Чемпіонат юнацьких команд. 19-й тур.
Щасливе. «Княжа-Арена». 1 квітня. 12:00
«Металіст 1925» (Харків) – СК «Дніпро-1» 1:3 (0:2)
Арбітр: Микола Шевель (Київська область),
Асистенти арбітра: Володимир Асмаковець (Чернігів), Владислав Мошковський (Київська область).
Четвертий арбітр: Євген Макаренко (Черкаси).
Спостерігач арбітражу: Ігор Покидько (Полтава)
«Металіст 1925»: 13.Потімков, 20.Оробець, 4.Хохлов, 44.Демиденко, 14.Потапенко, 8.Обінайя, 77.Гриб, 7.Касаєс (88.Сологуб,43). 9.Островьский, 25.Ногейро (35.Белицький, 46) 17.Нижник(11.Плічко,46). Запасні: 12.Іванніков, 3.Макуха, 5.Мезенцев, 21.Михеев, 69.Засовицький, 22.Гузєєв, 26.Кондратюк, 27.Панченко, 78.Топоров.
Головний тренер: Роман Мельник
«Дніпро-1»: 12.Крапівцов, 15.Варжау Гільєрме, 4.Авраменко, 3.Гаража, 24.Дикий (16.Єршов,46), 8.Хан (5.Джасім,81), 19.Мельниченко, 21.Гомес Леонардо (11.Рустамов,60), 14.Гаджиєв (6.Раско73), 7.Жданов, 9.Шолупець (20.Ківінда.60). Запасні: 1.Макаренко, 2.Піддубний
Головний тренер: Імад Халед Ашур
Голи: Гаджиєв (36, з пенальті,45), Леонардо (49), Гриб (55)

Більша частина першого тайму пройшла в обопільно гострій боротьбі. Обидві команди намагалися проводити різки атаки, більше лівим флангом. У дніпрян рахунок цілком міг відкрити Авраменко, який опинився на самоті перед воротами суперника, але просто не влучив по м’ячу після навісу Гільєрме.
Успіх же спортклубівцям принесла активність Гаджиєва, На 35-й хвилині він прокидав м’яч повз Хохлова, але захисник харків’ян зупинив політ сфери рукою – абсолютно справедливий пенальті, котрий чітко реалізував все той же Гаджиєв. Одразу ж господарі могли відновити рівновагу, але Ногейро пробив з вигідною позиції поруч із стійкою. А от Гаджиєв, який набрав в останніх матчах результативний хід, моменти не марнував. Перед самим свистком на перерву Рамік зіграв на випередженні у чужому карному майданчику, випередивши захисників і влучно пробив повз голкіпера, оформивши дубль вже у другому матчі поспіль, загалом забивши свій сьомий гол у чемпіонаті.
А на початку другого тайму Леонардо довів рахунок до великого, блискавичне виконавши штрафний удар – м’яч від хрестовини опустився за лінії воріт, після чого вискочив у поле, але лайнсмен усе бачив зафіксував взяття воріт. Для бразильця цей гол став дебютним за спортклубівців. У наступній атаці Гаджиєві міг оформити хет-трик, але не зумів влучити у ворота з кількох метрів, трохи зачепивши захисника.
Після цього прокинулись харків’яни – спочатку Гриб скорочує рахунок, а зі кілька хвилин він же міг оформити дубль, але з кількох метрів пробив у поперечину.
За півгодини до завершення матчу у складі дніпрян відбулось довгоочікуване повернення – після тривалого відновлення, внаслідок важкої травми, до гри повернувся кращий снайпер юнацької першості 2021/22 Даніель Ківінда, котрий узимку 2022 року готувався до відновлення сезону разом з основним складом «Дніпра-1». Вже на 67-й хвилині у Даніеля був непоганий момент, але його удар з вигідної позиції був неточний. Ще невдовзі він увірвався у чужий карний майданчик і віддав гостру передачу від лицевої лінії, але м’яч до партнерів не дійшов.
Запам’яталася і красива комбінація, в якій Ківінда зіграв п’ятою на Хана, той продовжив на Жданова, котрий увірвався в карний майданчик з подальшим небезпечним прострілом, але знову ніхто з партнерів замкнути передачу не зумів.
В цілому, не дивлячись на активність харків’ян, спортклубівці цілком спокійно контролювали хід подій у матчі, а на останній хвилині гри Ківінда, після пасу Єршова, міг відзначити повернення голом, але не реалізував вихід сам на сам – господарів врятував воротар.
Отже, юніори дніпрян взяли реванш у «Металіста 1925» за поразку з ідентичним рахунком у першому колі.