УПЛ 2020\21. 1 тур.
23 серпня. 14.00. Дніпро. Стадіон «Дніпро-Арена».
Пряма трансляція: Футбол-1.
«Інгулець» (Петрово) – СК «Дніпро-1» 1:1 (1:1)
Головний суддя: Костянтин Труханов (Харків)
Судді на ліні: Олександр Беркут (Суми), Юрій Федорак (Івано-Франківськ)
Четвертий арбітр: Олександр Солов’ян (Київ)
Спостерігач арбітражу: Ігор Покідько (Полтава)
Делегат УАФ: Олег Базай (Запоріжжя).
«Інгулець»: 1. Шуст, 5. Запорожець, 10. Козак (18.Мкомола,73) 23. Кучеренко, 39. Балан, 45. Щедрий (11. Бартулович,68), 49. Сітчінава, 55. Ковальов, 80. Лупашко (кап) (35.Шишка,73), 90. Семенко, 99. Квасний (89. Синьогуб,81).
Запасні: 73. Малиш, 9. Мішуренко, 20. Фатєєв, 31. Плохотнюк, 77. Ігнатьєв.
Головний тренер: Сергій Лавриненко
«Дніпро-1»: 23. Сарнавський, 2. Сафронов, 3. Адамюк, 15. Логінов, 24. Дубінчак, 4. Кравченко (кап), 11. Цуріков (29.Назаренко,78), 69. Вакулко (8.Когут,46), 10. Тейлор (77.Чичиков,90), 9. Хобленко, 7. Довбик (14. Ярмолюк,78)
Запасні: 33. Юрчук, 44. Батагов, 20. Ді Франко.
Головний тренер: Дмитро Михайленко
Попередження: Адамюк (16),Щедрий (18), Вакулко (43), Лупашко (44), Кравченко (45), Квасний (48), Когут (76).
Голи: Цуріков (33), Балан (42).

У стартовому складі першого матчу нового сезону тренерський штаб спортклубівців задіяв усіх трьох новачків: Сарнавський вийшов на останній межі, Дубінчак закріпив за собою лівий фланг, а Довбик склав тандем форвардів з Хобленком. Крім того, з перших хвилин вийшов і Сафронов, що повернувся в команду після піврічної оренди – він склав тріо у центрі захисту з Логіновим і Адамюком.

Саме Сафронов першим і завдав удар по воротах у матчі, коли після навісу зі штрафного Кравченка м’яч таки опинився у воротарському майданчику номінальних господарів, але і удар захисника був неточним, і лайнсмен зафіксував офсайд. Петрівці відповіли штрафним у виконанні Ковальова, проте він влучив у стінку, після чого сфера стала легкою здобиччю Сарнавського.  На 9-й хвилині вже Кравченко виконував штрафний з перспективної позиції, але тут м’яч ішов над поперечиною. А буквально у наступній атаці дніпряни вже могли забивати – Цуріков перехопив передачу суперника у його штрафному майданчику, і одразу ж знайшов пасом Довбика, але той не зумів скористатися шансом, влучивши у власну ж ногу і усе закінчилося тільки кутовим. А от 13-та хвилина ледве не стала нещасливою для спортклубівців – Сарнавський відбив кулаками навіс з лівого флангу, але точно на Щедрого, який потужно зарядив метрів з десяти, і тут голкіпер «Дніпра-1» зумів зреагувати на цей удар.

В середині тайму непогана атака правим флангом закінчилася ударом Вакулка, проте на шляху м’яча встав захисник «Інгульця». Не дозволили петрівці завдати удар у штрафному майданчику і Довбику. Але саме Артем здійснив сольний прохід, і хоча, здавалося, що він затягнув з ударом, «сімка» дніпрян таки зуміла віддати пас Цурікову, який міцно пробив під поперечину – так спортклубівці забили перший гол в новому сезоні! На 37-й хвилині тепер вже Цуріков вивів на удар Довбика, який другим дотиком пробив з розвороту, але цього разу надійно зіграв Шуст, який накрив м’яч з другої спроби.

Зі свого боку петрівці не забарилися із відповіддю. Спочатку «Інгулець» перевів гру до воріт дніпрян, подавши два поспіль кутових, а невдовзі жовто-червоні провели результативну атаку, яку влучним ударом у дальній нижній кут завершив Балан -1:1.  В кінці тайму арбітр почав ще роздавати командам жовті картки, у наслідку чого обидва опорники спортклубівців (Вакулко і Кравченко) підсили на «гірчичники». В результаті у перерві Вакулка замінив Когут.

На старті другого тайму команди обмінялися подачами зі штрафних, після чого дніпряни створили два дуже непоганих моменти. Спочатку Тейлор увірвався з правого флангу у штрафний майданчик петрівців, проте його удар було заблоковано, але у атаці другим темпом  практично з тієї ж позиції бив Хобленко, і тепер вже Шуст продемонстрував усю власну майстерність, щоб врятувати «Інгулець» від голу, а добивання Цурікова було неточним. Наступний момент спортклубівці створили на 57-й хвилині після розіграшу кутового – спершу Довбик ударом вирубив захисника, після чого м’яч відскочив до Хобленка, що знаходився в ідеальній позиції, але Олексій пробив у руки Шусту.

До середини тайму спортклубівці вже повністю володіли територіальною перевагою, а на 66-й-67-й хвилинах створили три поспіль нагоди вийти вперед: Когут завдав удар, зачепивши поперечину, а далі два поспіль кутових завершувалися пожежами у воротарському майданчику «Інгульця», проте петрівцям вдалося відбиватися. Наступний шанс вивести дніпрян вперед не реалізував Хобленко, що головою замикав навіс Дубінчака.

Ближче до фінального свистка гостроти у завершальній стадії атак в грі дніпрян стало менше, а дитячі помилки на власній половині поля ледве не призвели до неприємностей у воріт Сарнавського. У підсумку перший матч нового сезону дніпряни закінчили унічию.

Пресслужба СК «Дніпро-1»