FAVBET ЛІГА. 25 тур.
Пряма трансляція — Футбол-1
7 червня. 19:30. Дніпро. Стадіон «Дніпро-Арена».
ПФК «Львів» — СК «Дніпро-1»  1:2 (1:1) 
Головний суддя: Ярослав Козик (Мукачеве)
Судді на лінії: Володимир Журибіда (Луцьк), Михайло Маланчук (Кіцмань, Чернівецька область).
Четвертий арбітр: Володимир Новохатній (Київ)
Спостерігач арбітражу: Михайло Овчар (Калуш)
Делегат УАФ: Віктор Маслов (Дніпро).
«Львів»: 23. Сарнавський, 90. Люлька (20. Клименчук,77), 22. Братков, 21. Гончар, 9. Татарков, 33. Борзенко (кап.), 30. Жонатан (5. Приймак,77), 7. Шина (17.Ходаковський,89), 95. Бопесу, 18. Велвес (13.Нич,64), 14. Яковелі (93, Богунов,64).
Запасні: 94. Пеньков, 35. Кравчук.
Головний тренер: Єгіше Мелікян
«Дніпро-1»: 33. Юрчук, 3. Адамюк, 71. Лопирьонок. 15. Логінов, 19. Цуріков, 4. Кравченко (кап), 20. Ді Франко (69. Вакулко,59), 25. Когут (29.Назаренко,73), 23. Тейлор (7.Коркішко,73), 10. Булеца (77. Чичиков,88), 89. Супряга (9.Хобленко,58).
Запасні: 31. Кліщук, 44. Батагов, 8. Польовий, 77. Чичиков, 14. Ярмолюк.
Головний тренер: Дмитро Михайленко
Попередження: Лопирьонок (10), Бопесу (45), Тейлор (48), Богунов (82), Приймак (після фінального свистка).
Голи: Шина (31), Цуріков (42), Хобленко (87)

Небезпечна епідеміологічна ситуація на заході України змусила керівництво УПЛ перенести матч «Львів» – «Дніпро-1» на «Дніпро-Арену», при цьому леви залишились номінальними господарями. У порівнянні с першою грою після рестарту, в якій дніпряни впевнено перемогли «Олімпік» 3:1, в стартовому складі спортклубівців відбулися деякі зміни, і у першу чергу вони пов’язані із тим, що лазарет команди значно порідив. В атаці замість Хобленка з’явився Супряга, а на позиції лівого захисника за основу СК «Дніпро-1» дебютував Цуріков. Також у середині поля Когут замінив Вакулка. Зазначимо і першу появу в заявці команди на гру основи юного Ярмолюка, який в офіційних матчах виступав тільки у першості U-19.

Гра розпочалася з позиційної боротьби у центрі поля і тільки на 4-й хвилині дніпряни зуміли наблизитися до штрафного майданчику суперника, але удар Тейлора був заблокований. У свою чергу номінальні господарі вперше змусили попрацювати Юрчука на 9-й хвилині, коли голкіпер спортклубівців головою зіграв за межами штрафного майданчику, при цьому м’яч відскочив до суперника, вале завдати удар здалеку по порожнім воротам йому не дозволили. На це «Дніпро-1» відповів стандартом у виконанні Булеци, після якого Логінов виграв боротьбу на другому поверсі, але м’яч після його удару головою ліг зверху на сітку воріт.

Загалом, слід зазначити, що на початку матчу команди дуже багато фолили, тому гра часто переривалася свистком арбітра, при цьому якщо рефері оцінив жорсткий підкат Лопирьонка під Татаркова жовтою карткою, то після грубої гри Люльки проти Тейлора суддя обмежився усним зауваженням.

В середині тайму голкіпери обмінялися відбитими ударами: спочатку Юрчук відвів загрозу після удару Велвеса у нижній кут, а в атаці-відповіді міцно пробив Супряга, і Сарнавський не ризикнув ловити сферу, кулаками відбивши м’яч в аут. Далі знову у гру вступив Юрчук, коли накрив удар Татаркова метрів з 22-х.  А на 30-й хвилині Адамюк ледве не повторив свій «фокус», дебют якого відбувся у грі з «Олімпіком» – знову Булеца подав з кута поля, а Володимир, наче з пушки, головою запустив снаряд під поперечину, і тільки карколомний стрибок Сарнавського, від рук якого м’яч відскочив у поперечину, врятував левів, від вірного голу від свого колишнього партнера по команді. А у наступній атаці «Львів» відкрив рахунок – Шина протягнув м’яч до штрафного майданчику і влучно пробив у нижній кут.

Пропущений гол змусив дніпрян йти вперед більш великими силами і ближче до перерви спортклубівці зуміли втілити ігрову перевагу в забитий м’яч – це Цуріков першим був на відскоку від Борзенка (подачу робив Булеца), і завдав невідпорного удару метрів з 12-ти -1:1!

З початком другого тайму дніпряни почали активно пресингувати суперника, і той же Сарнавський дуже ризикував, коли вирішив обіграти Супрягу у власному воротарському майданчику. На 51-й хвилині непогана комбінація Булеца-Цуріков-Супряга закінчилася ударом останнього з лінії штрафного майданчику, але м’яч прийшов точно у руки воротарю. Ще за 6 хвилин Когут заробив дуже перспективний штрафний, але Булеца пробив трохи над поперечиною.

Одразу після цього тренерський штаб дніпрян провів подвійну заміну, випустивши Хобленка і Вакулка.  Невдовзі саме вони взяли участь у гострій контратаці чотири на три, але довести її до логічного завершення не вдалося. Спортклубівці продовжили тиск і невдовзі ніхто не замикає небезпечний простріл Цурікова, після чого Сарнавський  у наступних атаках тягне удари Булеци і Хобленка. Розібрався голкіпер левів і після стрімкої комбінації лівим флангом Булеца-Вакулко-Тейлор, накривши м’яч у воротарському майданчику. Ще за хвилину Сарновський знову на висоті, реагуючи на підступний удар все того ж Булеци.

І все ж таки дніпряни зуміли пробити відмінно діючого воротаря «Львова» – на 87-й хвилині Хобленко обігрався з Булецею та завдав влучного удару у дальній нижній кут метрів з 17-ти – 2:1 на користь спортклубівців! У час, що залишився (арбітр компенсував 5 хвилин) дніпряни стримували атаки номінальних господарів, а на 94-й хвилині Юрчук відбив на кутовий підступний удар Ходаковського. На виконання стандарту до штрафного майданчику дніпрян прибіг і Сарнавський, але це левам не допомогло. Спортклубівці здобувають вольову звитягу у «гостьовому матчі»!

Пресслужба СК “Дніпро-1”