Контрольний матч.

18 липня. 19.00. Дніпро. «Дніпро-Арена».

СК «Дніпро-1» — «Зоря» (Луганськ) 0:1 (0:1)

Судді: Віталій Романов (Дніпро), Ярослав Трехліб (Дніпро), Володимир Жарий (Павлоград).

«Дніпро-1»: Паст, Сваток, Логінов (Батагов,83), Адамюк, Лучкевич, Ді Франко (Ігнатенко,68), Джурасек, М.Кравченко, Назаренко (Ярмолюк,83), Когут (Довбик,68), Русин (Білл,83)

«Зоря»: Шевченко, Руфаті, Імереков, Фаворов, Жуніньо, Назарина (Луньов,78), Цвек, Громов, Булеца, Аллахяр (Овусу,78), Шахаб (Крістіан,78).

Попередження: Ді Франко (5), Аллахяр (44), Шахаб (73), Назаренко (78), Луньов (82),

Вилучення: Назарина (76, пряма червона картка).

Гол: Шахаб (40).

В заключному своєму спарингу поточного літнього міжсезоння спортклубівці на «Дніпро-Арені» приймали бронзового призера останніх двох чемпіонатів луганську «Зорю», Склад дніпрян був доволі звичним для останніх матчів, якщо не рахувати дебют у команді Микити Кравченка, який зайняв позицію на правій бровці.

Гості з перших хвилин заволоділи територіальною перевагою, по довгу розігруючи м’яч, але першу гостру атаку у матчі провели спортклубівці – на 12- хвилині після проходу Русина відбувся простріл на Назаренка, але том м’яч на ногу відверто на ліг. а у наступній контратаці той же Назаренко після сольного проходу пробив з лівої, але знову неточно. Так, поступово, спортклубівці вирівняли гру до середини першого тайму.

Перший же удар у бік воріт дніпрян гості завдали тільки на 30-й хвилині, але Паст без проблем впорався з цією дальньою спробою Назарини. Спортклубівці відповіли одразу дуже гострою атакою правим флангом, але Назаренко трохи забіг у офсайд. А от гості вже перший свій небезпечний момент втілили у гол – за п’ять хвилин до перерви Шахаб реалізував вихід сам на сам.

Одразу після пропущеного м’ячу Джурасек заробив дуже перспективний штрафний, але сам же пробив вище поперечини. А вже у компенсований арбітром час до першого тайму відмінного зіграв Паст, який потягнув удар Шахаба під поперечину.

Другий тайм, як і перший, розпочався з тримання м’яча гравцями «Зорі», але знову таки гостроти в атаці у луганчан не було – спортклубівці спокійно захищалися, у свою чергу намагаючись при першій нагоді проводити власні різкі випади.

Відносний спокій було порушено на 60-й хвилині: спочатку Ді Франко заробив перспективний штрафний, і Когут потужне пробив у стійку, але одразу поперечина врятувала і дніпрян після удару все того ж Шахаба.

Далі Назаренко втікав від захисників і намагався пробити вже у межах карного майданчику, але його удар було заблоковано, після чого господарі подали кутовий і Русин змусив суперників діставати м’яч з сітки, але лайнсмен побачив в епізоді офсайд. Ще за дві хвилини на ударну позицію вибігав Когут, але йому бракувало влучності – вище воріт, а далі Назаренко виходить сам на сам і перекидаючі м’яч через голкіпера влучає у стійку.

На другу половину тайму в складі дніпрян вийшов герой минулого Євро Артем Довбик, який тільки напередодні приєднався до команди після відпустки, і свій час Артем провів досить активно, постійно тримаючи у напрузі за хист суперника.

За чверть години до фінального свистка гості залишились у меншості після вилучення за грубу гру Назарини. За цей фол суперника міг покарати Логінов, але після навісу зі штрафного капітан головою пробив прямо у руки Шевченку. Могли збільшити перевагу і гості, але знову на заваді став каркас воріт. У підсумку заключний спаринг дніпрян у міжсезонні закінчився мінімальною перемогою «Зорі».