УПЛ 2022/23. 30 тур.
Пряма трансляція – 2+2
4 червня. 15:00. Ужгород. Стадіон «Авангард».
СК «Дніпро-1» – «Кривбас» (Кривий Ріг) 1:0 (0:0)
Головний суддя: Дмитро Бондаренко (Одеса)
Судді на лінії: Олександр Павлінов, Віталій Сухін (обидва – Одеса)
Четвертий арбітр: Роман Блавацький (Львів)
Спостерігач арбітражу: Юрій Мосейчук (Чернівці)
Арбітр ВВА: Микола Балакін (Київська область)
Асистент ВВА: Сергій Приступа (Черкаська область)
Спостерігач ВВА: Віктор Швецов (Одеса)
Директор матчу: Віктор Наскалов (Закарпатська область)
«Дніпро-1»: 93.Валеф, 26.Каплієнко (29.Назаренко,67) 5.Сарапій, 39.Сваток (кап), 42.Пасіч (27.Хайнер, 60), 23.Бланко, 31.Танковський (3.Адамюк, 46), 22.Рубчинський (11.Підлепенець.60), 8. Піхальонок (25.Когут,60), 34.Танчик, 7.Довбик.
Запасні: 1.Рибак, 99.Гомес,24.Лучкевич.
Головний тренер: Олександр Кучер
«Кривбас»: 33.Кліщук, 7.Понєдєльник, 13.Бескоровайний, 5.Стецьков, 55.Дібанго, 8.Капіч, 17.Семотюк (94.Задерака,63), 10.Хомченовський (кап), 9.Соса, 14.Луньов (11.Татарков,63), 27.Дебелко. (97.Кораблін, 79)
Запасні: 23.Сарнавський, 1.Хома, 39.Опанасенко, 15.Вернидуб, 22.Шевченко,  18.Устименко.
Головний тренер: Юрій Вернидуб

Гол: Бланко (73).

Попередження: Когут (85), Кораблін (88), Бескоровайний (90+1).

Цілком зрозуміло, що стартовий склад дніпрян на гру проти «Кривбасу» відрізнявся від матчу із «Шахтарем», оскільки через дискваліфікації одразу для чотирьох футболістів СК «Дніпро-1» сезон закінчився на тиждень раніше: в середній лінії Пеглоу і Гуцуляка замінили Рубчинський і Танчик. Крім того, у центр оборони замість Адамюка повернувся Сваток, котрий навпаки відбув свою дискваліфікацію, а на останній межі цього разу тренерський штаб спортклубівців знову вирішив довірити місце Валефу.

Початок матчу вийшов досить рівним. Обидві команди не відсиджувалися у захисті, намагаючись швидко долати середину поля, при цьому і доволі високо зустрічаючи суперників ще на його половині поля. Проте гостріше виглядали дніпряни. На 6-й хвилині Довбик розпочав пристрілку, потужне приклавшись до м’яча зі штрафного – вище воріт, а на 14-й Артем дуже хитрим пасом створив момент для Піхальонка, котрий отримав передачу на куті воротарського майданчику, але його удар було заблоковане.

Поступово до середині першого тайму стала вимальовуватися невелика територіальна перевага дніпрян, але особливо гострих моментів господарям створити не вдавалося, а ударам Бланко і двічі Довбика (головою і з гострого кута ногою) бракувало влучності. Натомість криворожани отримали більше шансів грати на контратаках і перша з них, на 26-й хвилині була досить гострою – Валеф відбив на кутовий удар Соси у ближню дев’ятку. Перший же влучний удар дніпрян відбувся на 37-й хвилині, коли Рубчинський взяв гру на себе і потужне пробив низом у кут метрів з 22-х, але Кліщук зумів відбити цей постріл.

У перерві Олександр Кучер провів одну заміну – Адамюк замінив Танковського, в результаті чого Сарапій пішов в опорну зону.  Другий тайм активніше розпочали криворожани, які подали кілька кутових, а на 57-й хвилині навіть забили, але Дебелко добивав м’яч у сітку після сейву Валефа з відвертого офсайду, що і було чітко зафіксоване.

Тренерський штаб спортклубівців спробував змінити хід гри замінами,  спочатку випустивши тріо Хайнер, Когут, Підлепенець, а ще невдовзі Назаренка. І на 73-й хвилині атака дніпрян нарешті пройшла – Підлепенець довгим пасом кинув у прорив Довбика, котрий підключив до атаки Когута, а Ігор вивів на удар Бланко і аргентинець влучно пробив у дальній кут від Кліщука -1:0!

Забитий гол надихнув дніпрян і одразу Бланко та Довбик завдавали удари, але у першому випадку спокійно зіграв воротар, а після пострілу Артема м’яч пройшов над поперечиною. На 81-й хвилині міг відзначитися Танчик, але його удар з лінії карного майданчику був трошки неточний.

У час, що лишився дніпряни не дозволили супернику нічого створити біля власних воріт, натомість вже у компенсований арбітром час спортклубівці могли і збільшити свою перевагу, але не сталося… Проте відбулось головне – «Дніпро-1» здобув перемогу і завойовує срібні медалі чемпіонату України, а з ними і путівку до кваліфікації Ліги Чемпіонів!

Вітаємо команду з цією звитягою і дякуємо за сезон!