У неділю, 23 жовтня, футболісти СК «Дніпро-1» проведуть матч 9 туру УПЛ, в якому на ужгородському стадіоні «Авангард» стануть гостями харківського «Металіста». Початок зустрічі о 13 годині. В прямому ефірі матч транслюватиме телеканал УНІАН. Також зустріч можна буде подивитися у посиланні на нашому сайті.

За минулі роки харківський «Металіст» пройшов стрімкий шлях нагору, за два сезони подолавши спочатку Другу лігу (команда під назвою «Метал» виграла свою підгрупу без жодної поразки – 20 перемог, 2 нічиї, м’ячі 65-5), а у минулому чемпіонаті на момент початку рашистської повномасштабної війни проти України клуб вже під назвою «Металіст» впевнено лідирував у Першій лізі (17 перемог, 2 нічиї, 1 поразка, м’ячі 52-9), в результаті завоювавши путівку в УПЛ.

Минулого літа склад СК «Дніпро-1» поповнив чисельний десант з «Металіста». До дніпровського клубу разом зі спортивним директором Євгеном Красніковим і головним тренером Олександром Кучером перейшли Владислав Рибак, Володимир Танчик, Едуард Сарапій, Сергій Горбунов, Руслан Бабенко, а ще пізніше до них приєднався і Фарід Балулі. Натомість з колишніх гравців СК «Дніпро-1» у заявці «Металіста» можна побачити Мирослава Зновенка, Дмитра Коркішка, Сергія Панасенка і Юрія Романюка.

У поточному чемпіонаті і «Дніпро-1», і «Металіст» знаходяться у лідируючій групі команд – спортклубівці очолюють турнірну таблицю, випереджаючи харків’ян на 6 очок і три сходинки (у «Металіста» 4 перемоги, 1 нічия, 2 поразки, м’ячі 12-13).

Раніше «Дніпро-1» і «Металіст» матчів між собою не проводили.

УПЛ 2022\23. 9 тур.
Пряма трансляція – УНІАН.
23 жовтня. 13:00. Ужгород. Стадіон «Авангард».
«Металіст» (Харків) – «Дніпро-1»
Головний суддя: Євген Арановський (Київ)
Судді на лінії: Олександр Павлінов, Віталій Сухін (обидва з Одеси)
Четвертий арбітр: Роман Блавацький (Львів)
Спостерігач арбітражу: Віктор Дердо (Чорноморськ)
Директор матчу: Едуард Карапетян (Тернопіль)