У середу, 2 грудня, футболісти СК «Дніпро-1» проведуть матч 1/8 фіналу Кубка країни. Суперником спортклубівців стане інший представник Дніпропетровщини – магдалинівський «ВПК-Агро». Поєдинок відбудеться на стадіоні «Метеор» і розпочнеться о 13 годині. Трансляцію матчу можна буде подивитися на нашому сайті.

«ВПК-Агро» представляє село Вишневе, Магдалинівського району, Дніпропетровської області. Клуб було засновано в 2011 році і за кілька сезонів команда увірвалась до когорти найсильніших клубів регіону, тричі виборовши чемпіонство Суперліги Дніпропетровської області (2014,2016,2018 роки). В сезоні 2018\19 «ВПК-Агро» став переможцем аматорського чемпіонату України, після чого отримав статус професійного клубу.

У минулому сезоні магдалинівці дебютували на рівні Другої ліги і зуміли одразу посісти у групі перше місце, завоювавши путівку у Перший дивізіон. Буквально минулої неділі магдалинівці закінчили виступи в осінній частині дебютного для себе сезоні Першої ліги – команда посідає 13 місце, набравши 13 очок у 14 матчах (4 перемоги, 1 нічия, 9 поразок, м’ячі 14-28).

У поточному розіграшу Кубка країни «ВПК-Агро» пройшов одразу три раунди, перегравши спочатку у гостях харківський «Метал» (3:1), далі у серії піісляматчевих пенальті кременчуцький «Кремінь» (основний час – 2:2, 4:2 – серія пенальті), а в 1\16 фіналу магдалинівці подолали опір представника УПЛ донецького «Олімпіка» -1:0. Дніпряни, нагадаємо, у минулому раунді в додатковий час у Горішніх Плавнях переграли іншого представника Першої ліги тамтешній «Гірник-Спорт» з рахунком 5:3.

Раніше команди не зустрічались між собою в офіційних матчах, але провели три спаринги – спочатку з рахунком 2:1 перемогли магдалинівці (у спортклубівців відзначився Щедрий), а потім СК «Дніпро-1» здобув дві перемоги у товариських матчах – 4:2 (Загальський, Кузик, Куліш, Назаренко) і 2:0 (Куліш, Коркішко).

Відзначимо, що у складі «ВПК-Агро» виступають одразу три колишніх гравців СК «Дніпро-1» – півзахисники Станіслав Передистий, Микола Ляшенко і Святослав Шаповалов. Крім того, до тренерського штабу магдалинівців входить Сергій Дірявка, який ще кілька місяців тому працював у дніпровському клубі. Ну, і окремої інтриги додаватиме обласному дербі і братське протистояння Сергія Логінова з СК «Дніпро-1» і Олександра Логінова з «ВПК-Агро».

Головним арбітром матчу призначено одесита Геннадія Серпутька. Він свого часу двічі обслуговував матчі за участю спортклубівців і в обох випадках перемагали дніпряни: ще у Другій лізі він також працював на обласному дербі з «Нікополем», яке на «Дніпро-Арені» виграли господарі 2:1, а на рівні Першої ліги він зафіксував перемогу СК «Дніпро-1» в Горішніх Плавнях над «Гірником-Спортом» 3:0. У цих матчах рефері показав чотири жовті картки дніпрянам і дві їх суперникам.

Кубок України. 1/8 фіналу.

2 грудня. 13:00. Дніпро. Стадіон «Метеор».

«ВПК – Агро» – «Дніпро-1».

Головний суддя: Геннадій Серпутько (Одеса)

Судді на лінії: Володимир Думенко (Харків),  Станіслав Марулін (Нова Каховка)

Четвертий арбітр: Дмитро Панчишин (Харків)

Спостерігач арбітражу: Олег Зубарев (Слов’янськ)

Делегат УАФ: Ярослав Дерев’янко (Дніпро).

 

Пресслужба СК «Дніпро-1»