Дуже багато цікавих моментів на нараді перед матчем «Дніпро-1» – «Львів» розповіли суддівський спостерігач Юрій Власенко та четвертий арбітр Костянтин Труханов. Ці нюанси стосуються нововведень, які були запроваджені у поточному сезоні, і знати їх цікаво та корисно буде не лише футболістам з тренерами, а й уболівальникам.

Так, дуже багато уваги зараз приділяється гравцеві, який під час заміни залишає поле. Футболіст зобов’язаний перетнути найближчу до нього лінію поля, а не бігти через усю галявину до лавки. Якщо він ігнорує нововведення, має отримати попередження. Виключенням може бути лише випадок, якщо після заміни гравцеві доведеться проходити повз чужий фан-сектор. Але вказати на це і дозволити йти через все поле йому може лише арбітр.

Крім того, надійшло роз’яснення щодо хитрощів деяких голкіперів, що розігрували вільний удар підкиданням м’яча на голову захисникові. У такому випадку вільний удар має бути повторений. Ніяких санкцій за це поки що не передбачено.

Також офіційні особи сьогоднішнього матчу на «Дніпро-Арені» нагадали, що представники команд у технічній зоні тепер теж можуть каратися картками.

Інші питання, що обговорювалися, були традиційними: організація та безпека. Станом на ранок було реалізовано близько 3 тисяч квитків. Господарі зіграють сьогодні у синій формі (воротар надягне зелений светр), гості – у білому (воротар – у жовтому).

Пресслужба СК “Дніпро-1”