко

Запасні: Макаренко, Цимбал, Гаража, Джасім, Леонардо

Головний тренер – Імад Ашур

Голи: Гаджиєв (17, пен, 89), Баденко (30), Голуб (43), Кондратюк (47)

Попередження: Єршов (21), Махінка (21), Свистун (42), Диянчук (45+1), Гаджиєв (74), Саврій (76), Кондратюк (86)

Матч проти аутсайдера юнаки «Дніпра-1» розпочали, як і годиться, з позиції сили. Великий відсоток володіння м’ячем, гострота на флангах (звідки, до речі, ледь не прийшов гол вже у першій же атаці) – все це приносило відчутну перевагу на полі. «Минай» першу свою контратаку спромігся провести на 15-й хвилині, але Крапивцов вчасно висунувся назустріч супернику та заблокував його удар з гострого кута. І у відповідь наші хлопці забили! Гаджиєв реалізував пенальті, призначений за гру рукою.

Подвоїти рахунок вдалося на 30-й хвилині, коли спортклубівцям вдалася просто блискуча атака. Хан класним пасом врозріз кинув у прорив правим флангом Жданова, простріл якого буквально вніс у ворота Баденко.

Не можна сказати, що після цього гра кардинально змінилася – треба зазначити, що господарі й раніше почали діяти більш активно. Також навряд чи можна звинувачувати футболістів «Дніпра-1» у передчасній розслабленості, хоча комфортність рахунку напевно що сиділа у підсвідомості. Гра поступово якось розклеїлася, втратила цілісність. Почала відчуватися відсутність у середині поля травмованого Мельниченка – за його відсутності м’яч якось не тримався. Врешті-решт, наша команда ще й припустилася помилки біля власних воріт, дозволивши Голубу опрацювати м’яч та вгатити його під поперечину. Більше того, ледь почався другий тайм, результативним став кутовий господарів. Після боротьби відзначився Кондратюк.

Ось тепер «Минай» вже перехопив ініціативу і провів декілька небезпечних атак, заробив ще низку стандартів. Минув тривалий час, перш ніж «Дніпро-1» почав знову тиснути на ворота суперників. Але завершальна третина матчу пройшла під диктовку спортклубівців, які, треба визнати, заслужили на вирішальний гол. Забити його могли Шолупець, Рустамов, але судилося це зробити Гаджиєву. На 89-й хвилині Жданов підключив до атаки правим флангом Варжау, який від лицьової вдало прострелив на кращого бомбардира команди. Гол став для Гаджиєва 10-м у чемпіонаті.