Представляємо нового футболіста СК «Дніпро-1» – правий захисник Денис Мірошніченко.

– Вітаємо у команді! Як почуваєшся тут, як прийняли нові партнери, багатьох з яких ти знаєш?

– Так, хлопців знаю дуже добре, майже всю команду. Мене прийняли добре, підтримали, підказали. Дуже комфортно й приємно перебувати у цьому колективі.

– У твоїй кар’єрі були «Кривбас» та дубль «Дніпра», але два основні періоди – «Карпати» та «Олександрія». Як охарактеризуєш ці часи?

– Лише з позитивного боку. У кожному клубі в мене з усіма складалися дуже добрі стосунки. Провів там чудовий час.

– Минулий сезон став для тебе дуже результативним. Таке трапилося вдруге у кар’єрі після сезону 2018/19 у «Карпатах». Це пов’язано зі зміною тактики, твоїх задач на полі чи просто так склалося?

– Так склалося. Вся команда прогресувала, і я разом з нею. В мене дійсно вийшов вдалий сезон. Сподіваюсь, тут буде ще краще.

– Достатньо багато голів ти забив красивими ударами здалеку. Удар в тебе з дитинства чи відпрацьовував?

– Просто в мене дуже-дуже добрий удар (сміється). А так, звичайно, все це відпрацьовується на тренуваннях. З кожним днем намагаюся прогресувати.

– Які спогади залишилися про молодіжну збірну України, де ти чимало зіграв свого часу?

– Дуже добрі спогади, я і вдячний тренеру Сергію Ковальцю за довіру. Провів там багато матчів, і з багатьма хлопцями з команди знайомий саме по збірній.

– Які матчі запам’яталися найбільше?

– З французами, німцями. Ці матчі були дуже важкими.

– Пригадай емоції, коли отримав виклик до національної збірної перед матчем з Англією?

– Трохи було несподівано. Дуже вдячний тренеру за цю довіру. Взяв для себе дуже багато позитивних емоцій, і є велике бажання повернутись до збірної.

– Засмутився, що не вийшов на «Вемблі»?

– Мабуть, так. Будь-який професіонал бажає грати у кожному матчі. Трохи засмутився, але я побачив, що можу там грати, і буду для цього все робити.

– У складі «Олександрії» ти грав у Лізі Європи, а тепер прийшла черга Ліги чемпіонів. Крок вперед? Чого чекаєш від наступного сезону?

– Звісно, це крок вперед. Команда «Дніпро-1» посіла друге місце, що говорить само за себе. Думаю, подібні цілі будуть і в наступному сезоні, адже все це треба підтвердити, прогресувати та рухатись разом далі.

– Єврокубків особливо чекаєш?

– Звісно. Думаю, всі чекають подібних матчів.