СК «Дніпро-1» – «Рух» – 1:3 (1:1)

Чемпіонат юнацьких команд. 22-й тур. Львів. НТБ «Рух». 23 квітня. 12:00

Арбітр — Олексій Бородавка (Житомир), асистенти арбітра — Тарас Ніконенко (Харків), Павло Кравчук (Львів). Четвертий арбітр — Василь Файда (Львів).

Спостерігач арбітражу — Юрій Можаровський (Львів)

СК «Дніпро-1»: Крапивцов, Кононов (Марченко, 72), Авраменко, Гаража, Варжау, Гаджиєв (Єршов, 56), Мельниченко, Хан (Раско, 85), Жданов, Свистун – к, Шолупець (Янко, 72)

Запасні: Макаренко, Джасім, Дикий.

Головний тренер – Імад Ашур

«Рух»: Герета, Савчук, Підгурський – к (Квас, 68), Добрянський (Панченко, 65), Михальчук, Русяк (Федор, 87), Касарда (Холод, 46), Бойко, Теслюк, Столярчук, Непейпієв (Рогачов, 68)

Запасні: Бакус, Герега, Бендера, Товарницький, Гришкевич, Музичук, Обаміна

Головний тренер – Михайло Дячук-Ставицький

Голи: Бойко (8, 55), Кононов (45+1, пен), Русяк (73)

Попереження: Варжау (57), Кононов (72), Янко (77), Підгурський (78)

Після вдалого старту у весняній частині чемпіонату юнаки «Дніпра-1» потрапили у смугу невдалих результатів (1 очко та 1 гол у трьох матчах проти «Львова», «Олександрії» та «Зорі»). Щоправда, епітет «невдалі» стосується саме результатів, адже за якістю гри наша команда цілком могла розраховувати на більший здобуток у турнірній таблиці. Ось на такому тлі «Дніпро-1» зустрівся з лідером юнацького чемпіонату «Рухом», який навесні втратив очки лише у нічийному поєдинку з «Динамо», а єдиною командою, що змогла за цей період забити рухівцям бодай гол, є «Зоря».

Наша команда долучилась у цьому короткому переліку до луганців наприкінці першого тайму, коли Свистун відгукнувся на передачу з глибини та заробив пенальті. 11-метровий гарматним ударом впевнено реалізував Кононов, що був делегований на гру з основного складу. Поява Микити, до речі, спричинила низку перебудувань у стартовому складі: він грав ліворуч у захисті, створивши зв’язку на фланзі зі Ждановим, Свистун пішов на правий край півзахисту, а Гаджиєв змістився до центрального трикутнику. Зазначимо також, що матч через дискваліфікації та травми пропускали форварди Рустамов, Ківінда, захисник Терещенко, хавбек Леонардо.

У першому таймі «Рух», хоч і володів територіальною перевагою, не можна сказати, що повністю контролював хід гри. Спортклубівці діяли щільно та сконцентровано. Можливо, на їхніх діях навіть позитивно відбилася помилка при стандарті: після подачі кутового Крапивцов не дотягнувся до м’яча, і Бойко замкнув дальню стійку – гравці зібралися та опанували себе. За рахунок швидких атак «Дніпро-1» час від часу створював і моменти, тож нічийний рахунок залишав непогані перспективи на другу половину матчу.

Але після перерви вже «Рух» став діяти відповідальніше та більш наполегливо. Знову львів’янам вдався швидкий гол. Бойко зробив дубль, здійснивши ефектний індивідуальний прохід. За мінімального відставання спортклубівці намагалися щось змінити у матчі, але дав про себе знати дефіцит кадрів для підсилення атакувальної ланки. Врешті-решт третій гол: Русяк замкнув фланговий простріл – за великим рахунком, остаточно вирішив долю гри.