УПЛ 2023/24. 4 тур.
Пряма трансляція – УНІАН
20 серпня. 15:00. Ужгород. Стадіон «Авангард».
СК «Дніпро-1» – «Оболонь» (Київ) 1:2 (1:0)
Головний суддя: Микола Балакін (Київська область)
Судді на лінії: Руслан Єрмоленко, Денис Марченко (обидва з Чернігова).
Четвертий арбітр: Олександр Кальонов (Івано-Франківськ)
Спостерігач арбітражу: Валерій Курганов (Черкаси).
Директор матчу: Сергій Головченко (Донецька область)
 «Дніпро-1»: 12.Кінарейкін, 26.Каплієнко, 30.Кравець, 39.Сваток (кап), 42.Пасіч (4.Пуріта,71), 99.Білл (34.Танчик,54), 6.Горін (25.Когут,54), 22.Рубчинський, 8.Піхальонок, 17.Лєднєв (95.Пірес.79), 31.Ківінда (7.Філіппов,46).
Запасні: 93.Макс Валеф, 33.Крапивцов, 20.Горбунов,  14.Гаджиєв, 18.Бабенко,  11.Мірошніченко,  28. Маркос Андре.
Головний тренер: Олександр Кучер
«Оболонь»: 1.Федорівський, 5.Осман (24.Прокопенко, 46), 34. Вовкун (20.Фатєєв.76), 3.Приймак, 16.Лук’янчук, 33.Нагієв (9.Мединський, 61), 4.Мороз, 17.Черненко, 10.Слободян (кап) (25.Груша, 76), 55.Суханов (95.Краснопір, 46), 8.Тарануха.
Запасні: 13.Кичак, 14.Чернов, 11.Єрмоленко, 7.Муха
Головний тренер: Валерій Іващенко
Голи: Піхальонок (16, з пенальті), Тарануха (46), Краснопір (83).
Попередження: Піхальонок (48), Сваток (67), Вовкун (73).

Тренерський штаб дніпрян провів відчутну ротацію складу у порівнянні з минулим матчем проти «Славії». Дискваліфікованих у чемпіонаті Сарапія і Гуцуляка замінили Сваток і Лєднєв, крім того в середній лінії Горін вийшов замість Бабенка, Білл на фланзі півзахисту замінив Горбунова, а на вістрі атаки вперше в основному складі вийшов Ківінда.

Саме Ківінда завдав перший небезпечний удар у матчі, коли після розіграшу другого кутового дніпрян Сваток накинув м’яч на голову Даніелю, але сфера після його удару пройшла трохи вище поперечини. А невдовзі Рубчинський завдав удар в межах карного майданчику, але при цьому отримав болісний удар по ногах – відвертий пенальті, який чітко реалізував Піхальонок -1:0!

Дніпряни продовжили грати активно і після чергової атаки Рубчинький кинув у прорив Лєднєва, але той затягнув з ударом і момент було втрачено. Запам’яталось також закидання на Білла, але бразилець трохи не дотягнувся до м’яча, хоча і міг перекинути голкіпера.

В цілому у першому таймі дніпряни цілком контролювали події на полі, хоча і без особливих загострень, але і пивовари не завдали жодного удару по воротах до перерви. Зазначимо, що під час матчу в Ужгороді було +36 градусів, тому взагалі грати було дуже непросто.

А от на самому початку другого тайму, коли не пройшло і 20 секунд після перерви кияни провели стрімку контратаку і Тарануха потужне пробив під поперечину у ближній кут – 1:1. Забитий гол надав додаткових сил пивоварам і невдовзі Черненко пробив зі штрафного поруч із стійкою, та і взагалі гості провели кілька активних хвилин.

Поступово дніпряни перехопили ініціативу, і ось вже оборона «Оболоні» блокує потужний постріл Кравця, а удару Танчика трохи не вистачило влучності.  На 67-й хвилині м’яч просто таки метушився у карному майданчику гостей після двох хвиль атак дніпрян, але пивовари зуміли відбитися. Невдовзі Піхальонок подавав кутовий, Каплієнко усіх перестрибнув на лінії воротарського майданчику, але м’яч після його удару пройшов вище поперечини. Також не влучив у ворота і Сваток після подачі Піхальонка зі штрафного. Кілька перспективних атак провела і «Оболонь», а на 80-й хвилині Кінарекін парирував удар Груши на кутовий, до речі, перший для гостей у матчі.

На 83-й хвилині «Оболонь» провела різку контратаку – Груша пройшов через пів поля і видав м’яч на хід Краснопіру, котрий з близької відстані переграв Кінарейкіна, вивівши киян вперед. Гості мали шанс збільшити перевагу, але Кінарейкін зреагував на підступний удар суперника, а добивання Краснопіра було вже з офсайду.

У підсумку дніпряни поступилися супернику, котрий одержав свою першу перемогу в УПЛ.