Комітет арбітрів Української асоціації футболу призначив суддівські бригади на матчі 9-го туру УПЛ. Поєдинок СК «Дніпро-1» – «Металіст 1925» (Харків), котрий відбудеться на «Дніпро-Арені» у понеділок, 2 жовтня і розпочнеться о 17 годині, в полі судитиме львів’янин Роман Блавацький.

Він вже чотири рази обслуговував матчі за участю спортклубівців, при чому жодного на рівні УПЛ (три перемоги дніпрян і одна нічия). Перша ліга: «Зірка» (Кропивницький) – «Дніпро-1» 0:2, «Дніпро-1» – «Суми» 7:0, «Оболонь-Бровар» – «Дніпро-1» 1:1. Кубок України: «ЛНЗ» (Черкаси) – «Дніпро-1» 0:2. У цих матчах арбітр показав дніпрянам 4 жовті картки, а їх суперникам виніс 6 попереджень. Пенальті у цих матчах рефері не призначав.

На лінії йому допомагатимуть лайнсмени з Луганщини Євген Данильченко і Дмитро Оганесян. Четвертий арбітр – Клим Заброда з Сум. Спостерігач арбітражу – Сергій Возняк з Миколаєва.

Матч відбудеться за роботи відеосистеми VAR. Арбітр ВВА – Ігор Пасхал з Херсону. Асистент ВВА – Валентин Куцев з Київщини. Спостерігач ВВА – Олег Деревиський з Хмельницького. Делегат УАФ – Юрій Нестрига (Київ).