Ліга Конференцій 2022/23.
Група Е. 1 тур.
8 вересня. 22.00. Кошице (Словаччина). Стадіон «Кошицька футболова арена».
Трансляція – платформа МЕГОГО
СК «Дніпро-1» – АЗ (Алкмар, Нідерланди) 0:1 (0:1) 
Головний суддя: Їгаль Фрід (Ізраїль)
Судді на лінії: Матітьяу Якобов, Омер Борберо (Ізраїль)
Четвертий арбітр: Шалом Бен Аврам (Ізраїль)
«Дніпро-1»: Валеф, Адамюк, Сваток (кап) (Танчик,77), Сарапій, Бузанелло,  Бабенко (Громов,84), Рубчинський (Когут,77), Піхальонок (Балулі,69), Гуцуляк, Амаш (Назаренко,69), Довбик.
Запасні: Рибак, Юрчук, Логінов, Горбунов.
Головний тренер: Олександр Кучер
АЗ: Верхлюст, Керкез  (Д. де Віт.62), Демер, Баукема, Хацідіакос (Суговара, 62), Рендерс, М. де Віт. Класі, ван Бредероде (Базур,89), Одгар (Лахдо,62), Евьєн.
Заппасні: Віндаль-Йенсен, Вестервельд, Коопмейнерс, Барасі, Ванхеусден, де Йонг,
Головний тренер: Паскаль Янсен

Гол: Д.де Віт (63).

Попередження: Базур (90+2).

На стартовий матч групового раунду Ліги Конференцій тренерський штаб дніпрян виставив майже той же склад, що у минулому турі переконливо переграв «Верес», тільки замість Громова з перших хвилин вийшов Рубчинський.

Зустріч проходила за досить непростих погодних умов – протягом всього матчу йшов сильний дощ, який, безумовно, впливав на дії команд, і до подібних умов довелося певний час звикати.

Перший тайм пройшов у цілком рівній боротьбі, а за усі стартові 45 хвилин гри обидві команди на двох завдали тільки один удар по воротах – на 15 хвилині Керкез пробив здалеку доволі неточно. При цьому найреальніший шанс відкрити рахунок був саме у дніпрян. На 18-й хвилині Довбик прострілював на Гуцуляка, і  Баукема зрізав м’яч у стійку власних воріт. В іншому на полі точилася рівна боротьба, в якій кожна з команд чекала на помилку суперника на цьому важкому полі, але у першому таймі гостроти біля воріт не було.

Вже на початку другого тайму команди обмінялися пострілами – Евьєн пробив у ближній кут неточно, а ось Гуцулюк, замикаючи головою навіс Амаша, завдав перший влучний удар у матчі, але він не був складним для голкіпера.

На 61-й хвилині рівну течію гри спалахнув підступний навіс-удар Одгара – Валеф зумів дотягнутись до м’яча, який у підсумку влучив у поперечину. Але це не надовго відтермінувало гол. Тільки гості провели подвійну заміну, як саме ці хлопці і організували взяття воріт –  простріл Суговари замкнув Д.де Віт.  Це був перший удар голландців у площину воріт у цьому матчі.

Після пропущеного голу дніпряни заграли значно активніше в атаці. Одразу гострий прохід Довбика призвів до першого кутового дніпрян у матчі, а після другого кутового Довбик бив головою, але прямо у руки воротарю.  Натомість і суперник відповіли небезпечною подачею з кута поля, коли Баукема пробив поруч із стійкою.

До останніх хвилин дніпряни намагалися відновити рівновагу у матчі, але за великим рахунком створити небезпечні моменти біля воріт суперника не вдалося. Натомість гості на 90-й хвилині провели гострий випад, і Валеф двічі вдало вступав у гру після ударів Рейндерса.

Отже, дніпряни мінімально поступилися фавориту групи, і зрозуміло, що уся боротьба за вихід у плей-офф ще попереду.