УПЛ 2022/23. 26 тур.
Пряма трансляція – платформа Setanta ОТТ
15 травня. 13:00. Ужгород. Стадіон «Минай».
«Минай» (Ужгородський район) – СК «Дніпро-1» 0:1 (0:1) 
Головний суддя: Олексій Деревинський (Хмельницький)
Судді на лінії: Семен Шлончак (Черкаси), Володимир Володін (Херсон)
Четвертий арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя)
Спостерігач арбітражу: Юрій Можаровський (Львів)
Директор матчу: Микола Кузнецов (Хмельницький)
«Минай»:  13.Бандура (кап), 8. Булеза, 5.Кравчук, 23.Немчанінов, 33.Гончар (2.Дмитрук, 72), 44.Вітенчук (26.Коломоєць,87), 32.Петько (76.Шишка,82),  78.Рогозинський (10.Байдал, 87), 22.Твердохліб, 77.Вишневський, 4.Чуєв (7.Гечев,82)
Запасні: 94.Паньків, 35.Кемків,  20.Голуб,  21.Паламар, 3.Трубочкін.
Головний тренер: Володимир Шаран
«Дніпро-1»: 1.Рибак, 42.Пасіч (44.Матарріта,81), 5.Сарапій, 39.Сваток (кап), 3.Адамюк, 10. Пеглоу, 18.Бабенко, 23.Бланко, (22.Рубчинський,63) 8.Піхальонок (25.Когут,81), 34.Танчик (11.Підлепенець.63, 27.Хайнер,73), 7.Довбик.
Запасні: 93.Валеф, 12.Кінарейкін, 26.Каплієнко, 99.Гомес, 14.Федорів,  24.Лучкевич, 31.Танковський,
Головний тренер: Олександр Кучер

Гол: Довбик (79)

Попередження: Бланко (31), Гончар (41), Петько (46), Рибак (90+1).

Тренерський штаб дніпрян на гру проти «Минаю» провів три заміни у порівнянні з догравання зустрічі проти «Олександрії» і дві з них були вимушені: на лівому фланзі оборони дискваліфікованого Назаренка замінив Пасіч, а замість Гуцуляка, що отримав травму, на правому фланзі півзахисту вийшов Танчик. Крім того залишився в запасі Рубчинський, а з перших хвилин на лівий фланг атаки вийшов Пеглоу, а Бланко змістився у центр.

З перших хвилин дніпряни захопили ігрову перевагу, методичне  шукаючі  слабкі місця в захисті суперника. Досить швидко був і перший удар, але Сваток пробив здалеку неточно. Значно гостріше було після індивідуальних дій Піхальонка, котрий пробив поруч із стійкою. Виникала і небезпека біля воріт господарів після гострих навісів Піхальонка, Бланко і Бабенка, але вони не завершувалися ударами. Не вистачило влучності Піхальонку і після скидання Довбика, коли Олександр завдавав удар метрів з 20-ти.

Ужгородці досить часто намагалися стримувати дніпрян завдяки відвертим фолам, і рефері досить ліберально ставився до цих порушень правил, лише обмежуючись  усними зауваженнями. А от при першій нагоді арбітр одразу показав жовту картку Бланко, хоча його порушення правил мало чим відрізнялося від багаточисельних фолів гравців «Миная», у тому числі і проти самого Бланко. Не виключно, що завдяки цьому активніше заграли господарі, які заробили кілька кутових, а один з них закінчився потужним ударом Вітенчука, який заблокував Сваток.

На 39-й хвилині чергова перспективна комбінація дніпрян завершилася неточним ударом Піхальонка, а невдовзі штрафний заробив Довбим і сам постраждалий виконав удар, але після рикошету сфера полетіла на кутовий. Тільки на 42-й хвилині дніпряни вперше змусили попрацювати Бандуру, котрий зреагував на удар з близької відстані Бабенка, що замикав постріл зі штрафного від Піхальонка. І одразу ж Бандура робить другий сейв, тепер після першого влучання Піхальонка.

Початок другого тайму вийшов на зустрічних курсах. Після гострого моменту у карному майданчику господарів, коли Бандура перехопив пас Довбика, вже Кучер кулаком вибив м’яч з під поперечини після підступного навісу, а у наступній атаці Булеза пробив поруч із стійкою. На це спортклубівці відповіли дальніми пострілами Бабенка і Бланко, але у першому випадку завадив рикошет, а у другому м’яч прилетів прямо у руки Бандурі.  Після 5-го кутового дніпрян, і удару Адамюка вже стійка врятував господарів.

Останні 20 хвилин матчу минайці почали грати відверто на відбій і саме у цей момент спрацювала зв’язка лідерів дніпрян – Піхальонок, який вже на той момент грав із пошкодженням після фолу суперника, що не помітив арбітр, все ж таки вирізав ідеальну передачу вздовж лицевої лінії, а там Довбик головою замкнув цей навіс, забивши свій 23-й гол у поточному чемпіонаті!

Останні хвилини зустрічі були дуже нервовими, але дніпрян надійно зіграли у захисті, а в атаці цілком могли і збільшити рахунок вже у компенсований арбітром час, але Немчанінов вибив з лінії воріт удар Пеглоу, а Рубчинський з вигідної позиції пробив повз цілі.

У підсумку спортклубівці досягли дуже непростої перемоги і продовжують «золоту» гонку в чемпіонаті!