«Зоря» – СК «Дніпро-1» – 0:0 (2:1)

Чемпіонат юнацьких команд. 21-й тур. Віта-Литовська. НТБ «Конча-Заспа». 14 квітня. 12:00

Арбітр — Владислав Орендочка (Полтава), асистенти арбітра — Владислав Мошковський (Київська область), Олександр Брикун (Харків). Четвертий арбітр — Олексій Бородавка (Житомир).

Спостерігач арбітражу — Олександр Кран (Харків)

«Зоря»: Суркіс, Руденко (Кузьменко, 46), Коробов, Захарченко, Мариновський, Іщенко – к, Долбнєв (Чубов, 90+3), Шевченко, Білий (Лобко, 82), Байрук (Задорожний, 78), Пономаренко

Запасні: Кіблицький, Токар, Скочеляс, Дикий Д.

Головний тренер – Олексій Дроценко

«Дніпро-1»: Крапивцов, Свистун – к, Терещенко, Гаража, Варжау, Єршов (Леонардо, 60), Мельниченко, Хан (Раско, 81), Гаджиєв (Янко, 81), Жданов, Шолупець (Ківінда, 60, Марченко, 68)

Запасні: Макаренко, Джасім, Авраменко, Дикий М.

Головний тренер – Імад Ашур

Голи: Жданов (69), Коробов (77), Лобко (90+2)

Попередження: Пономаренко (35), Білий (44), Жданов (86), Терещенко (89), Задорожний (90+5)

Вилучення: Терещенко (90+5, друге попередження)

У цьому матчі зійшлися суперники, що перебувають поруч у середині турнірної таблиці,  демонструють цікавий футбол та мають у своїх складах низку перспективних виконавців. Якщо оглядати матч в цілому, то можна значити, що м’ячем більше володіли та атакували спортклубівці. А от за гостротою створених моментів «Зоря», як мінімум, не поступилася.

При цьому перша половина зустрічі пройшла у значно обережнішій грі, причому з обох боків. Небезпечними були стандарти, а з гри шанси мали відзначитись Шолупець, Жданов, Пономаренко та Білий. Останній взагалі після помилки наших захисників опинився наодинці перед Крапивцовим, але пробив повз ворота.

Хід гри кардинально змінився після того, як було відкрито рахунок. До речі, передувала цьому вимушена перестановка. Ківінда, що вийшов на заміну, швидко зазнав прикрої травми, і на позицію форварда перемістили Гаджиєва, а на його лівий фланг перейшов Жданов. Саме Денис і створив міні-шедевр: сольний прохід завершив зміщенням та ударом у дальній кут.

Після цього пішов відкритий футбол: команди створили в останні 20 хвилин не менше десятка дуже хороших моментів. Причому достатньо швидко «Дніпро-1» міг рахунок подвоїти, але Гаджиєв, отримавши чудовий пас від Хана з глибини, не зумів з близької відстані пробити Суркіса. У відповідь, як це часто буває, «Зоря» відігралася. Суперники розвернули атаку з центра на лівий фланг, і Коропов з лінії воротарського замкнув передачу.

Спортклубівці могли виходити знову вперед після щільного удару Леонардо та небезпечного парашута Марченка. Але свої шанси врешті-решт у гол перетворила «Зоря». Найбільш небезпечний серед господарів Пономаренко не забив, а от Лобко, що вийшов на заміну став героєм своєї команди. Він скористався позиційною помилкою наших гравців та завершив швидку атаку влучним ударом з лівого флангу з меж штрафного майданчика. Часу відігратися у «Дніпра-1» вже не було.