«Динамо» – СК «Дніпро-1» – 0:2 (0:1)

Чемпіонат України серед жінок. Вища ліга. 19-й тур. Дніпро. НТБ «Дніпро». 6 травня. 12:00.

Арбітр — Вероніка Васильченко (Слов’янськ), асистенти арбітра — Анастасія Олійник (Кропивницький), Ірина Піценко (Олександрія). Четвертий арбітр — Андрій Воєвода (Дніпро).

Спостерігач арбітражу — Володимир Александренко (Вінниця)

«Динамо»: Славич – к, Горулько, Бондаренко, Головко, Шевцова (Мирончук, 72), Прокопенко, Стрельцова, Кукса, Сікорська, Мироненко, Дружченко

Запасні: Карбань, Бабюк, Чорномаз, Кравець, Степанець, Вялих

Головний тренер – Володимир Пятенко

«Дніпро-1»: Рябовіл Є., Синько, Кумеда, Мустафаєва (Пороходніченко, 77), Куніна, Аслаханова, Бєлік – к, Тараканова, Немець, Кузьмин (Новосельська, 63), Іванова (Пшенична, 90)

Запасні: Маліборська, Логвінова

Головний тренер – Олена Кудзієва

Голи: Бєлік (42), Новосельська (87)

Попередження: Мустафаєва (41), Тараканова (61), Головко (74), Прокопенко (90)

Вилучення: Тараканова (33, друге попередження)

Неймовірно, але факт: з моменту, коли жіноча команда «Дніпра-1» почала грати домашні матчі на  базі у Придніпровську, вона не здобула на рідному полі жодної перемоги. І ось нарешті ця серія перервалася – у класному стилі був здобутий важкий та заслужений виграш над «Динамо». Зазначимо, що формально наша команда мала гостьовий статус у цій грі, адже в першому колі суперники зустрічались в Києві.

Матч вийшов дуже емоційним, адже спортклубівки неймовірно жадали перемоги та бажали віддати борг за нелогічну поразку восени. Наша команда у першому таймі володіла ініціативою, більше володіла м’ячем. Багато атак завершувалися стандартами, але надійно на виходах діяла голкіперка «Динамо». Киянки зробили ставку на швидкісні контратаки, але захисниці «Дніпра-1» діяли уважно. За виключенням одного епізоду – на 17-й хвилині гравчиня киянок уникла офсайду, але Ольга Рябовіл виграла в неї дуель сам на сам.

Гол на 42-й хвилині став, за великим рахунком, логічним втіленням ігрової переваги фактичних господарок. Валентина Тараканова відібрала м’яч на чужій половині поля та відпасувала Вікторії Бєлік. Капітан «Дніпра-1» завдала неймовірного удару: Славич ледь дотягнулася до м’яча, перевела його у поперечину, але той все ж таки впав за лінію. На добиванні встигла зіграти Тараканова, але авторкою голу записали Бєлік – тут арбітри, на відміну від чоловічого матчу в Ужгороді, побачили, куди саме відскочив м’яч від поперечини…

Поступаючись у рахунку, «Динамо» спробувало посилити тиск, але робило це шляхом спрощення гри. Напруга на половині поля «Дніпра-1» зросла, але захист з ним впорався. Навіть коли наша команда залишилась вдесятьох, це не вплинуло кардинально на хід гри. Вилучення навіть ще більше мобілізувало спортклубівок, які не відсиджувалися в обороні. Добре загострювали дії на флангах Людмила Куніна та Анастасія Немець, і саме одна з флангових атак призвела до кутового на 87-й хвилині. Виконала його Бєлік, а 16-річна Ілона Новосельська замкнула подачу. Цікаво, що вона у дитячій групі займалася якраз під керівництвом капітана команди!

Здобувши важливу перемогу, наші дівчата вже серед наступного тижня зіграють на виїзді пропущений матч першого кола з «Ладомиром».