УПЛ 2022/23. 7 тур.
16 жовтня. 15:00. Львів. Стадіон «Україна»
Пряма трансляція – УНІАН
«Рух» (Львів) – «Дніпро-1» 2:3 (1:1)
Головний арбітр: Юрій Іванов (Донецька область)
Судді на лінії: Ігор Корнійко (Миргород), Максим Чертоляс (Херсонська область)
Четвертий арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя)
Спостерігач арбітражу: Олександр Кран (Харків)
Делегат УАФ: Віктор Радущинский (Житомир)
«Рух»: 79. Паньків (к), 29.Дідик, 96.Слюсар, 6.Довгий, 93.Роман, 73. Лях, 7.Климчук, 23.Бойчук (21.Карабін,90+2), 90. Таллес (17.Мисик, 65), 63. Сапуга, 11. Соломон (99.Рунич,88).
Запасні: 32. Ледвій,  10.Притула,4.Холод, 92. Слюбик,  71.Федор, 75.Кітела, 15.Підгурський.
Головний тренер: Леонід Кучук
«Дніпро-1»: 93. Валеф, 20.Горбунов, 5.Сарапій, 39.Сваток (к), 3.Адамюк (29.Назаренко, 55), 11.Громов (34.Танчик, 55), 18.Бабенко, 8.Піхальонок (15.Логінов,87), 22.Рубчинський (25. Когут, 67), 9.Гуцуляк, 7.Довбик.
Запасні: 1.Рибак, 33.Юрчук,  99.Гомес, 2.Кононов.
Головний тренер: Олександр Кучер
Голи: Довгий (30), Довбик (45+1, з пенальті), Таллес (52), Гуцуляк (59), Логінов (90+5,).

Попередження: Сваток (14), Роман (28), Адамюк (38), Слюсар (39), Бабенко (46), Назаренко (90+1).

Вилучення: Роман (58, друга жовтка картка), Слюсар (78, друга жовта картка).

У матчі проти «Руху» тренерський штаб дніпрян вирішив не використовувати багатьох легіонерів, залишивши з іноземців у стартовому складі лише Валефа на останній межі, а в іншому на полі був український варіант команди. Цього разу з перших хвилин гру розпочали Горбунов і Громов, які опанували на полі лівий фланг, де зазвичай у різних сполученнях грали Амаш, Бланко і Бузанелло.

Гра почалася у повільному темпі. Дніпряни поступово намагалися відшукати слабкі місця в обороні. Перший гострий випад спортклубувці провели на 8-й хвилині, коли Довбик підключив до атаки правим флангом Адамюка, простріл якого відбив перед собою Паньків, після чого на допомогу голкіперу прийшли захисники. Господарі спочатку відповіли потужним штрафним Ляха у стінку, після чого довелося відновлювати дихання Гуцуляку, а також дуже небезпечною контратако, під час якої Валеф зреагував на удар Климчука і добивання Довгого.

Спортклубівці вели пристрілку з дальньої дистанції, але перші спроби були неточними.  На 26-й хвилині був удар вже у межах карного майданчику, але і Гуцуляку не вистачило влучності. А от друга гостра атака «Руха» завершилася взяттям воріт – Бойчук отримав пас на офсайдній межі  і прострелив вздовж воротарського майданчику, а там Довгий виграв боротьбу і зумів спіймати на протихіді Валефа, «суха» серія котрого обірвалася на 480-й хвилині.

Заключні 15 хвилин першого тайму пройшли вже за відчутної ігрової переваги дніпрян. Гості створили кілька перспективних моментів, ну а найближче до успіху був Громов, який на 41 хвилині ледве не замкнув пас Піхальонка, але буквально на лінії воріт м’яч відбив Роман. Та все ж таки спортклубівці відновили рівновагу до перерви: Громов змусив суперника сфолити проти себе у карному майданчику, і Довбик з 11-метрової позначки продовжив власну результативну серію – 1:1!

Але на початку другого тайму дніпряни знову опинилися у ролі наздоганяючого – після прострілу з правого флангу Адамюк відбив м’яч на ногу Талласу, який з льоту пробив у дальній від Валефа кут воріт.  На це тренерський штаб дніпрян відповів подвійною заміною, випустивши Назаренка і Танчика.  І саме Назаренко за кілька хвилин змушує порушити правила Романа, котрий за цей фол отримав другу жовту картку у матчі, залишивши свою команду у меншості, проте головне покарання за грубість було після стандарту: Піхальонок навісив, а Гуцуляк головою спрямував м’яч у сітку -2:2!

У більшості дніпряни повели масовані атаки на ворота суперника, перевіряючи пильність Паньківа з різних дистанцій, і заробляючи кутовий за кутовим (підсумковий їх рахунок 10-0 на користь дніпрян). А на 78-й хвилині господарі залишаються ще і у дев’ятьох – це Слюсар зупиняє Когута ціною другої жовтої картки і залишає поле.

Дніпряни оточують штрафний майданчик суперника, який при кожній можливості намагається тягнути час. І ось коли вже йшла п’ята, остання компенсована хвилина  арбітром спортклубівці проводять комбінацію за участю Назаренка і Горбунова, простріл якого замикає Логінов, що з’явився на полі за кілька хвилин до цього моменту! 3:2 – «Дніпро-1» продовжує переможну ходу в УПЛ сезону 2022/23!