Чемпіонат України серед жінок.
Вища ліга. Другий етап. 7-й тур.
6 травня. 12:00. Віта Литовська. НТБ «Динамо».
«Динамо» (Київ) – СК «Дніпро-1» 2:3 (1:1)
Арбітриня: Софія Причина (Львівська область),
Асистентки арбітрині: Олександра Вдовіна (Львів), Ірина Чайка (Львівська область).
Четверта арбітриня: Олександра Лещенко (Запоріжжя)
Спостерігач арбітражу: Олександр Шамич (Житомир)
Делегат УАФ: Сергій Головченко (Донецька область)
«Динамо»: 81.Кулик, 55.Степанець, 24.Намазова, 16.Горулько, 7.Мирончук, 33.Сікорська, 17.Мироненко, 19. Кравець, 22.Прокопенко (кап), 26.Кабанова (10.Кукса,39, 11.Запорожець,76), 47.Шевцова.
Запасні: 12.Карбань, 77.Федосенко, 8.Супрядкіна, 9.Щербак, 5.Піпченко.
Головний тренер: Володимир Єфімако
«Дніпро-1»: 31.Маліборська, 26.Аілінкій, 8.Борисюк, 7.Синько, 21.Пороходниченко (5.Вакуленко,67), 10.Аслаханова (15.Жукова,78), 22.Логвінова, 2.Левицька (кап), 71.Тюхтій (99.Серемчук,46), 20.Крючкова (11.Новосельська,65), 91.Тараканова.
Запасні: 13.Свинаренко, 25.Степанченко, 29.Балашко, 24.Гайдай, 77.Тараба, 17.Рудь.
Головна тренерка: Олена Кудзієва
Голи: Мироненко (4), Борисюк (25), Аілінкій (70), Левицька (79), Мирончук (90+2).
Попередження: Борисюк (45+2), Сікорська (62), Новосельська (66).
Вилучення: Степанець (23, фол останньої надії)

На один з вирішальних матчів у битві за перше місце у другій групі чемпіонату проти київського «Динамо» Олена Кудзієва вирішила провести дві перестановки у стартовому складі дніпрянок – на вістрі атаки замість Новосельскої вийшла Крючкова, а в середині поля Рудь замінила Тюхтій, котра відновилася після травми.

Гра для гостей розпочалася невдало – вже на 4-й хвилині Мироненко вдався потужний удар мет рів з 16-ти, і м’яч від хрестовини залетів у сітку воріт. Невдовзі господарки провели ще одну гостру атаку – Щевцова після довгого закидання випередила Маліборську, але пробила повз воріт. Спортклубівки відповіли випадом Крючкової, в ногах якої Кулик забрала м’яч.

Поступово дніпрянки стали захоплювати ініціативу.  Традиційно гострота біля воріт суперниць почала виникати після стандартів у виконанні Левицької, але киянкам з труднощами, але вдавалося відбиватися.

На 23-й хвилині Крючкова  обікрала Степанець і та порушила правила проти дніпрянки, за що отримала пряму червону картку. Одразу ж голкіперка киянок двічі врятувала свою команду після ударів Левицької зі штрафного і добивання Тараканової, але після розіграшу кутового вона була безсила відбити удар головою Борисюк, котра замкнула подачу Левицької -1:1!

Після голу дніпрянки продовжили грати активніше, але без особливої гостроти. Був непоганий момент у Крючкової котра володіла м’ячом у чужому карному майданчику, але завдати удар вона так і не зуміла.  Натомість на 43-й хвилині стійка воріт врятувала дніпрянок від голу після потужного дальнього удару Мироненко.

Вже перед самою перервою Крючкова могла втекти від захисниць, але вирішила завчасно пробити, а удар у неї сильним не вийшов, а вже у компенсований арбітринею час Левицька залишила Таракановій пробити штрафний з хорошої позиції, але розіграш стандарту вийшов невдалим.

У перерві Серемчук вийшла замість Тюхтій і таким чином дніпрянки перейшли на гру у дві напаниці, і це не дивно, адже турнірне становище мусило грати спортклубівок на перемогу, тим більше, що суперниці залишились у меншості. Проте першими гострий момент створили господарки – Горулько несподівано опинися на позиції форварда, завдавши удар з лінії карного майданчику, але надійно зіграла Маліборська. Тим часом, голом відзначається Серемчук, але лайнсвумен у цьому епізоді фіксує офсайд. На 63-й хвилині потужний постріл Левицької з-за меж карного майданчику прийняла на себе стійка динамівських воріт. В результаті дніпрянки дотиснули суперниць і знову після розіграшу кутового – тепер подачу Левицької замкнула Аілінкій! А на 79-й хвилині капітан дніпрянок додала до двох асистів і гол, розрядивши свою гармату метрів з 23-х у самісіньку дев’ятку після скидання від Новосельської -3:1!

У господарок був шанс скоротити рахунок на 88-й хвилині, коли Запорожець обікрала Маліборську у карному майданчику, але голкіпера підстрахувала Борисюк, котра вибила м’яч з під ніг суперниці у підкаті. Але у компенсований арбітринею час Мирончук виконала навіс зі штрафного і м’яч ні до кого не доторкнувшись залетів у ворота Маліборської – 3:2. Після цього господарки встигли провести ще одну атаку, але дніпрянки відбилися.

У підсумку дніпрянки здобули вольову перемогу над «Динамо» і повернулися на перше місце у підгрупі!