УПЛ 2023/24. 9 тур.
2 жовтня. 17:00. Дніпро. Стадіон «Дніпро-Арена».
Пряма трансляція – УНІАН.
«Дніпро-1» – «Металіст 1925» (Харків) 1:0 (0:0) 
Головна арбітр: Роман Блавацький (Львів)
Асистенти арбітра: Євген Данильченко, Дмитро Оганєсян (обидва з Луганської області)
Четвертий арбітр: Клим Заброда (Суми)
Спостерігач арбітражу: Сергій Возняк (Миколаїв)
Арбітр ВВА: Ігор Пасхал (Херсон)
Асистент арбітра: Валентин Куцев (Київська область)
Спостерігач ВВА: Олег Деревинський (Хмельницький)
Делегат УАФ: Юрій Нестрига (Київ)
«Дніпро-1»: 1.Волинець, 26.Каплієнко (42.Пасіч, 73), 30. Кравець (6.Горін,79), 39.Сваток (кап), 3.Адамюк, 5. Сарапій, 17.Лєднєв (20.Горбунов,73), 22.Рубчинський, 8.Піхальонок, 9.Гуцуляк, 25. Когут (4.Пуріта,27).
Запасні: 12.Кінарейкін, 33.Юрчук, 11.Мірошніченко,  19.Вітіньо, 34.Танчик, 7.Філіппов.
Головний тренер: Юрій Максимов
«Металіст 1925»: 37.Мозіль, 29.Жичиков, 20.Червак, 17.Курило, 30.Безуглий, 28.Габелок (кап), 7.Арі (11.Ременюк, 75),  6.Вачиберадзе,  79.Чирук (97.Сидоров.65), 22.Дмитренко (14.Юсов,65), 9.Борячук.
Запасні: 1.Сидоренко, 12.Потімков, 3.Є.Ткачук, 5.Рудавський, 8.Мартинюк, 19.А.Ткачук,
Головний тренер: Едмар Галовський Де Ласерда
Гол: Лєднєв (58).
Попередження: Когут (25), Борячук (63), Безуглий (64), Волинець (82), Курило (90+6).

На домашній матч проти «Металіста 1925» Юрій Максимов застосував май же той же склад, котрий кілька днів тому проводив виснажливий кубковий поєдинок в Житомирі, тільки травмованого Бабенка замінив Каплієнко, котрий зайняв позиції лівого захисника, Кравець змістився у центр оборони, а Сарапій пішов в опорну зону.

Дніпряни з перших секунд гри притисли суперника до його карного майданчику, але пробити такий щільний «автобус» було досить непросто. Першим на удар наважився капітан – на 7-й хвилині Сваток з дальньої відстані пробив поруч із стійкою. Витримавши стартовий натиск дніпрян гості потроху стала переходити центр поля і діяти більш активно в атаці. Перший удар повз воріт харків’яни завдали на 15-й хвилині. Проте то був тільки епізод. Дніпряни знову перевели гру до воріт суперника, а після двох поспіль кутових міг більш вдало пробити Сарапій, але м’яч від нього відскочив у руки голкіперу. Невдовзі Когут в боротьбі із захисником намагався пробити головою – неточно. Нажаль, вже у середині першого тайму ветерану команди довелося залишати поля через травму, яку він отримав перериваючи прохід суперника біля чужого карного майданчику. Ігоря замінив Пуріта, котрий зайняв позицію правого півзахисника, а на вістрі атаки висунувся Гуцуляк. Тим часом, після півгодини гри дніпряни подали п’ятий кутовий, котрий ледве не замкнув Адамюк, але найгостріший момент вийшов у «Металіста 1925», коли рефері не побачив фолу проти Адамюка, в результаті чого Борячук опинився на одинці перед Волинцем, але голкіпер дніпрян зреагував на удар відбивши м’яч на кутовий.

На це дніпряни відповіли трохи неточним ударом Сарапія і пострілом Рубчинського під поперечину – Мозіль ефектно відбив удар на черговий кутовий. Непоганий момент був у Гуцуляка, але він бив у притул в голкіпера. У відповідь Борячук з вбивчої позиції пробив у стійку, а вже у компенсований арбітром час Арі не зумів прикластися до м’яча і сфера стала легкою здобиччю Волинця.

Кількість ударів дніпрян перейшла в якість на початку другого тайму- Лєднєв отримав пас з правого флангу від Пуріти і потужне пробив метрів з 25-ти прямо під поперечину – голкіпер гостей був безсилий врятувати свою команду! Одразу ж Волинець знову виручив дніпрян, вигравши ближній бій у Борячука.

На 61-й хвилині прохід і простріл Пуріти ледве не завершився автоголом для гостей, а після подачі кутового Кравець пробив головою поруч із стійкою. На 68-й хвилині у карному майданчику дніпрян виник спірний момент, коли м’яч влучив у притиснуту руку до корпусу Гуцуляка, і VAR вирішив, що у цьому епізоді все було в рамках правил. Гості підсилили тиск, а ще один гравець дніпрян залишив поле через травму – замість Кравця вийшов Горін і Сарапій опустився на позицію центрального захисника.

Заключні хвилини матчу вийшли дуже нервовими. Дніпряни намагалися більше діяти на контратаках, і в одній з атаки захисники «Металіста 1925» заблокували удари Рубчинського і Піхальонка, а в іншому випадку Монзуль врятував свою команду після потужного удару Пасіча.

У підсумку дніпряни здобули непросту перемогу і продовжили сходження на гору у турнірній таблиці чемпіонату!