СК «Дніпро-1» – «Пантери» (Умань) – 1:2 (1:1)

Чемпіонат України серед жінок. Вища ліга. 15-й тур. Дніпро. НТБ «Дніпро». 1 квітня. 13:00

Арбітр — Вероніка Васильченко (Слов’янськ), асистенти арбітра — Олеся Лапта (Харків), Олександра Лещенко (Запоріжжя). Четвертий арбітр — Дмитро Євтухов (Дніпро).

Спостерігач арбітражу — Віталій Дяденко (Кропивницький)

«Дніпро-1»: Рябовіл, Синько, Пороходніченко (Мустафаєва, 72), Кумеда, Аслаханова (Іванова, 72), Бєлік, Тараканова, Куніна, Немець, Серемчук, Кузьмин (Новосельська, 78)

Запасні: Маліборська, Рябовіл Є., Пшенична

Головний тренер – Олена Кудзієва

«Пантери»: Каневська, Виноградова, Ніколаєва, Коноплян, Боярова, Рошка (Крачок, 90+4), Рибалкіна, Байрак, Черніченко, Миргородська, Білокур

Запасні: Герасименко, Килимиста, Живолуп, Головач, Чаповська, Колєсник

Головний тренер – Юрій Деренюк

Голи: Немець (2), Білокур (5, 78)

Попередження: Синько (35), Виноградова (49), Боярова (73), Серемчук (75)

Вилучення: Синько (57, друге попередження)

Відчувши довгоочікуваний смак перемоги в минулому турі, дівчата «Дніпра-1» у статусі фавориток підходили до домашньої гри проти «Пантер». Підтвердити реноме вдалося вже на 2-й хвилині, коли Серемчук чудовим пасом врозріз вивела на ударну позиції Немець, яка влучила низом. До речі, Анастасія забила двічі у ворота «Пантер» і в першому колі.

Але швидкий успіх не пішов на користь господаркам. Вже на 5-й хвилині помилка біля власного штрафного обернулася потужним влучним ударом з 17 метрів Білокур. І в подальшому гравчиням з Умані вдалося нав’язати боротьбу нашій команді, діяти жорстко та чіпко, що не давало змоги спортклубівкам вільно будувати власні атаки.

Наша команда, звісно, з м’ячем перебувала набагато більше за суперниць, але великий відсоток браку не дозволяв створювати моменти. У першому таймі можна пригадати лише один справжній гольовий момент. На 24-й хвилині Кузьмин непогано пробила зі штрафного, голкіперка відбила м’яч прямо перед собою, але Куніна не зуміла додати його у сітку.

У другому таймі “Дніпро-1” збільшив темп, і тиск на штрафний помітно зріс. Але все одно чогось не вистачало для завершення атак хоча б ударами. А тут ще й вилучення! Чи не єдина контратака “Пантер” на цьому відрізку гри призвела до порушення правил Синько, яке потягнуло на другу жовту картку.

Навіть у меншості наші дівчата продовжували діяти активно та мали перевагу, почали частіше бити по воротах. Але поспіх не є помічником у таких випадках, і господарки ніяк не могли пройти оборону суперниць, які грали просто на відбій та часто-густо тягнули час. Апогеєм невдач став пропущений прикрий та безглуздий гол. Простий удар вперед з власної половини поля несподівано дійшов до Білокур, яка перекинула м’яч через Рябовіл.

Попри неймовірні зусилля, які докладали подопічні Олени Кудзієвої до самого фінального свистка, забити хоча б гол не вдалося. Ще одна дуже прикра і нелогічна втрата очок.