УПЛ 2022\23. 5 тур.
Пряма трансляція – телеканал Сетанта.
1 жовтня. 15:00. Львів. Стадіон «Скіф».
ПФК «Львів» – СК «Дніпро-1» 0:3 (0:2) 
Головний суддя: Денис Шурман (Вишневе, Київська область)
Судді на лінії: Станіслав Марулін (Нова Каховка, Херсонська область), Володимир Журибіда (Луцьк)
Четвертий арбітр: Олександр Омельченко (Слов`янськ, Донецька область)
Спостерігач арбітражу: Ігор Хіблін (Хмельницький)
Делегат УАФ: Юрій Бондаренко (Крим)
«Львів»: 55. Пономаренко, 3. Муравський, 22. Бусько (кап), 15. Кручинський, 33. Мильченко, 4. Вовкун (19. Р.Михайлів,66), 73. Васильєв, 8. Бойко (26. Никитюк, 62), 77. Грисьо, 11. Бугай (45. Сасовський, 87), 99. Нич.
Запасні: 34. Ольховський, 25. Квас, 27. В.Михайлів, 2. Танчак, 24. Мудрий, 13. Михавко.
Головний тренер: Олег Дулуб
«Дніпро-1»: 93. Валеф, 13. Амаш, 5. Сарапій, 39. Сваток (кап), 3. Адамюк, 23. Бланко (10. Балулі, 80), 18. Бабенко, 8. Піхальонок (25.Когут,70), 22. Рубчинський (20.Горбунов,62), 9. Гуцуляк (34. Танчик, 80), 7. Довбик (11. Громов, 70)
Запасні: 1. Рибак, 33. Юрчук, 15. Логінов. 6. Бузанелло, 29. Назаренко, 99. Гомес.
Головний тренер: Олександр Кучер
Голи: Довбик (38), Гуцуляк (45,78).
Попередження: Амаш (46), Бланко (74), Бусько (75)
Вилучення: Грисьо (74)

На гостьовий поєдинок проти «Львова» тренерський штаб дніпрян провів лише одну перестановку у складі, в порівнянні з останньою грою команди перед перервою у чемпіонаті, яку наша команда проводила у Лізі Конференцій проти «Аполлона» на Кіпрі: тепер в запасі опинився Бузанелло, на позицію якого в захист було переведено Амаша, ну а до основного складу в середню лінію повернувся Бланко, котрий за цей час встиг повністю відновився після травми.

Зі стартовим свистком дніпряни одразу взяли м’яч під власний контроль, поступово оточуючи штрафний майданчик суперника власними комбінаціями, але певний час гостроти у діях гостей не було. Відзначимо, що на слизькому після дощу газоні атакувати було не так уже і просто. При цьому перша ж контратака львів’ян ледве не призвела до неприємностей, коли  Нич втікав від захисників і зумів завдати удар, але Валеф переконливо впорався з пострілом.

Маючи територіальну перевалу спортклубівці повели пристрілку з 17-ї хвилини – спочатку Амаш пробив поруч із стійкою після першого кутового у матчі, а невдовзі Гуцуляк у дотик замикав простріл Адамюка, але м’яч невдало ліг на ногу півзахиснику. Господарі, у свою чергу, створили небезпечний момент на 23-й хвилині після першого свого кутового, коли Валеф зреагував на потужний удар Муравського з близької відстані.

Тільки вже ближче до перерви спортклубівцям вдалося перевести ігрову перевагу у рахунок на табло. Мотором атак дніпрян у ці хвилини став Бланко: спочатку аргентинець самотужки створив непоганий момент для себе, поціливши трохи вище поперечини, а за хвилину Бланко розіграв комбінацію з Рубчинським і вивів на удар Довбика, який чітко реалізував вихід сам на сам із вихованцем дніпровського футболу Іваном Пономаренком.

А на 45-й хвилині рахунок став 2:0 на користь спортклубівців. Знову технічно зіграв Бланко, який п’ятою віддав пас на Піхальонка, після чого був навіс на Довбика і скидання під удар Гуцуляку, котрий і зміцнив перевагу дніпрян у рахунку!

Маючі в запасі два м’яч спортклубівці спокійно почали контролювати ситуацію на полі з початком другого тайму. На 51-й хвилині Пономаренко втретє витягнув м’яч з власних воріт, але цього разу гол Довбика не зарахували через офсайд. Невдовзі чудова комбінація за участю Довбика, Рубчинського і Гуцуляка завершувалася виходом останнього на ворота суперника, але удар Олексій вийшов неточним. Одразу після цього матч було призупинено через повітряну тривогу, що сталося вперше для спортклубівців у цьому сезоні.

Після відновлення гри львів’янин заграли активніше, створивши кілька перспективних моментів, але з ударом Бугая впорався Валеф, а постріл Мильченка заблокував Сваток. Проте одразу після цього довести до великого рахунок міг Горбунов, який головою замикав навіс Гуцуляка, але трохи неточно.

На 74-й хвилині завдання для господарів врятуватися стало ще складніше – Грисьо відмахнувся від Бланко і отримав пряму червону картку, залишивши партнерів у меншості. Ну а невдовзі рахунок став 3:0 на користь гостей – Горбунов знайшов пасом Гуцуляка, який оформив в цьому матчі дубль.

Рахунок міг бути і більшим, але Громов, після відмінного пасу Балулі, не влучив у ворота, перекидаючи м’яч через голкіпера.

У підсумку спортклубівці здобули четверту поспіль перемогу в УПЛ, з вражаючою загальною різницею м’ячів 11-0!