УПЛ 2022/23. 16 тур.
Пряма трансляція – платформа Setanta OTT.
4 березня. 12:00. Олексанрія. Стадіон «Ніка».
ФК «Олександрія» – СК «Дніпро-1» 2:2 (1:1) 
Головний суддя: Максим Козиряцький (Харків)
Судді на лінії: Олександр Корінйко (Миргород), Олександр Жуков (Харків)
Четвертий арбітр: Дмитро Крівушкін (Харків)
Спостерігач арбітражу: Олександр Кран (Харків)
Директор матчу: Олександр Дігтяр (Полтава)
«Олександрія»: 77.Шевченко, 4.Бабогло, 9.Калітвінцев (8.Кулаков, 69), 10.Третьяков, 11.Мірошніченко, 30.Копина (29.Цуріков, 69), 37.Рибалка (14.Сігєєв, 82), 66.Бондаренко, 73.Кобзар (17.Кожушко, 56), 91 Михайленко (6.Ковалець, 68), 95.Мустафаєв.
Запасні: 1.Горох,15. Волошин, 18.Логінов, 20.Шулянський, 22.Скорко, 24.Мартинюк, 79. Єрмаков.
Головний тренер: Руслан Ротань
«Дніпро-1»: 93.Валеф, 13.Амаш, 5.Сарапій, 39. Сваток (кап), 27.Хайнер, 23.Бланко (29.Назаренко,83), 18.Бабенко, 22.Рубчинський (25.Когут, 46), 8.Піхальонок (34.Танчик, 90), 9.Гуцуляк, 7.Довбик (11.Підлепенець, 80).
Запасні: 1.Рибак, 12. Кінарейкін, 26.Каплієнко, 42. Пасіч, 14. Федорів,  31.Танковський, 2.Кононов.
Головний тренер: Олександр Кучер

Голи: Бланко (23), Мустафаєв (31,88), Довбик (58).

Попередження: Сарапій (62), Кулаков (75), Мірошніченко (90+3).

Тренерський штаб спортклубівців на перший матч в рамках УПЛ у 2023 році зробив мінімальні перебудови у складі в лінії атаці в порівнянні з останнім поєдинком у Лізі Конференцій проти АЕКу – в основу повернувся Довбик, котрий відновився після травми, натомість лазарет команди поповнив Пеглоу, але його пошкодження не дуже серйозне. У складі ж «Олександрії» усі три колишніх гравці СК «Дніпро-1» (Логінов, Кожушко, Цуріков) розпочали матч на лаві для запасних.

Дніпряни дуже потужне розпочали, подавши у стартові півтори хвилини два кутових, а після першого вже було створено і гольовий момент, коли Сарапій опинився один у воротарському майданчику, але під його удар кинувся суперник, відбившия м`яч рукою, проте арбітр не призначив пенальті і не покарав олександрійця прямою червоною карткою (йшла лише 51-ша секунда зустрічі).. Спортклубівці продовжили лавину атак, завантажуючи м’яч у карний майданчик суперника, котрому залишалося блокувати удари і грати на відбий. Витримавши стартовий штурм олександрійцям вдалося трохи відвели гру від власних воріт, але на 12-й хвилині спортклубівці знову були дуже близькими до того, щоб відкрити рахунок, проте Шевченко забрав м’яч в ногах у Гуцуляка, котрого на побачення із голкіпером виводив Довбик, а ще за дві хвилини Копина вибив м’яч з лінії воріт після удару головою Довбика, який замикав навіс Амаша.

Наступний спалах атак спортклубівців був вже у середині тайму. Спочатку господарі відбилися, блокуючи удари Гуцуляка і Піхальонка, але вже наступна хвиля атаки, яку розігнав Амаш, а продовжив Довбик завершилася ударом Бланко, якому трошки допоміг рикошет від захисника і м’яч опустився за спиною Шевченка – 1:0 на користь «Дніпра-1» і дебютний гол аргентинця в складі дніпрян.

Після забитого голу дніпярни продовжили тиск – суперники знову блокують кілька поспіль ударів у власному штрафному майданчику, після чого ще пару моментів було у Гуцуляка, але Олексій ними не скористався.

Поступово «Олександрія» оговталася від пропущеного мяча і почала вести свою контргру, і якщо перший їх удар у матчі від Третьякова був неточний, то Мустафаєв відзначився відмінними індивідуальними діями, перегравши Сарапія і чітко реалізувавши вихід сам на сам із Валефом -1:1. Вже за нічийного рахунку Мірошниченко пробив штрафний поруч із стійкою, а перший кутовий господарів призвів до пожежі у воротарському майданчику спортклубівців, але для гостей все обійшлося. Небезпечним був і удар-навіс Калітвінцева, коли м’яч перелетів Валефа і не влучив у дальній кут. На 44-й хвилині після перепасовки Валефа із захисниками м’яч перехопив Третьяков, який одразу пробив у ближній кут, але не влучив у ворота, а у наступній атаці вже голкіпер дніпрян знову подарував м’яч супернику, але виправив сам помилку, ліквідувавши випад сам на сам все того ж Третьякова.

Другий тайм знову розпочався атаками дніпрян, хоча і не такими потужними, як на старті матчу. Після удару Довбика гості заробили кутовий, розіграш якого завершився пострілом Амаша, з яким впорався Шевченко. На це господарі відповіли випадом Кобзаря, який закінчився кутовим та ударом вище поперечини Третьякова, після чого гру перервала повітряна тривога…

А після відновлення гри дніпряни одразу вийшли вперед – Бабенко кинув у прорив Довбика, який вийшов на побаченням із Шевченком і забив свій 12-й гол у чемпіонаті! На 68-й хвилині Сарапій змушує суперників діставати м’яч з власних воріт, але цього разу лайнсмен зафіксував офсайд, а наступний момент гості створили після сольного проходу Піхальонка, але удар Олександра прийшовся прямо у руки воротарю.

Дніпряни цілком контролювали події на полі, завдяки високому пресингу не дозволяючи супернику навіть дійти до власних воріт, але на 88-й хвилині господарі провели атаку правим флангом, після прострілу звідки Валеф вибив м’яч з під ніг Кожушка, але прямо на Цурікова, котрий вивів на практично беззахисні ворота Мустафаєва, який удруге відновив рівновагу у матчі.

У компенсований арбітром час обидві команди намагалися шукати щастя в атаці, прагнучі вирвати перемогу, але рахунок у грі більше не змінився – бойова нічия 2:2.