СК «Дніпро-1» – «Металіст» – 2:2 (0:0)

Чемпіонат юнацьких команд. 24-й тур. Ужгород. «Авангард». 2 травня. 13:00

Арбітр — Артем Артеменко (Миколаїв), асистенти арбітра — Дмитро Башкіров (Донецька область), Тарас Ніконенко (Харків). Четвертий арбітр — Михайло Райда (Закарпатська обл.).

Спостерігач арбітражу — Юрій Можаровський (Львів)

СК «Дніпро-1»: Крапивцов, Кононов (Леонардо, 64), Терещенко, Гаража (Авраменко, 70), Варжау, Єршов (Рустамов, 46), Мельниченко, Хан (Шолупець, 64), Гаджиєв (Баденко, 76), Свистун, Жданов

Запасні: Макаренко, Дикий, Раско

Головний тренер – Імад Ашур

«Металіст»: Шумілов, Абрамов, Влага, Горяінов, Дігтярь (Грищенко, 71), Цвіренко (Горенко, 90), Тепляков, Синчук, Оріховський (Вернаттус, 57), Кайдалов, Приходько

Запасні: Панченко, Карпізін, Папст, Середюк, Бабков

Головний тренер – Олександр Горяінов

Голи: Гаджиєв (46), Синчук (52), Мельниченко (78), Горяінов (83)

Попередження: Єршов (31)

Юнаки «Дніпра-1» в минулому турі перервали безвиграшну серію і тепер приймали «Металіст», який має дуже молодий склад. Харків’яни ще не вигравали у цьому році, а загалом їхня серія без перемог налічувала 9 матчів (2 нічиї, 7 поразок), причому за цей період «Металіст» забивав лише в одній грі – в позаминулому турі полтавській «Ворсклі» (3:3).

На жаль, в один ряд з полтавцями сьогодні встали й юнаки «Дніпра-1», які пропустили від «Металіста» двічі. Відбулося це в другому таймі, а у першій половині зустрічі наша команда мала усі нагоди, аби зробити хід матчу комфортним для себе. 45 хвилин гри пройшли за відчутної переваги спортклубівців, які створили достатньо моментів – от тільки не реалізували жодного.

Перший шанс був вже на 10-й секунді! Жданов, вихід якого на позиції форварда став цікавим рішенням, запресингував суперника, увійшов до штрафного та асистував Єршову – удар того заблокував захисник. Ближче до середини тайму вдало у відборі зіграв вже Свистун, але з його пострілом впорався воротар. Згодом Свистун елементарно не влучив по м’ячу перед порожнім кутом після прострілу Гаджиєва, а під завісу тайму знову Єршов та Свистун втратили хороші моменти. Загалом, «Дніпро-1» дуже добре пресингував і швидко розгортав атаки, що ставало запорукою переваги.

Активно наші хлопці розпочали і другий тайм. Знову дуже швидко вдалося створити момент, та цього разу його реалізувати. Жданов, який після перерви перейшов на лівий фланг, здійснив фірмовий прохід та віддав передачу під удар Гаджиєву – 1:0. Але менше, ніж за 10 хвилин, оборона «Дніпра-1» припустилася першої та, на жаль, не останньої помилки. Невдала передача захисників розпочала контратаку «Металіста», яку завершив Синчук – після рикошету м’яч по дузі перелетів у сітку.

Цей гол ніби надихнув харків’ян на гру, про яку і згадки не було у першому таймі. Швидкий перехід від оборони, активні фланги – у багатьох епізодах спортклубівці перестали встигати за опонентами. Гра пішла на зустрічних курсах, причому треба визнати, що моменти, створені «Металістом», за гостротою як мінімум не поступалися дніпровським. У господарів впритул бив Гаджиєв – гостей врятував воротар; на протилежному боці поля Крапивцов зреагував на удар Приходька, Кайдалов влучив у дальню стійку, а Тепляков пробив повз неї.

А потім відбувся новий обмін голами. «Дніпро-1» знову вийшов вперед завдяки спритності Мельниченка на п’ятачку перед воротами. А остаточний рахунок красивим ударом в падінні через себе встановив Горяінов. «Дніпро-1» провів здебільшого в атаці останню десятихвилинку, але вирвати перемогу, яка здавалася близькою за змістом гри у першому таймі, не вдалося.