У неділю, 6 грудня, футболісти СК «Дніпро-1» проведуть матч 12-го туру УПЛ, в якому у гостях, на запорізький «Славутич-Арені» зіграють з луганською «Зорею». Початок матчу о 17 годині. В прямому ефірі гру транслюватиме телеканал УНІАН.

«Зоря» — один з найстаріших клубів країни, заснований у 1923 році (виступав також під назвами «Металіст», «Дзержинець», «Трудові Резерви» і «Зоря-МАЛС»). Входить до трійки українських клубів, хто був чемпіоном СРСР (також київське «Динамо» і ФК «Дніпро») – це трапилося у 1972 році. Двічі луганчани виходили у фінал Кубка СРСР – у 1974 і 1975 роках. У вищій лізі чемпіонату України «Зоря» дебютувала ще у першому сезоні 1992 року, але у 90-ті та нульові команда не раз залишала елітний дивізіон. Починаючи з сезону 2006/07, команда незмінно виступає на рівні сильнішої ліги країни. Кращі досягнення: двічі бронзові призери (2016/17 і 2019/20) і фіналіст національного Кубка в 2016 році. З 2014 року через війну на сході України команда перебазувалася до Запоріжжя. Не один сезон «Зоря» вже виступає у єврокубках.
Тричі клуб грав на рівні групового раунду Ліги Європи, у тому числі і у поточному сезоні, де зараз команда посідає третє місце за тур до завершення етапу у сперечанні з англійським «Лестером», португальською «Брагою» та грецьким АЄКом. За три дні до матчу проти дніпрян луганчани переграли «Лестер» 1:0, але незалежно від результату останнього туру групового раунду Ліги Європи, «Зоря» вже остаточно втратила шанси пробитися у плей-оф турніру.

У поточному чемпіонаті України минулорічний бронзовий призер посідає достатньо низьке для себе восьме місце (3 перемоги, 5 нічиїх, 2 поразки, м’ячі 18-9), хоча за втраченими очками луганчани ділять четверту сходинку із чернігівською «Десною».
«Дніпро-1» і «Зоря», знаходячись географічно неподалік один від одного, проводили між собою не один спаринг, останній з яких відбувся минулого літа на «Славутич-Арені» і закінчився з рахунком 3:2 на користь спортклубівців (у гостей забивали Довбик, Батагов, Ярмолюк). А на офіційному рівні команди протистояли один одному двічі у минулому чемпіонаті УПЛ:
04.08.2019. «Зоря» – «Дніпро-1» 1:1 (Кочергін,70 – Когут,45+2).
03.11.2019. «Дніпро-1» – «Зоря» 1:4 (Коркішко,59 – Кабаєв,2, Іванісеня,22, Колчергін,73, Лєднєв,83, з пенальті).
Через дискваліфікацію у завтрашньому матчі не візьме участь півзахисник луганчан Дмитро Хомченовський.
Судитиме матч бригада арбітрів на чолі з Віктором Копієвським з Кропивницького. Він вже чотири рази обслуговував матчі за участю спортклубівців. У минулому сезоні УПЛ він зафіксував нічию 1:1 у грі «Десна» — «Дніпро-1», а також перемогу дніпрян над «Львовом» 3:2, а у поточному розіграші Кубка країни працював на грі «Гірник-Спорт» — «Дніпро-1» (3:5), після чого за його суддівством, вже у чемпіонаті, спортклубівці поступилися на «Дніпро—Арені» «Колосу» 0:2. У цих матчах арбітр показав 12 жовтих карток спортклубівцям, а їх суперникам – 10 і одного вилучив з поля. На користь дніпрян рефері призначив один пенальті, який не було реалізовано, а суперники спортклубівців тричі підходили до 11-метрової позначки і два удари реалізували.

УПЛ 2020\21. 12 тур.
Пряма трансляція – телеканал УНІАН.
6 грудня. 17:00. Запоріжжя. Стадіон «Славутич-Арена».
«Зоря» (Луганськ) – СК «Дніпро-1»
Головний суддя: Віктор Копієвський (Кропивницький)
Судді на лінії: Валентин Куцев (Київ), Максим Чертоляс (Херсон)
Четвертий арбітр: Олександр Шандор (Львів)
Спостерігач арбітражу: Геннадій Коваленко (Київ)
Арбітр ВВА: Євген Арановський (Київ)
Асистент ВВА: Володимир Матяш (Донецька область)
Спостерігач ВВА: Леонід Ярмолинський (Київська область)
Делегат УАФ: Геннадій Сушко (Лисичанськ)

Пресслужба СК «Дніпро-1»