УПЛ 2023/24. 22 тур.
31 березня. 18:00. Ковалівка. Стадіон «Колос».
Пряма трансляція – УПЛ ТБ
«Колос» (Ковалівка) – «Дніпро-1» 0:2 (0:1) 
Головний суддя: Андрій Коваленко (Полтава)
Судді на лінії: Володимир Думенко, Ярослапв Поважний (обидва – Харків)
Четвертий арбітр: Дмитро Кубряк (Одеса)
Спостерігач арбітражу: Олександр Дердо (Чорноморськ)
Арбітр ВВА: Дмитро Панчишин (Харків)
Асистент ВВА: Сергій Приступа (Черкаська область)
Спостерігач ВВА: Віктор Швецов (Одеса)
Делегат УАФ: Олександр Косевич (Донецька область)
«Колос»: 23.Фесюн, 29.Ємець, 6.Бурда, 5.Бондаренко,  9.Цуріков, 90.Богданов (кап), 14.Мілько (кап), 69.Ільїн, 10.Оріховський (99.Паулаускас.61), 70.Топалов (8.Велетень, 77)11.Рангел (22.Безбородько.77).
Запасні: 1.Горох, 20.Мискак, 29.Ємець, 15.Чорноморець, 3.Гончаренко, 2.Кукош, 48.Криворучко, 17.Салабай
Головний тренер: Ярослав Вишняк
«Дніпро-1»: 1.Волинец, 3.Адамюк, 39.Сваток (кап), 5.Сарапій, 11.Мірошніченко, 18.Бабенко, 22.Рубчинський, 8.Піхальонок (27.Очеретько.90+2), 9.Гуцуляк, 17.Лєднєв (10.Третьяков,61), 7.Філіппов. (34.Танчик,90+3).
Запасні: 33.Юрчук, 12.Кінарейкін, 4.Авраменко, 42.Пасіч, 29.Мельниченко, 23.Баденко, 14.Гаджиєв,  26.Гребенюк.
Головний тренер: Юрій Максимов

Голи: Піхальонок (2), Гуцуляк (64)

Попередження: Рангел (70), Адамюк (74), Волинець (80), Бурда (88),

Під час паузи у чемпіонаті, пов’язаної  матчами збірних України, чимало гравців «Дніпра-1» зуміли залікувати свої травми і таким  чином до основного складу повернулися Лєднєв і Сваток, при цьому капітан дніпрян провів свій довгоочікуваний сотий офіційний матч за клуб!

Гра розпочалася із затримкою у майже у 40 хвилин через повітряну тривогу і перша ж атака дніпрян завершилася взяттям воріт – розкішна комбінація Гуцуляк – Філіппов – Піхальонок закінчилася відмінним ударом останнього під поперечину з лінії карного майданчику!

Пропустивши швидкий гол господарі потроху захопили ініціативу, але за певний час вони лише одного разу гостро заходили у карний майданчик спортклубівців, і то ця атака не завершилася ударом – дніпряни відбилися. Натомість на 17-й хвилині дуже гостра атака спортклубівців ледве не призвела до другого голу – знову Філіппов скидав м’яча, тепер під удар Лєднєву, але той не влучив у ворота. Свій же перший удар по воротах гостей ковалівці завдали тільки на 28-й хвилині зустрічі, проте м’яч після удару Мілько пройшов далеко від воріт. Трохи гостріше було на 33-й хвилині після удару Ільїна, але з ним спокійно впорався Волинець. Господарі продовжили тиск, і ось вже Рангел пробиває головою повз воріт. Далі у ковалівців був удар Бондаренка у руки Волинцю, натомість у контратаці був шанс і у Філіппова, який намагався здалеку перекинути голкіпера, але також пробив прямо у руки воротарю.

На початку другого тайму дніпряни продовжили спокійно контролювати події на полі, а на 56-й хвилині Рубчинський протягнув м’яч через пів поля і віддав пас на Лєднєва, котрий завдав удар по воротах, але м’яч влучив у руку Бондаренка. Після тривалого перегляду епізоду системою VAR арбітри все ж таки вирішили пенальті не призначати.

Тим не менш ще до екватору другого тайму дніпярни подвоїли рахунок – Піхальонок розкішною передачею закинув м’яч на хід Гуцуляку і той спокійно розібрався із Фесюном!

Господарі одразу відповіли підступним ударом Рангела, з яким впорався Волинець, але перед цим був офсайд у Паулаускаса. Натомість Гуцуляк в атаці-відповіді ледве не оформив дубль, якого на удар вивів Філіппов, але тут відмінно зіграв Фесюн. На 77-й хвилині у Гуцуляка був ще один шанс відзначитись і знову після пасу Філіппова, коли Олексій обіграв захисника, але з близької відстані не зумів переграти Фесюна. Вже на останній хвилині зустрічі з льоту бив Філіппов, але м’яч ліг зверху на сітку воріт.

У підсумку дніпряни довели справу до переконливої по грі перемоги!

 

Фото — Козін Сергій