Контрольний матч.

9 жовтня. 13:00. Придніпровськ. НТБ «Дніпро».

СК «Дніпро-1» – «Металіст 1925» (Харків) 2:2 (0:1) 

Судді: Денис Резніков (Кам’янське), Володимир Жарий (Павлоград), Ярослав Трехліб (Дніпро)

«Дніпро-1»: Паст (Кожокару,46, Юрчук,69), М.Кравченко, Монте, Логінов (кап) (Ховайко,90), Дубінчак (Лучкевич,46), Ігнатенко (Ді Франко,46), Гуцуляк, Джурасек (Адамюк,46), Чуже, Білл, Русин.

«Металіст 1925»: Шеліхов (М.Коваленко,46), Фабіньо, Ткачук (Шершень,46), Ченбай (Квакіч,46), Западня (кап), Габелок (Єрмаков,46), Протасов (Ременюк,67), Задерака, Батюшин (І.Коваленко,77), Савін, Зубков (Марлісон,46).

Голи: Задерака (35), Білл (70), Русин (71), Савін (85).

Попередження: Ременюк (73), Ді Франко (78).

Звітним спарингом команди заповнили паузу у чемпіонаті УПЛ, яка пов’язана із матчами збірних команд, до котрих вирушили дніпряни Довбик, Піхальонок, Назаренко, Батагов, Ярмолюк, тому, звісно, вони не могли взяти участь у цьому матчі. З іншого боку тренерський штаб спортклубівців мав можливість перевірити сили тих виконавців, які не так часто з’являлися у стартовому складі команди в останніх поєдинках.

Не дивлячись на те, що у першому таймі дніпрянам довелося грати проти сильного вітру, саме спортклубівці були більш активними в атаці. Вже на 6-й хвилині господарі провели гостру контратаку правим флангом, коли Русин втік від суперників, і зумів прострелити на Білла, але тому завадили пробити.

Поступово спортклубівці почали і пристрілку, але м’яч після ударів Кравченка зі штрафного, а також Джурасека і Ігнатенка з-за меж карного майданчику, неодмінно йшов над поперечиною. Запам’ятався і сольний прохід Джурасека, який зіштовхнувся, якого зустрів суперник карному майданчику, але пенальті в цьому епізоді арбітр не угледів.

Коли вже перший тайм сягнув свого екватору, то дніпрянам вдалося провести кілька непоганих комбінацій. Так в кінці одній з них Гуцуляк виводив на побачення із воротарем Русина, але в останню мить у того вибив м’яч з під ніг Фабіньо. Ще за три хвилини після пасу Чуже Русину вдалося випередити Шеліхова, але м’яч було далеко відпущено і момент для удару втрачено.

А от гості зуміли скористатися однією з небагатьох гострих контратак, яку влучним ударом у нижній кут з лінії карного  майданчику завершив Задерака.

В кінці першого тайму знову дніпряни підсилили тиск, провівши ще кілька небезпечних атак, але удар у Ігнатенка, якому добре викотив м’яч Білл, відверто не вдався, а після довгого пасу Логінова Гуцуляк зумів таки перекинути Шеліхова, проте Ткачук встиг вибити м’яч з порожніх воріт на кутовий.

З початком другого тайму спортклубівці пішли вперед великими силами, намагаючись пробити захист суперника. У стартові 10 хвилин тайму з ударом Білла впорався воротар, далі Гуцуляк пробив головою повз стійки, а з пострілом Кравченка зі штрафного знову впевнено розібрався Коваленко.

Свою першу гостру атаку після перерви гості провели тільки на 64-й хвилині, але Протасов не зумів втекти від захисників, а саму атаку неточним ударом завершив Марлісон. Після цього моменту дніпряни ще більше підсилили тиск, і Коваленку довелося відбивати на черговий кутовий підступний удар Гуцуляка у нижній кут.

Проте цей сейв лише на хвилину відтермінував взяття воріт – Гуцуляк головою скинув м’яч Біллу, який легко переграв двох суперників і вийшовши на ударну позиції невідпорно пробив у нижній кут -1:1! А у наступній атаці спортклубівців рахунок став 2:1 – довга комбінація дніпрян закінчилася передачею Лучкевича на Русина, який у дотик спрямував м’яч у дальній кут!

Вийшовши вперед, господарі продовжили активні дії і Гуцуляк цілком міг збільшити перевагу дніпрян, але з вигідної позиції пробив трохи вище поперечини. А от гості значно акуратніше ставилися до власних моментів і на 85-й хвилині Савін зумів уникнути офсайду і головою замкнув навіс з флангу -2:2.

Одразу ж гості мали чудову нагоду вийти вперед, але тепер Юрчук зреагував на удар Задераки, а добивання харків’ян було неточним. Проте і дніпряни могли вирвати перемогу в кінці гри, проте Коваленко зумів відбити у стійку удар головою Білла.

Перед фінальним свистком дніпряни подали ще кілька кутових поспіль, але і вони не принесли успіху господарям. У підсумку нічия 2:2.