Чемпіонат України серед жінок. Вища ліга. 11-й тур.
18 листопада. 12:00. Дніпро. НТБ «Дніпро-1».
СК «Дніпро-1» – «Житлобуд-1» (Харків) 2:3 (0:1)
Арбітриня: Анастасія Супоніна (Хмельницький),
Асистентки арбітрині: Анастасія Резнік (Київська область), Анастасія Олійник (Кропивницький).
Четвертий арбітр: Артем Очкуренко (Нікополь)
Спостерігач арбітражу: Віктор Денисюк (Київська область)
Делегат УАФ: Олександр Косевич (Донецька область)
«Дніпро-1»: 12.Рябовіл, 26.Аілінкій, 7.Синько, 4.Немець, 21.Пороходниченко (5.Вакуленко,73), 25.Куніна, 2.Левицька (кап), 8.Кумеда, 91.Тараканова, 11.Новосельська (17.Рудь,62), 71.Тюхтій.
Запасні: 31.Маліборська, 22.Логвінова, 10.Аслаханова, 24.Гайдай, 29.Балашко, 15.Жукова.
Головна тренерка: Олена Кудзієва
«Житлобуд-1»: 1.Славич, 15.Козуб, 17.Апанащенко (кап), 25.Войтенко (9.Позднікова,83), 6.Чувилка, 4.Хаванська, 96.Єрьоменко, 24.Панцулая, 99.Манзюк (24.Намазова, 90+4), 97.Хімич, 20.Кожукар (95.Лавренюк,88)
Запасні: 12.Гудзик, 66.Маліновська,
Головний тренер: Володимир Пятенко
Голи: Панцулая (45), Куніна (63), Апанащенко (66), Кожукар (71), Аілінкій (86).
Попередження: Куніна (25), Хованська (30).

Результат матчу заключного туру першого етапу вже ніяк не міг вплинути на турнірне становище дніпрянок, котрі так і не зуміли пробитися до першої шістки, але все одно усі набрані точки на другому етапі рахуються, то ж протистояння проти одного з найтитулованіших клубів країни, який очолює наставник національної збірної, безумовно, було принциповим. Олена Кудзієва знову обрала схему з трьома центральними захисницями і двома активними гравчинями на флангах – Немець і Куніною.

Матч розпочався за цілком рівної гри, хоча і з невеликою територіальною перевагою харків’янок. але перший гострий момент було створено дніпрянками на 18-й хвилині зустрічі, коли голкіперка гостей зреагувала на удар Тараканової та накрила добивання Куніної. Пізніше господарки мали шанс втекти в контратаку чотири в два, але Тараканова влучила в Тюхтій, а згодом перспективний штрафний Левицька виконала у стінку.

За весь цей час харків’янки відзначились тільки двома неточними ударами здалеку, а найгостріше біля воріт дніпрянок було після стандарту, коли Пороходниченко, вибивала м’яч на кутовий головою повз дев’ятки власних воріт. Тільки на 34-й хвилині гості завдали перший влучний удар по воротах, але і він не був небезпечним для Рябовіл.

Ближче до перерви гості стали більше тиснути, заробляти стандарті і на 44-й хвилині Рябовіл зреагувала на потужний удар зі штрафного, а далі дніпрянок врятувала ще і поперечина після добивання. І все ж таки харків’янкам вдалося відкрити рахунок у першому таймі. Після кутового Панцулая підхопила м’яч у карному майданчику, обіграла двох захисниць і влучно пробила низом у ближній кут.

Другий тайм пішов на зустрічних курсах. Знову гострота виникала в основному після стандартів. Дуже небезпечний штрафний у виконанні Левицької так ніхто з партнерок і не замкнув, натомість в аналогічній ситуації біля воріт дніпрянок Хованська пробила повз стійкі. І все ж таки гострішими були спортклубівки і після тривалої атаки Тараканова відмінним пасом у розріз вивела на побачення із Славич Куніну, і краща снайперка дніпрянок переконливо скористалася своїм шансом -1:1! Але нічийним рахунок був недовгим – знову до голу у ворота господарок призвів кутовий, який тепер головою замкнула Апанащенко.

Дніпрянки одразу кидаються знову відіграватися і тепер вже Славич накриває удар Тараканової, а у наступній атаці вона забирає у руки гострий навіс Левицької. Натомість гості знову реалізували черговий стандарт – тепер штрафний удар було розіграно, і Кожукар замкнула простріл у воротарському майданчику.

Поступаючись у два м’ячі дніпрянки продовжили шукати щастя в атаці, і ось вже Славич з труднощами реагує на підступний удар Левицької зі штрафного. З хорошої позиції завдавала удар Рудь після скидання Тараканової, але в наслідок рикошету все закінчилося тільки кутовим. На 85-й хвилині Славич у карколомному стрибку перевела м’яч на кутовий після удару Кумеди під поперечину зі штрафного. Дніпрянки подають три кутові поспіль, і нарешті Аілінкій результативно замикає головою подачу Левицької -2:3!

Господарки пішли на штурм, заробляють ще кілька стандартів, але Славич реагує на удар Тараканової після подачі Левицької. А коли вже пішов компенсований арбітринею час натхненні атаки дніпрянок перервала повітряна тривога..

Після вимушеної перерви командам залишалося зіграти ще 4 компенсовані хвилини, але за цей час щось створити небезпечне дніпрянкам не вдалося. У підсумку спортклубівки завершили перший етап мінімальною поразкою.