УПЛ 2022\23. 8 тур.
Пряма трансляція – УНІАН.
19 жовтня. 13:00. Ужгород. Стадіон «Авангард».
«Дніпро-1» – «Інгулець» (Петрове) 2:2 (1:0) 
Головний суддя: Олександр Шандор (Львів)
Судді на лінії: Володимир Думенко (Харків), Станіслав Марулін (Херсонська область)
Четвертий арбітр: Анатолій Абдула (Харків)
Спостерігач арбітражу: Костянтин Труханов (Харків)
Директор матчу: Сергій Головченко (Донецька область)
«Дніпро-1»: 33. Юрчук, 13.Амаш, 15.Логінов (29.Назаренко, 59), 39.Сваток (кап), 3. Адамюк (34. Танчик, 70), 23. Бланко (25. Когут, 80), 8. Піхальонок, 5.Сарапій, 22. Рубчинський (11. Громов,59, 10.Балулі, 80), 9. Гуцуляк, 7. Довбик.
Запасні: 1.Рибак, 20. Горбунов, 6.Бузанелло, 99. Гомес.
Головний тренер: Олександр Кучер
«Інгулець»: 13.Кучер, 5.Запорожець (15.Коробенко, 92), 8.Клименко (9.Марусіч, 85), 21.Ченбай, 25.Кучеренко, 26.Сидоренко, 28.Павлов, 29.Смоляков (14.Кравчук, 76), 33.Нагієв (19.Одарюк, 76), 44.Саків, 88.Кухарук.
Запасні: 12. Паламарчук, 7.Біліченко,97. Резепов.
Головний тренер: Сергій Лавриненко

Голи: Адамюк (45+1), Смоляков (55,66), Піхальонок (68)

Попередження: Кухарук (11), Ченбай (75), Кучер (82)

На поєдинок проти «Інгульця» тренерський штаб дніпрян провів певну ротацію складу у порівнянні з минулою грою з «Рухом». На останній межі вперше за два останніх чемпіонаті з’явився Юрчук, в центрі захисту вперше у поточному сезоні в основі вийшов герой протистояння із «Рухом» Логінов, натомість Сарапій перейшов у центр поля, де замінив Бабенка. Також повністю оновився лівий фланг, де замість тандему Горбунов-Громов вийшли легіонери Амаш і Бланко.

З перших хвилин дніпряни захопили територіальну перевагу, взявши м’яч під власний контроль. Господарі більше атакували лівим флангом, звідки Амаш здійснив одразу три гострих простріли у перші 5 хвилин гри але жоден з них не завершувався ударом дніпрян. Натомість «Інгулець» теж не намагався повністю закритися, принаймні саме гості подали перші п’ять кутових у грі, але усі вони були без жодної загрози  До середини тайму Амаш ще встиг пробити перспективний штрафний у стінку, після чого команди пішли на вимушену перерву – країною пішла повітряна тривога, яка тривала більше ніж півтори години…

Звісно, що після такої тривалої перерви гравцям фактично довелося заново входити у гру і спортклубівцям далося це досить непросто. Практично до самої перерви господарі так нічого і не зуміли цікавого запропонувати супернику в атаці, у той час, як петровці провели дві дуже небезпечні контратаки, в яких відмінно себе проявляв Юрчук, відбиваючи ногою удари Нагієва і Клименка.

І ось коли вже усі готувалися йти на запланований відпочинок спортклубівці заробили свій перший кутовий у матчі – Амаш зробив ідеальний навіс, а Адамюк головою вколотив м’яч у сітку з дальнього кута воротарського майданчику -1:0!

На початку другого тайму дніпряни знову впевнено взяли м’яч під контроль, а після довгої комбінації  Рубчинский зробив скидання на Піхальонка, котрий красиво переграв суперника, але пробив прямо у руки воротарю.  А ось після цього на перший план вийшов 19-річний гравець «Інгульця» Смоляков, який упродовж 11 хвилин оформив дубль, тим самим не тільки відновивши рівновагу у матчі, а і вивівши петровців уперед. Спочатку він головою замкнув навіс зі штрафного з лівого флангу (тут не розібралися хто повинен грати на м`ячі Адамюк і Юрчук), а в іншому випадку Смоляков вже ногою спрямував м’яч у ворота після прострілу з правого флангу.

Проте досить швидко дніпряни відігралися: Піхальонок взяв гру на себе і точно пробив низом з лінії карного майданчику – 2:2! Дніпряни повели атаки на ворота суперника з новою силою, і ось вже голкіпер «Інгульця» відбиває підступний удар Амаша у ближній кут. Удар же Балулі з перспективного штрафного прийшовся над поперечиною.

На 89-й хвилині Довбик отримав передачу від Гуцуляка і зумів завдати підступного удару з розвороту, але Кучер зумів відбити удар на кутовий. На останній компенсованій хвилині гри чудовий момент був у Балулі, який замикав пас Когута, але і цього разу надійно зіграв Кучер. Отже, нічия 2:2 і дніпряни втрачають свої перші очки у поточному чемпіонаті.