УПЛ 2022\23. 9 тур.
Пряма трансляція – УНІАН.
23 жовтня. 13:00. Ужгород. Стадіон «Авангард».
«Металіст» (Харків) – «Дніпро-1» 0:1 (0:1) 
Головний суддя: Євген Арановський (Київ)
Судді на лінії: Олександр Павлінов, Віталій Сухін (обидва з Одеси)
Четвертий арбітр: Роман Блавацький (Львів)
Спостерігач арбітражу: Віктор Дердо (Чорноморськ)
Директор матчу: Едуард Карапетян (Тернопіль)
«Металіст»: 99.Костик, 27.Шопін, 2.Мизюк, 24.Федорів (кап) (31.Порох, 46), 26.Каплієнко (22.Клименчук, 46), 4. Чайковський (21.Багачанський, 84), 29.Танковський (70.Чідомере,64), 8.Панасенко (17.Демченко,59), 12.Підлепенець, 14.Книш, 9.Прядун.
Запасні: 1. Зновенко, 88. Рязанцев,  69.Шамич, 91. Ярош.
Головний тренер: Олег Ратій
«Дніпро-1»: 93. Валеф, 13.Амаш, 5.Сарапій, 39.Сваток (кап), 3.Адамюк, 20.Горбунов (29.Назаренко,46) 18.Бабенко, 8.Піхальонок, 9. Гуцуляк (25.Когут,54), 34. Танчик (2.Кононов, 83), 7.Довбик.
Запасні: 1. Рибак, 33.Юрчук, 6. Бузанелло, 15. Логінов,  99.Гомес, 16.Чабан.
Головний тренер: Олександр Кучер

Гол: Когут (85, пас Піхальонок)

Попередження: Танковський (40), Бабенко (53), Демченко (62), Сарапій (76), Чідомере (77), Кононов (88), Когут (90+1)

Вилучення: Книш (88, пряма червона картка).

Тренерський штаб дніпрян на матч проти «Металіста» провів відчутну ротацію складу у порівнянні з поєдинком з «Інгульцем». На останню межу повернувся Валеф, який сьогодні відзначає своє 29-річчя, а у захисті знову замість Логінова зіграв Сарапій, замість якого в опорну зону повернувся Бабенко. Крім того в середній лінії не було Бланко і Рубчинського, чиї позиції зайняли Горбунов і Танчик. Відзначимо і перше потрапляння до заявки 16-річного вихованця дніпровської Академії атакуючого півзахисника Івана Чабана, який дуже непогано проявив себе у матчах першості U-19.

Дніпряни дуже активну розпочали гру, на високих швидкостях підходячи до карного майданчику суперника, а особлива загроза воротах харків’ян була з лівого флангу, звідки Амаш двічі неточно пробивав у дальній кут, а також зробив пару гострих прострілів, щоправда, з якими впевнено впоралися голкіпер і оборона «Металіста».  Був і момент у штрафному майданчику номінальних господарів, коли Піхальонок влучив руку суперника, проте епізод не тягнув на пенальті.

По-справжньому гостро біля воріт «Металіста» стало ближче до середини тайму – спочатку Гуцуляк замикав головою навіс Горбунова, але м’яч прилетів у руки Костику, а невдовзі Довбик замикав простріл на дальній стійці, але у незручному становищі не зумів влучити у ворота.

Харків’яни перший потенційно гострий момент створили на 26-й хвилині, коли Прядун приймав м’яч у центрі штрафного майданчику, але не зумів обробити сферу і вдарити по воротах. Загалом поступово харків’янам вдалося вирівняти гру і тільки ближче до перерви спортклубівці знову збільшили тиск. На 38-й хвилині міг відкривати рахунок Гуцуляк, який завершував довгу комбінацію партнерів, в кінці її розігравши «стінку» з Адамюком, але удар Олексія буквально метрів з десяти був трохи неточний. «Металіст» відповів на 44-й хвилині атакою лівим флангом і неточним ударом у ближній кут Каплієнка.

Вже перша атака дніпрян після перерви ледве не закінчилася взяттям воріт – Довбик викотив м’яч під удар Гуцуляку, але Костик впорався з пострілом Олексія у жальній кут. Невдовзі Назаренко вийшов сам га сам із Костиком і не зумів переграти голкіпера, при цьому лайнсмен зафіксував в епізоді дуже спірний офсайд. А буквально у наступній атаці Довбик, здавалося, міг бити і сам, але підключив до атаки Адамюка, якому захисники завадили вдало пробити. Не був влучним удар і Танчика, який пробивав після сольного проходу.

Дніпряни продовжували шукати щастя в атаці, і після чергового навісу Амаша і рикошету від захисника харків’ян міг вже забивати Когут, але Ігор головою поцілив повз дальнього кута. Не влучили у ворота головою і Адамюк з Довбиком, після чергових кутових у виконанні Амаша, а також двічі Бабенко, який почав бити з за меж карного майданчику.

Та все ж таки спортклубівці дотиснули суперника! Довбик головою скинув м’яч Піхальонку, а Олександр відмінним пасом кинув у прорив Когута, який в підкаті випередив голкіпера і проштовхнув м’яч у сітку – 1:0!  Йшла 85-та хвилина гри. А невдовзі «Металіст» залишився у меншості – Євген Арановський показав пряму червону картку Книшу за дуже грубий фол проти Бабенка.

У час, що лишився дніпряни довели справу до непростої, але цілком закономірної по грі перемоги!