Контрольний матч.

2 липня. 17.00. Ужгород. Стадіон «Авангард»

СК «Дніпро-1» – «Хуст» (Хуст) 4:1 (2:0)

Cудді: Д.Сергеєв, В.Волошин, Ю.Чучвич.

СК «Дніпро-1»: 33.Мисак (93.Валеф,46), 27.Горбунов (26.Каплієнко,46), 14. Федорів, 3. Адамюк, 42. Пасіч, 18. Бабенко (31.Хан,64), 25. Когут (11.Гаджиєв,58), 4.Пуріта (22.Рубчинський,46) 34.Танчик, 23.Бланко (24.Жданов.64), 9.Гуцуляк (кап) (10.Ківінда,64).

«Хуст»: 1.Левченко (12.Бучок, 46)  17.Павлич (88.Фенинець.65), 20. Петрук (7.Фляшко,46), 94.Іванов (кап), 22.Тихненко (19.Борисенко,,46), 29.Шевчук, 27.Гуменяк (15.М.Пилип,46), 9.Гончар (13.Колчин. 46) , 10.В.Луців (77.Максимець, 76), 99.П.Луців, 6.Вагін (21.Лисянчук,46),. Запасні: 12.Рябенко, Р.Пилип.

Голи: Когут (23), Горбунов (35), В.Луців (75), Ківінда (82), Жданов (87).

Другим суперником спортклубівців у літнє міжсезоння-2023 став ще один представник Закарпаття, але тепер команда ПФЛ – футбольний клуб Хуст (заснований у 2019 році), котрий після перемоги в чемпіонаті області (2021) піднявся у Другу лігу, де у минулому сезоні посів друге місце і у стикових матчах з ФСК «Маріуполь» (1:1, 1:0) здобув путівку до Першої ліги чемпіонату України на сезон 2023/24.

У дніпрян відбулися відчутні зміни у стартовому складі в порівнянні з грою з «Севлюшем» – цього разу не було молоді, то ж варіант складу нагадував більше той, що грав проти «Севлюша» у другому таймі.

Спортклубівці одразу почали більше володіти м’ячом, захопивши ініціативу і вже на 4-й хвилині Бланко поцілив поруч із стійкою. Саме після цього гравці «Хуста» ненадовго відвели гру від власних воріт, навіть створивши деякі загострення, подавши два кутових і забивши гол, котрий було скасовано через офсайд.

На 12-й хвилині дніпряни створили перший по-справжньому гольовий момент – Танчик взяв гру на себе, здійснивши прохід по центру, але його удар заблокував захисник і м’яч перелетів через поперечину. Рахунок же дніпряни відкрили у середині тайму, коли Гуцуляк кинув м’яч собі на хід, після чого прострелив вздовж воротарського майданчику, звідки Когуту залишалося вразити фактично порожні ворота.

Дніпряни після цього продовжили контролювати події на полі, але гра дещо вирівнялася, через що спортклубівці отримали шанси в контратакуючих діях. І це принесло успіх. Бланко підключив до атаки Горбунова, який скористався тим, що голкіпер «Хуста» далеко вийшов з воріт і спокійно перекинув м’яч через Левченка – 2:0!

Перед завершенням першого тайму чудові шанси довести рахунок до великого мали Пуріта і Танчик, але перший не влучив по воротах з близької відстані після скидання Когута, а другий здійснив сольний прохід по флангу, проте перед самими воротами удар Володимира було заблоковано захисником.

У перерві тренерський штаб дніпрян провів три заміни, випустивши окрім Каплієнка ще Валкфа і Рубчинського, котрі пізніше розпочали підготовку до сезону, тому пропускали попередній спаринг.

Першими небезпечний момент створили суперники, але П.Луців з вигідної позиції пробив вище воріт. Проте досить швидко дніпряни прибрали ініціативу до себе і у продовж кількох хвилин Бланко змарнував два чудових моменти – спочатку Мінго не зумів переграти голкіпера з кількох метрів, а невдовзі вище воріт з вбивчої позиції. Між цими епізодами буквально з метру не влучив у ворота Каплієнко, але там лайнсмен зафіксував офсайд.

На другу частині другого тайму Олександр Кучер випустив квартет гравців з молодіжного складу.  Хлопці досить активно увійшли в гру, але в завершальній стадії атак їм в деяких епізодах не вистачало досвіду, хоча моменти у Гаджиєва, Ківінди і Жданова були.

У той же час футболісти «Хуста» стали діяти значно гостріше в атаці, створивши кілька моментів, і на 75-й хвилині В.Луців втік на побачення з голкіпером, переграв Валефа і спрямував м’яч у сітку воріт.

Після пропущеного голу дніпряни активізувалися, провівши кілька атак. Врешті-решт Пасіч, пройшовши правим флангом, влучно прострелив на Ківінду, котрий скористався власним шансом і забив свій перший гол за основну команду. А невдовзі гольову передачу заробив голкіпер Валеф, який зробив закидання на хід Жданову, і той реалізував вихід сам на сам -4:1! З таким рахунком матч і закінчився – дніпряни здобули свою другу перемогу з великим рахунком у поточне міжсезоння.