Ліга Чемпіонів 2023/24.
Другий кваліфікаційний раунд. Перший матч.
25 липня. 21:00 (київський час). Кошице (Словаччина). Стадіон «Кошицька футбольна арена».
СК «Дніпро-1» – «Панатінаїкос» (Атени, Греція) 1:3 (0:1)
Головний суддя: Даніеле Кіффі (Італія)
Судді на лінії: Альберто Тегоні, Валеріо Колароссі (Італія).
Четвертий арбітр: Ерманно Фелічіан (Італія)
Спостерігач арбітражу: Фернандес Борбалан (Іспанія)
Делегат УЄФА: Атілла Томі (Угорщина)
«Дніпро-1»: 12. Кінарейкін, 30. Кравець (26 Каплієнко,  73), 39. Сваток (кап) (3 Адамюк,61), 5. Сарапій, 11.Мірошніченко, 18.Бабенко (34 Танчик,84), 22.Рубчинський, 23.Бланко (6 Горін, 83), 10.Третьяков (25 Когут, 61), 9.Гуцуляк, 7.Довбик.
Запасні: 1 Волинець, 93. Валеф, 4. Пуріта,20 Горбунов,  42 Пасіч, 14. Гаджієв, 31 Ківінда.
Головний тренер: Олександр Кучер
«Панатінаїкос»: 91.Бріньйоллі, 3.Хуанкар, 23.Магнуссон, 5.Шенкевелд (кап) (21.Єдвай, 23), 27.Котсірас, 52.Вільєна (18.Чокай,71), 4.Перес, 31.Джурічіч (17.Мансіні, 78), 10.Бернард (77.Вербіч.70), 34.Палаціос, 9.Шпорар (7.Іоаннідіс, 78).
Запасні: 12.Лрнтігін, 15.Ксенопулос, 2.Ваяннідіс, 6.Зека, 8.Кляйнхаслер,  24.Сідерас, 25.Младеновіч,
Головний тренер: Іван Йовановіч
Голи: Шпорер (10), Джурічіч (74), Іоанідіс (84, з пенальті), Танчик (89).
Попередження: Гуцуляк (69)ї

На перший офіційний матч сезону тренерський штаб дніпрян виставив трьох новачків: флангових захисників Кравця і Мірошніченка, а також атакуючого півзахисника Третьякова. Крім того свій перший офіційний матч в першій команді проводив 19-річний голкіпер Кінарейкін, якому тренери віддали перевагу перед досвідченими Волинцем і Валефом.

Гра розпочалася із розвідки. Команди вели позиційну боротьбу, чекаючи помилку від суперника. У дніпрян перша перспективна атака перервалася офсайдом, а у гостей Магнуссон виконав штрафний метрів з 25-ти поруч із хрестовиною. За такої гри перша гостра атака греків лівим флангом призвела до голу – Шпорер замкнув простріл Хуанкара у воротарському майданчику. Одразу ж мав шанс відновити рівновагу Довбик, але його удар заблокував захисник.

На 18-й хвилині під час гострої контратаки дніпрян Гуцуляк вивів на удар Довбика, але удар у Артема з вигідного становища вийшов неточним. За кілька хвилин вже Довбик скидав м’яч Гуцуляку, але і Олексій пробив доволі неточно. В цілому гра тривала у досить спокійному русі, переважно у центрі поля без моментів.

Другий тайм дніпряни розпочали активно, подавши два кутових поспіль, другий з яких закінчився неточним ударом Сарапія ножицями. Далі була красива атака за участю Гуцуляка, Бланко і Довбика, яка закінчилася ударом Гуцуляка над поперечиною. Гості, натомість, розраховували на контратаки і на 59-й хвилині Шпорар вивів на удар Вільєно, але той пробив вище воріт.

Перший влучний удар у матчі спортклубівці завдали на 67-й хвилині – це Мірошніченко виконав штрафний, але для голкіпера цей постріл не був дуже складним. Далі було два удари Рубчинського – перший було заблоковано захисником і м’яч пішов на кутовий, розіграш якого призвів до другої спроби Валентина, але тепер надійно зіграв воротар. І одразу ж гості провели результативну контратаку, і Джурічі влучно пробив з лінії карного майданчику у нижній кут -0:2. Це був лише другий влучний удар грецького клубу у матчі. А на 82-й хвилині рефері побачив порушення правил з боку Мірошніченка проти Хуанкара у власному карному майданчику, який спокійно виконав Іоаннідіс – 0:3.

Але дніпряни боролися до останнього і після стандарту у виконанні Мірошніченка Каплієнко прострелив вздовж воротарського майданчику, а там Танчик скорочує рахунок до двох м’ячів. Вже у компенсований арбітром час удар Гуцуляка призвів тільки до кутового, після подачі якого Каплієнко в боротьбі із захисником пробив повз воріт.

У підсумку спортклубівці поступилися у першому матчі протистояння.