СК «Дніпро-1» – «Колос» – 0:1 (0:1)

Чемпіонат України серед жінок. Вища ліга. 20-й тур. Дніпро. НТБ «Дніпро». 14 травня. 12:00.

Арбітр — Микита Богатир (Запоріжжя), асистенти арбітра — Ірина Голіяк (Миколаївська область), Олеся Лапта (Харків). Четвертий арбітр — Ростислав Дубина (Дніпро).

Спостерігач арбітражу — Віктор Денисюк (Київська область)

СК «Дніпро-1»: Рябовіл О., Синько, Пороходніченко (Логвінова, 72), Куніна, Аслаханова, Бєлік, Тараканова, Немець, Іванова (Пшенична, 83), Кузьмин, Новосельська (Маліборська, 63)

Запасна: Рябовіл Є.

Головний тренер – Олена Кудзієва

«Колос»: Саніна, Вороніна, Борисюк (Давиденко, 53), Куп’як, Іванишин, Китаєва, Ковальчук Ю., Панцулая, Краснобородько, Майбородіна (Січкаренко, 81), Маліновська (Сербук, 60)

Запасна: Дуднік, Червінська, Ковальчук Н., Соломаха

Головний тренер – Людмила Покотило

Гол: Ковальчук Ю. (16)

Попередження: Борисюк (51), Китаєва (72)

Жіночий чемпіонат у вищій лізі виходить на фінішну пряму. Вже відомий чемпіон – полтавська «Ворскла», аутсайдер – «Атекс». Боротьба ще точиться лише за срібні та бронзові нагороди. Якраз з претендентом на третю сходинку і зустрічався «Дніпро-1».

Про кадрові проблеми нашої команди ми вже говорили неодноразово. Цього разу, хоч і повернулася після дискваліфікації Тараканова, через травми не могли зіграти Мустафаєва, Кумеда та Серемчук. У «Колоса» ж і лава була значно довшою, і взагалі у складі є декілька гравчинь збірної України. Тим не менш, наші дівчата дали справжній бій команді з Ковалівки й були близькими до того, аби взяти очки.

Як з’ясувалося потім, вирішальним був гол у дебюті гри. Позиційна помилка лінії оборони призвела до того, що пройшло закидання на вихід Юлії Ковальчук, яка пробила повз Рябовіл.

Наша голкіпер впродовж матчу неодноразово рятувала команду, діючи надійно і в рамці, і на виходах. Особливо ефектним був її сейв після удару метрів з 11-12 Натії Панцулая. Панцулая у «Колоса» змарнувала ще декілька нагод відзначитися, а в складі «Дніпра-1» могли відзначитися Бєлік зі штрафного та Немець (її удар перевела на кутовий Саніна, а ще один вихід сам на сам завершився невлучним ударом).

Загалом, гра пройшла на зустрічних курсах за активної гри обох команд. «Колос» зберіг шанси на бронзу, а «Дніпро-1» фінішує на 6 або 7 місці. За два тури до завершення чемпіонату наша команда на 7 очок відстає від «Ладомира» та на таку ж кількість балів випереджає «Маріуполь». За тиждень спортклубівки поїдуть до Полтави, а завершать чемпіонат 27 травня домашнім поєдинком з «Ладомиром».