Ліга Конференцій 2022/23. Група Е.
27 жовтня. 22:00 (київський час).
Кошице (Словаччина). Стадіон «Кошицька футболова арена».
Пряма трансляція – МЕГОГО.
СК «Дніпро-1» – «Аполлон» (Лімасол, Кіпр) 1:0 (1:0) 
Головний суддя: Антоніу Нобре (Португалія)
Судді на лінії: Педру Рібейру і Нелсон Перейра (Португалія)
Четвертий арбітр: Рікарду Байшиеью (Португалія)
«Дніпро-1» 93. Валеф, 3.Адамюк, 5.Сарапій, 39. Сваток (кап), 13.Амаш 18. Бабенко, 22. Рубчинський (25.Когут.70), 8.Піхальонок (15.Логінов.85), 29.Назаренко (6. Бузанелло, 85), 34.Танчик (2.Кононов, 82), 7. Довбик.
Запасні: 1.Рибак, 12. Кінарейкін, 33.Юрчук,
Головний тренер: Олександр Кучер
«Аполлон»: 26.А.Йовановіч, 29. Алісамі. 4.В.йовановіч, 25.Карікаку (кап),  19.Кабрал (93.Жраді.79), 20. Шполяріч (24.Хаммас,67), 77.Коль,  65. Офорі (23.Ва, 68), 10.Онженда (11.Дабо,68), 9.Піттас, 90.Хенті (28.Дігіні,68).
Запасні: 76.Алоізіу, 99.Д.Деметріу, 5.Пейберн, 6. Артіматас,  36.Шахар.
Головний тренер: Давід Катала
Гол: Піхальонок (39)
Попередження: В.Йовановіч (27).
Вилучення: Жраді (88, пряма червона картка)

Через травми одразу великої кількості виконавців тренерський штаб дніпрян був дуже обмежений у варіантах обрання склад на один з вирішальних матчів цього півріччя, адже саме від протистояння з «Аполлоном» багато у чому залежало питання, чи зуміють спортклубівці пробитися до плей-оф Ліги Конференцій. Якщо порівнювати склад команди із тим, що грав три дні тому проти «Металіста», то дві заміни були вимушені – травмованих Горбунова і Гуцуляка замінили Рубчинський і Назаренко.

Саме Назаренко і завдав перший удар у матчі на 3-й хвилині зустрічі, з льоту замикаючи навіс з флангу, але дуже неточно. У наступній атаці той же Назаренко знову був на вістрі атаки, але тепер потрапив в офсайд після гострого прострілу Танчика. Перший же влучний удар по воротах спортклубівці завдали на 12-й хвилині, але Йовановіч зіграв надійно після дальнього пострілу Бабенка.

Після стартового натиску спортклубівців гра заспокоїлася. Дніпряни впевнено контролювали ситуацію на полі, чекаючи помилок від суперника. За весь перший тайим кіпріоти лише двічі потурбували Валефа – одного разу бразилець перервав простріл Хенті, а в іншому ефектно і ефективно зіграв на випередженні, забравши м’яч в ногах у Кабрала.

Перший по-справжньому гольовий момент «Дніпро-1» створив на 34-й хвилині, коли Назаренко у воротарському майданчику замикав простріл Танчика, але м’яч пройшов над поперечиною. Ну а невдовзі наступила розв’язка першого тайму. Піхальонок обігрався на правому фланзі з Адамюком, змістився у центр і завдав потужного удару метрів з 27-ми, при цьому м’яч ще і під час польоту змінив траєкторію, що поставило у глухий кут Йовановіча, котрий так і не зумів зреагувати на постріл – 1:0!

І у другому таймі дніпряни продовжили переконливо контролювати ситуацію на полі, діючи в атаці значно гостріше суперника. У дніпрян запам’яталися удар трохи вище поперечини Рубчинського, і потужний постріл низом у стійку Амаша.  Був ще один момент і у Назаренка, який замикав пас Когута, але влучив у голкіпера.

Атаки ж «Аполлону» зводилися в основному к навісам, з якими дуже переконливо розбирався Валеф. В одному епізоді дніпровського воротаря підстрахував Сарапій, який відбив удар Коля. Сам же Валеф лише раз вступив у гру після удару суперника – аж на 83-й хвилині спокійно забравши м’яч після удару Жраді.

На 88-й хвилині автор єдиного влучного удару кіпріотів залишив поле після прямої червоної картки за удар ліктем Бабенка. Вже після цього спортклубівці мали чудовий шанс збільшити перевагу, коли після контратаки чотири в один Довбик вивів на удар Логінова, але Сергій пробив вище воріт.

У підсумку дніпряни здобули важку і таку важливу перемогу, яка забезпечила клубу-дебютанту євротурнірів прохід до плей-оф Ліги Конференцій!