УПЛ 2022/23. 10 тур.
Пряма трансляція – телеканал УНІАН.
30 жовтня. 13:00. Ужгород. Стадіон «Авангарл».
СК «Дніпро-1» — «Чорноморець» (Одеса) 1:0 (1:0) 
Головний суддя: Катерина Монзуль (Харків)
Судді на лінії: Марина Стрілецька (Суми), Світлана Глушко (Київська область)
Четвертий арбітр: Дмитро Панчишин (Харків)
Спостерігач арбітражу: Олег Зубарев (Слов’янськ)
Директор матчу: Андрій Супрунюк (Луцьк)
«Дніпро-1»: 93. Валеф, 6. Бузанелло, 5.Сарапій, 39. Сваток (кап), 3. Адамюк, 13. Амаш (25. Когут, 79), 18.Бабенко, 22. Рубчинський (15. Логінов, 90+1), 8. Піхальонок (10. Балулі.85), 29. Назаренко, 7. Довбик.
Запасні: 1. Рибак, 33.Юрчук, 12. Кінарейкін, 2. Кононов, 99. Гомес.
Головний тренер: Олександр Кучер
«Чорноморець»: 12. Непогодов, 3.Єрмаков, 6. Манджрекар, 33. Селін (79.Салюк, 74), 9. Путря (11.Штогрін, 84), 14. Кравченко (кап), 89. Політило (99.Кабемба, 84), 45. Брагару, 21. Бобко (32.Петько, 84), 39.Бадібанга (10.Наумець, 43), 20. Гладкий.
Запасні: 1.Варакута, 29.Білий, 77.Кузик, 18.Литвиненко, 27.Плакса, 5.Суханов, 71.Даскалиця.
Головний тренер: Роман Григорчук

Гол: Піхальонок (23)

Попередження: Сваток (19), Бадібанга (40), Гладкий (43), Сарапій (72).

Стартовий склад спортклубівців на матч проти одеситів мало чим відрізнявся від того, що три дні тому протистояв «Аполлону» у ключовій грі групового раунду Ліги Конференцій: і без того переповнений лазарет дніпрян поповнив ще і Танчик, в результаті з перших хвилин вийшов Бузанелло, який склав тандем на лівому фланзі з Амашем, а Назаренко перейшов на правий фланг.

Вже на 55-й секунді дніпряни мали шанс відкрити рахунок – Довбик замикав простріл Піхальонка, але одеситів врятувала стійка. Небезпечно було біля воріт Непогодова і після першого кутового спортклубівців, але одесити зуміли відбитися. Гості зуміли створити перший небезпечний момент на 10-й хвилині, коли Гладкий відгукнувся на навіс Селіна, але пробив поруч із стійкою. А на 13-й хвилині Валеф кинувся у ноги Брагару, відвівши загрозу від власних воріт, але при цьому голкіперу довелося звернутися за допомогою к лікарям.

Проте, не зважаючи на активність суперника, саме дніпряни відкрили рахунок у грі в середині першого тайму – Бузанелло зіграв на випередженні і перехопив пас суперника на чужій половині поля, далі бразилець просунувся вперед і віддав передачу Піхальонку, який одразу вирішив завдати удар – м’яч після рикошету від захисника опинився у сітці воріт «Чорноморця» – 1:0!

До завершення тайму спортклубівці продовжили повністю контролювати події на полі, і цілком могли подвоїти свою перевагу – одного разу надійно зіграв Непогодов після удару Довбика, а в іншому випадку Довбик викотив м’яч під удар Назаренку, але у Олександра удар не вийшов. Гості ж у перші 45 хвилин лише ще одного разу потурбували Валефа, коли на ударну позицію виходив Бадібанга, але голкіпер спортклубівці спокійно впорався з ударом суперника.

На початку другого тайму знову чудовий момент для голу втратив Назаренко, якого на побачення із воротарем вивели Довбик і Піхальонок, але з другої спроби Олександр влучив тільки у стійку. Одразу ж Піхальонок знаходить пасом Довбика, і тепер одеситів рятує рикошет – м’яч йде на кутовий, а ще за хвилину Непогодов ногою відбив удар все того ж Довбика, який пробивав з розвороту під гострим кутом. На 66-й хвилині одеситів втретє у грі врятувала стійка – знову після удару Довбика, а у наступній атаці Артем пробив вище воріт метрів з 11-ти. Непоганий шанс був і у Амаша, постріл якого пройшов поруч із стійкою.

У одеситів після перерви можна згадати удар Гладкого головою вище воріт, і дальній постріл Наумця, коли м’яч зачепив поперечину.

У підсумку дніпряни довели матч нехай і до мінімальної перемоги по рахунку, але цілком заслуженої по грі, тим самим зміцнівши своє лідерство в УПЛ!