Чемпіонат України серед жінок. Вища ліга. 10-й тур. 

5 листопада. 13:00. Рівне. НТБ «Верес». 

«Верес» (Рівне) – СК «Дніпро-1» 1:2 (1:1)

Арбітриня: Софія Причина (Львівська область),

Асистентки арбітрині: Анастасія Резінк (Київська область), Ірина Чайка (Львівська область).

Четверта арбітриня: Наталія Мамчур (Рівне).

Спостерігач арбітражу: Едуард Валенко (Львів)

Делегат УАФ: Олег Кучер (Рівне)

«Верес»: 1.Луцюк, 4.Котовець, 2.Надєждіна, 5.Баліна, 14.Низова, 20.Розлуцька (8.Городецька,80), 10.Тріль (кап), 11.Забитівська (17.Ляхович,74), 25.Нездюр, 19.Нещенськая. 23.Кузьмин. Запасні: 32.Снігур, 16.Деркач, 7.Навроцька, 13.Веремейчук, 39.Сухоряба. Головна тренерка: Олена Руда

«Дніпро-1»: 31.Маліборська (12.Рябовіл,46), 21.Пороходниченко (22.Логвінова,65), 26.Аілінкій, 7.Синько, 5.Вакуленко (15.Жукова.90+3), 8.Кумеда, 25.Куніна, 2.Левицька (кап), 71.Тюхтій, 11.Новосепльська (17.Рудь,65), 91.Тараканова. Запасні: 24.Гайдай, 29.Балашко, Головна тренерка: Олена Кудзієва

Голи: Кузьмин (5), Куніна (40), Аілінкій (49).

Попередження: Пороходниченко (8), Котовець (48), Тюхтій (57)

За два тури до завершення першого етапу чемпіонату у дніпрянок не було іншого виходу, як перегравати у гостях «Верес» – тільки такий результат залишав шанси спортклубівкам поборотися за першу шістку. Проте зустріч розпочалася дуже невдало для гостей – вже на 5 хвилині Маліборська не втримала м’яч у руках і колишня гравчиня «Дніпра-1» Кузьмин спокійно відкрила рахунок, забивши у порожні ворота.

Одразу ж підопічні Олени Кудзієвої мали шанс відігратися, але після прострілу з флангу так і не заштовхали м’яч у сітку в межах воротарського майданчику. Гра продовжилася за територіальної переваги спортклубівок. Дуже небезпечно зі штрафного била Левицька, але Луцюк відбила постріл. Були удари від Тюхтій і Тараканової, але максимум, що з них вдалося вичавити – це кутовий, котрих у першому таймі було достатньо.

І все ж таки гості зуміли відігратися ще у першому таймі. На 40-й хвилині після довгої комбінації Левицька кинула у прорив Куніну і та зуміла випередити Луцюк і проштовхнути м’яч у сітку -1:1!

А на самому початку другого тайму капітанеса дніпрянок віддала свою другу результативну передачу у матчі – цього разу навіс зі штрафного від Левицької у гол втілила Аілінкій, котра влучно пробила головою!

Тепер вже господарки кидаються відіграватися і два гострих моменти було у Кузьмин, але спочатку вона не дотягнулася до передачі партнерши, а невдовзі пробила у руки Рябовіл, котра у перерві замінила Маліборську.

Але і дніпрянки намагалися забити утретє. На 65-й хвилині бригада арбітринь не зафіксувала взяття воріт рівнянок, зафіксувавши офсайд, а невдовзі Тюхтій могли вискочити на побачення із голкіперкою, але у неї м’яч вибила захисниця і все закінчилося тільки кутовим. Тим часом Левицка продовжила бомбардувати ворота суперниць зі штрафних – на 71-й хвилині вона влучила у поперечину, на 76-й м’яч пройшов трохи вище воріт, а на 83-й з центру поля за спину голкіперці і м’яч пройшов поруч із стійкою.

Могла оформити дубль і Куніна, котра замикала знову таки простріл Левицької, але м’яч рикошетом від захисниці пішов на кутовий.

Не реалізувавши кілька непоганих нагод дніпрянки привели гру до дуже нервової кінцівки, тим більше, що в заключні хвилини матчу рівнянки активізувалися і стали все частіше доставляти м’яч до карного майданчику гостей.  Але дніпрянки вистояли і здобули дуже важливу і таку довгоочікувану перемогу!