СК «Дніпро-1» – «Динамо» – 1:1 (1:1)

Чемпіонат України серед жінок. Вища ліга. Другий етап. 2-й тур. Дніпро. НТБ «Дніпро-1». 31 березня. 12:00.

Арбітриня — Вероніка Васильченко (Донецька область), асистентки арбітрині — Діана Олійник (Черкаська область), Анастасія Резнік (Київська область). Четверта арбітриня — Людмила Тельбух (Дніпро)

Спостерігач арбітражу — Сергій Скрипак (Київська область)

Делегат УАФ – Ярослав Дерев’янко (Дніпро)

СК «Дніпро-1»: 31. Маліборська, 7. Синько, 26. Аілінкій, 8. Борисюк, 21. Пороходніченко, 2. Левицька – к, 91. Тараканова, 71. Тюхтій (5. Вакуленко, 80), 17. Рудь (9. Бєлік, 65), 10. Аслаханова, 11. Новосельська (15. Жукова, 71)

Запасні: 13. Свинаренко, 24. Гайдай, 29. Балашко, 77. Тараба, 23. Тельна, 20. Крючкова, 99. Серемчук

Головна тренерка: Олена Кудзієва

«Динамо»: 12. Карбань, 33. Сікорська, 55. Степанець, 7. Мирончук, 22. Прокопенко (47. Шевцова, 90+4), 10. Кукса (11. Запорожець), 19. Кравець, 28. Кабанова, 24. Намазова, 17. Мироненко, 14. Чайка (16. Горулько, 24)

Запасні: 81. Кулик, 13. Словак, 77. Федосенко, 20. Бондаренко

Головний тренер: Володимир Єфімако

Голи: Прокопенко (3), Левицька (24, пен.)

Попередження: Пороходніченко (3), Тараканова (10), Горулько (33), Синько (61)

Після домашньої перемоги над «Маріуполем» жіноча команда нашого клубу знову грала дома, приймаючи сусідок за турнірною таблицею динамівок з Києва. Незадовго до цієї гри до числа підопічних Олени Кудзієвої додалася 19-річна, але вже досвідчена захисниця Дар’я Борисюк. Вона не лише одразу вийшла у стартовому складі, але її поява також спричинила тактичну перебудову – «Дніпро-1» повернувся до схеми з чотирма захисницями. Борисюк з Аілінкій діяли у центрі, а на флангах – Пороходніченко та Синько. Останні на флангах склали зв’язки з Аслахановою та Тюхтій відповідно.

Матч розпочався з прикрої несподіванки. Після простого штрафного від бокової лінії у виконанні капітана «Динамо» Прокопенко голкіперка нашої команди не зуміла впіймати м’яч, який шуснув під дальню стійку. Така помилка змусила наших гравчинь мобілізувати усі сили та у подальшому діяти з максимальною концентрацією. Господарки діяли активно і помітно гостріше за суперниць. Двічі воротам «Динамо» загрожувала Тараканова, і врешті-решт саме її наполегливість призвела до пенальті – Валентину відверто завалили під час сміливого фірмового проходу. 11-метровий чітко реалізувала тепер вже капітан «Дніпра-1» Левицька.

На нетривалий час киянки відсунули гру від власних воріт, але нова хвиля атак спортклубівок була ще гострішою за першу. І знову двічі мала моменти відзначитися Тараканова: її удар з-за штрафного пройшов над самісінькою поперечиною, а потім Валентина не зуміла переграти сам-на-сам голкіперку «Динамо».

У другому таймі до атак почали вдаватися і футболістки «Динамо». Маліборська тепер вже вдало вступала у гру, зокрема, виручивши свою команду після удару Кабанової зі штрафного. Та й загалом треба визнати, що столична команда перехопила ініціативу, атакуючи все частіше і якось дуже легко проходячи середину поля. В одному епізоді ворота «Дніпра-1» навіть врятував каркас.

А на 70-й хвилині відбувся, на жаль, скандальний епізод у матчі, який безпосередньо вплинув на результат. Тетяна Левицька неймовірним ударом здалеку вразила ворота «Динамо», утім бригада арбітринь мала свою точку зору на цей епізод, чомусь скасувавши гол.

Справа в тому, що гру поновили спірним м’ячем, і Левицька, трохи пройшовши вперед, завдала удару. Якби воротар «Динамо» не торкнулась м’яча, скасування голу було б законним. Але м’яч влетів у сітку саме від рук Карбань, тож гол мав бути зарахованим! І залишається питання – яке затьмарення найшло на бригаду арбітринь, що не помітили безуспішну спробу голкіперки «Динамо» відбити м’яч?!

Останню десятихвилинку команди догравали після повітряної тривоги. Наші дівчата могли забити ще раз другий гол, але удар Жукової відбила Карбань. Вона ж впоралася з дальнім пострілом та декількома стандартами Левицької. А Тараканова пробила над поперечиною. Рахунок у цьому драматичному та напруженому матчі так і залишився нічийним.