УПЛ 2023/24. 17 тур.
8 грудня. 15:00. Житомир. Центральний міський стадіон «Полісся».
Пряма трансляція – платформа Setanta.
«Полісся» (Житомир) – «Дніпро-1» 1:1 (0:0) 
Головний суддя: Микола Балакін (Київська область)
Судді на лінії: Олександр Беркут (Суми), Дмитро Запороженко (Запоріжжя)
Четвертий арбітр: Олександр Афанасьєв (Харків)
Спостерігач арбітражу: Сергій Дзюба (Київ)
Арбітр ВВА: Ярослав Крзик (Мукачеве)
Асистент ВВА: Віктор Нижник (Винниця)
Спостерігач ВВА: Юрій Мосейчук (Чернівці)
Делегат УАФ: Сергій Бухаленков (Київ)
«Полісся»: 71. Бойко, 44.Чоботенко, 4.Гітченко, 13.Тейлор, 29.Смоляков, 6.Танковський, 55.Крушинський (77.Кушніренко, 56), 18.Макуана, 59.Козак (23.Шастал,70), 23.Шастал, 22.Грицук (кап) (99.Аріелсон,56), 28.Будківський.
Запасні:  2.Жоржу, 5.Кравченко, 11.Шаповал, 8.Огіря, 95.Мустафаєв, 10.Янаков,  33.Поспєлов, 1. Кудрик.
Головний тренер: Юрій Калітвінцев
«Дніпро-1»: 12.Кінарейкін, 3.Адамюк, 39.Сваток (кап), 5.Сарапій. 30.Кравець (11.Мірошніченко, 68),18.Бабенко, 8.Піхальонок, 22.Рубчинський, 9.Гуцуляк, 34.Танчик (4.Пуріта,90+2), 7.Філіппов.
Запасні: 33.Юрчук,  6.Горін, 19.Вітіньо, 20.Горбунов, 26.Каплієнко, 28.Маркос Андре, 42.Пасіч, 14.Гаджиєв.
Головний тренер: Юрій Максимов

Голи: Філіппов (49, пас Адамюк)., Тейлор (62)

Попередження: Рубчинський (20), Будківський (63), Шастал (85), Тейлор (90+1).

На заключний матч року головний тренер дніпрян Юрій Максимов провів у стартовому складі команди одразу три перестановки після домашньої невдачі із «Ворсклою»: дві заміни були вимушені – Волинець захворів, в Лєднєв отримав травму і їх замінили Кінарейкін та Танчик, а крім того в запасі залишився Мірошніченко, позицію якого на лівому фланзі оборони зайняв Кравець.
Гості розпочали активно. Вже на 2-й хвилині дніпряни запресингували Тейлора біля чужого карного майданчику, в результаті чого Філіппов завдавав удар під гострим кутом з близької відстані, але Бойко відбив м’яч на кутовий. Невдовзі дніпряни подали і другий кутовий, після якого Адамюк пробив головою у руки голкіперу. Житомиряни відповіли гострим штрафним у виконанні Козака – надійно зіграв Кінарейкін.
Після такого обміну команди перейшли до тактичних дій з дуже щільною грою у захисті, а на 10-й хвилині виник перший спірний момент з суддівської точки зору – Тейлор боляче наступив на Танчика, але порушення правил бригада арбітрів у цьому епізоді не побачила. Як не помітили арбітри і порушення правил з боку Чоботенка проти Філіппова у карному майданчику господарів – це вже було після того, як перший тайм перетнув свого екватору.
Дніпряни більш активно діяли лівим флангом, але після досить гострих навісів Рубчинського і Танчика господарі відбивалися, натомість спроба пробити головою у Чоботенка не була складною для Кінарейкіна. Також у спортклубівців було пара перспективних заходів у чужий карний майданчик, проте ці епізоди ударами не завершувалися. На 37-й хвилині Рубчинський опинився на одинці з Бойко, але переграти голкіпера не зумів, при цьому воротар завдав удару по ногах дніпрянину, але знову суддівський свисток промовчав.
А на початку другого тайму дніпряни відкрили рахунок! Бабенко підібрав м’яч неподалік чужого карного майданчику і віддав пас на правий фланг Адамюку, простріл котрого у дотик замкнув Філіппов, який забив с вій шостий гол у поточному чемпіонаті! На 60-й хвилині Філіппов замикає простріл вже від іншого флангового захисника Кравця, але тепер лайнсмен угледів в епізоді офсайд і гол зараховано не було. І одразу ж господарі відновили рівновагу – Тейлор зумів виграти боротьбу у захисників дніпрян і реалізувати вихід сам на сам із Кінарейкіним – 1:1.
Дніпряни одразу перехоплюють ініціативу і Бойко спочатку реагує на дальній удар Піхальонка, а потім і на удар головою Гуцуляка, а на 72-й хвилині Піхальонок зльоту пробив значно вище воріт метрів з 15-ти. На 80-й хвилині рефері призначає пенальті у ворота дніпрян після картинного падіння Шастала у карному майданчику, але передивившись VAR арбітр скасував своє рішення.
В заключні хвилини спортклубівці спробували вирвати перемогу. Активності на лівому фланзі додав вихід Мірошніченка. Саме його прохід завершився пасом на Філіппова, але цього разу форвард не зумів вдало прикластися до м’яча, а після навісів Піхальонка з гри і зі стандарту господарі відбивалися. У компенсований арбітром час гра йшла на половині поля господарів гра тривала на половині поля житомирян, але дотиснути суперника не вдалося. У підсумку бойова нічия 1:1.