Чемпіонат юнацьких команд. 25-й тур. 

Одеса. СОК «Люстдорф». 6 травня. 11:00

«Чорноморець» – СК «Дніпро-1» 1:1 (0:0)

Арбітр: Артем Артеменко (Миколаїв),

Асистенти арбітра: Юрій Гординський (Вінниця), Артем Голік (Запоріжжя).

Четвертий арбітр: Віталій Соловйов (Одеса).

Спостерігач арбітражу: Віталій Годулян (Одеса)

«Чорноморець»: 31.Пірожок, 3.Марков, 18.Макзенко, 19.Ішимський (кап), 4.Ухань, 17.Баранюк (10.Урсолов.80),  3.Граждан, 22.Пшеничнюк, 91.Мельник, 11.Присяжнюк, 8.Ратущняк (20.Драч,72). Запасні: 1.Ширяє, 13.Новицький, 14.Терещенко, 16.Щекотилін, 29.Бойко, 88.Чепраков,

Головний тренер: Анатолій Діденко

«Дніпро-1»: 12.Крапивцов, 7.Свистун (кап), 5.Терещенко, 4.Авраменко, 15.Варжау, 16.Єршов (10.Баденко,60), 19.Мельниченко, 8.Хан (17.Марченко.88), 14.Гаджиєв (6.Раско,70), 22.Жданов (21.Леонардо,88), 11.Рустамов. Запасні: 1.Макаренко, 24.Дикий, 3.Гаража

Головний тренер: Імад Ашур

Голи: Присяжнюк (50), Авраменко (72).

Попередження: Ухань (60), Мельник (77), Жданов (77), Раско (85).

Перший тайм пройшов за територіальної переваги дніпрян. Особливо активно на правому фланзі атаки виглядав Жданов, котрий раз за разом втікав від опонентів, постійно навантажуючи м’яч у карний майданчик господарів, а там вже в основному одесити або відбивалися, або дніпрянам таки вдавалося завдавати удари і двічі дуже небезпечно – постріл Гаджиєва Пірожок накрив намертво, а от удар з кута карного майданчику Свистуна у ближній кут воротар одеситів перевів на кутовий. Ще одного разу після прострілу Жданова м’яч у власні ворота ледве не зрізав захисник «Чорноморця», який буквально з двох метрів влучив у свого голкіпера. Також небезпечними були і підключення центральних захисників до стандартів – в одному випадку Терещенко пробив поруч із стійкою.

Щодо господарів, то у них було пару спалахів в атаці – біля 10-ї хвилини, коли захисники дніпрян не дали завдати удар супернику, після чого спокійно відзахищалися від кількох поспіль кутових, та перед самою перервою, коли одесити отримали право на два поспіль перспективних стандарти, але і тут оборона спортклубівці зіграла чітко і спокійно.

А от початок другого тайму вийшов для дніпрян приголомшливим. Після гострої атаки одесити отримали право на два поспіль кутових і при виконанні другого Присяжнюк закрутив м’яч у ворота, і від рук Крапивцова сфера опинилася у сітці.

Дніпряни одразу перевели гру до чужих воріт, починаючи одну хвилю своїх атак, за іншою. Хороші моменти для того, щоб відновити рівновагу мали Гаджиєв і Хан, але або надійно грав голкіпер одеситів, або при ударах спортклубівців підводила неточність. Не раз оборона одеситів блокувала удари дніпряни прямо у своєму штрафному майданчику. На 71-й хвилині, як і першому таймі ледве не стався  автогол – після подачі зі штрафного Свистуна захисник одеситів намагався відбити м’яч, який пролетів поруч із стійкою. Але саме після цього кутового спортклубівці відновили рівновагу – Авраменко перестрибнув усіх і головою спрямував м’яч у сітку -1:1!

Відновивши рівновагу дніпряни продовжили шукати щастя в атаці, створивши кілька небезпечних моментів, як після гострих атак, так і знову таки при стандартах, але забити спортклубівцям більше не вдалося. Були моменти і у одеситів, проте Крапивцов ліквідував вихід сам на сам та виграв ближній бій після подачі чергового кутового.

У підсумку поєдинок закінчився бойовою нічиєю.