УПЛ 2023/24. 11 тур.
Пряма трансляція – телеканал 2+2.
22 жовтня. 17:00. Київ. Стадіон «Динамо» ім.В.Лобановського.
«Динамо» (Київ) – СК «Дніпро-1» 0:1 (0:1) Матч завершено
Головний суддя: Віктор Копієвський (Кропивницький).
Судді на лінії: Євген Гашков (Чернівці), Тарас Чопілко (Київсбка область)
Четвертий арбітр: Назарій Дьордь (Ужгород)
Спостерігач арбітражу: Ігор Покідько (Полтава)
Арбітр ВВА: Максим Козиряцький (Запоріжжя)
Асистент ВВА: Володимир Коротін (Черкаси)
Спостерігач ВВА: Юрій Мосейчук (Чернівці)
Директор матчу: Григорій Сімонов (Київ)
«Динамо»: 1.Бущан, 2.Вівчаренко (44.Дубінчак,46), 4.Попов, 6.Бражко, 8.Шепелєв (77.Беніто,65), 11.Ванат (37.Царенко,82), 18.Андрієвський (10.Шапаренко, 65), 24.Тимчик, 29.Буяльський (кап), 34.Сирота, 91.Волошин (22.Кабаєв,65).
Запасні: 35.Нещерет, 51.Моргун,  23.Малиш, 25.Дячук, 40.Біловар,   92.Рамадані.
Головний тренер: Мірча Луческу
«Дніпро-1»: 1.Волинець, 5. Сарапій, 30.Кравець (26.Каплієнко, 77), 39.Сваток (кап), 3.Адамюк, 18.Бабенко, 22.Рубчинський, 8.Піхальонок, 17.Лєднєв, 9.Гуцуляк (34.Танчик, 61), 7.Філіппов (28.Маркос Андре.65).
Запасні: 12.Кінарейкін, 33.Юрчук, 11.Мірошніченко, 20.Горбунов, 42.Пасіч, 4.Пуріта, 6.Горін, 19.Вітіньо.
Головний тренер: Юрій Максимов

Гол: Гуцуляк (13).

Попередження: Рубчинський (21), Сарапій (31), Гуцуляк (40), Беніто (67), Дубінчак (70), Каплієнко (90+4).

Тренерський штаб дніпрян на гру проти «Динамо» у порівнянні з останнім матчем чемпіонату проти «Вересу» провів лише одну перестановку у складі – у захисті замість Горбунова вийшов Кравець.

Гра розпочалася за рівної боротьби, суперники поступово шукали слабкі місця в обороні один одного. Атаки динамівці затухали на підступах до карного майданчику, а от дніпряни свою першу перспективну комбінацію довели до удару, але Лєднєва несильно пробив головою у руки Бущану після навісу Кравця. Проте на 13-й хвилині гості відкрили рахунок! Піхальонок блискучим, довгим пасом знайшов на правому фланзі Філіппова, який увійшов в карний майданчик і віддав пас на Гуцуляка, який завдав невідпорного удару у дальній нижній кут – 1:0 на користь дніпрян! Тільки після пропущеного голу господарі завдали перший удар по воротах, але Попову не вистачило влучності, коли він замикав подачу з кутового. На це, за деякий час, спортклубівці відповіли неточним ударом Лєднєва у ближній кут.

Гості спокійно контролювали події на полі, не даючи супернику ніяких шансів біля власних воріт. Побоювання виникли на 35-й хвилині, коли арбітр пішов дивитися VAR, після того, як Шепелєв спрямував м’яч у сітку, це при тому, що рефері дав свисток про порушення правил з боку «Динамо» ще до удару киянина, після чого гравці «Дніпра-1» просто зупинилися… У підсумку бригада арбітрів зафіксувала в епізоді офсайд. Досить гостро в карному майданчику дніпрян було на 42-й хвилині, коли Волинець і Бабенко зуміли відбитися після гострого прострілу суперника.

В компенсований же арбітром час до першого тайму запам’ятався своїми діями Сарапій. Спочатку Едуард красиво, ножицями бив під поперечину після навісу Піхальонка, але з ударом впорався Бущан, а за хвилину Сарапій заблокував удар Ваната у власному карному майданчику.

На початку другого тайму активніше діяли кияни, котрім потрібно було відіграватися. Вже невдовзі по перерві дніпряни заблокували удар суперника, а на 52-й хвилині господарі створили по справжньому гострий момент, але Буяльський пробив повіз воріт з вигідної позиції. На це спортклубівці відповів потужним пострілом Піхальонка метрів з 23-х – Бущан відбив удар на кутовий, але за хвилину вже у карному майданчику гостей Рубчинський блокує удар Волошина, а в іншому епізоді Сарапій знімає м’яч з ноги у Ваната. Але і дніпряни не відсиджуються в обороні, і ось вже Філіппов завдає неточний удар у ближній кут метрів з 12-ти. На 73-й хвилині був шанс відзначитись у дебютному матчі за «Дніпро-1» і у Маркоса Андре, котрий замінив Філіппова, але його удар заблокував Дубінчак, вибивши м’яч на кутовий, після подачі якого неточно пробив Сваток.

Спортклубівці всією командою продовжили діяти самовіддано на кожному клаптику поля. Чим ближче було до фінального свистка, тим сильніше була напруга на столичному стадіоні «Динамо» імені Лобановського. Двічі в заключні хвилини відмінно зіграв Волинець, котрий зреагував на потужний постріл Бражка і підступний удар Шапаренка. У підсумку спортклубівці вистояли і довели матч до такої важливої звитяги, продовживши свою переможну ходу у чемпіонаті України!