Верес – СК Дніпро-1 – 0:2 (0:1)

Чемпіонат юнацьких команд. 18-й тур. Рівне. НТБ «Верес». 17 березня. 13:00

Арбітр: Віталій Соловйов (Одеса). Асистенти арбітра: Роман Мосійчук (Житомир), Тарас Ніконенко (Харків). Четвертий арбітр: Максим Фірсов (Рівне)

Спостерігач арбітражу: Ігор Хіблін (Хмельницький)

«Верес»: Кулик, Протасевич, Даценко, Савчук, Ромасюк, Фундук, Вадовський (Волченко, 84), Устимець (Лепський, 46), Зайко (Вільховий, 84), Годя (Вороб’як, 61), Ковалюк (Пилипчук, 80)

Запасні: Кийко, Дрозд, Петров, Бокій

Головний тренер – Олег Шандрук

«Дніпро-1»: Крапивцов, Свистун, Авраменко (Гаража, 58), Терещенко, Варжау, Леонардо (Хан, 72), Мельниченко, Баденко (Янко, 58), Гаджиєв (Марченко, 88), Жданов, Шолупець (Рустамов, 58)

Запасні: Макаренко, Єршов

Головний тренер – Імад Ашур

Голи: Гаджиєв (41, 58)

Попередження: Свистун (33), Фундук (61), Вороб’як (76), Хан (77), Вадовський (79), Янко (84)

Обидва суперники вдало стартували навесні, здобувши в двох турах по 4 очки. «Дніпро-1» здобув їх, як пам’ятаємо, у поєдинках проти лідерів, та й «Верес», хоч зустрічався з менш статусними опонентами, залікові бали отримав недарма. Це підтвердила і гра, що відбулася у Рівному. Господарі намагалися не поступатися спортклубівцям в інтенсивності, вдавалися до пресингу, а з м’ячем вели комбінаційну гру і мали декілька просто вбивчих моментів. Утім, наша команда ініціативою володіла все ж більшу частину матчу, до того ж була помітна вища індивідуальна майстерність гравців.

Попри цікаву та динамічну гру, справа до справжніх гольових моментів дійшла після півгодини двобою. На подачу кутового відгукнувся Мельниченко, але його удар головою встиг відбити голкіпер. «Верес» також відповів стандартом: після навісу зі штрафного Протасевич з лінії воротарського пробив вище воріт.

Наступний хід нашої команди став гольовим. Прохід правим флангом Варжау завершив подачею на дальню стійку, де Гаджиєв влучно пробив головою. Але «Верес» у залишок часу до перерви міг зрівняти рахунок: Зайко з близької відстані відверто пробачив спортклубівців.

У другому таймі гра також точилася на зустрічних курсах. «Дніпро-1» подвоїв рахунок після красивого обвідного удару того ж Гаджиєва, який оформив дубль. Наша команда контролювала хід матчу, попри намагання господарів повернутися до матчу, і здобула заслужену перемогу.