СК «Дніпро-1» – «Шахтар» (Донецьк) – 1:2 (0:2)

Чемпіонат України серед жінок. Вища ліга. 5-й тур. Дніпро. НТБ СК «Дніпро-1». 09 вересня. 12:00.

Арбітр — Вероніка Васильченко (Слов’янськ), асистенти арбітра — Ірина Голіяк (Миколаївська область), Ірина Петрова (Нова Каховка). Четвертий арбітр — Артем Очкуренко (Нікополь).

Спостерігач арбітражу — Іван Карпина (Київська область)

Делегат УАФ – Олег Базай (Запоріжжя)

«Дніпро-1»: Рябовіл, Аслаханова (Логвінова, 62), Синько, Аілінкій, Вакуленко, Куніна, Кумеда, Левицька, Немець, Тараканова, Новосельська (Тюхтій, 41, Рудь, 85)

Запасні: Маліборська, Пороходніченко, Тараба, Гайдай, Балашко, Жукова, Серемчук, Тельна

Головна тренерка – Олена Кудзієва

«Шахтар»: Клімова, Мохнач, Геник, Луцан, Кравчук, Заборовець, Старухіна, Головач, Семенюк (Чендей, 45+2), Викалюк (Янєва, 89), Молодюк

Запасні: Мостова, Устінова, Масловська

Головний тренер – Роман Заєв

Голи: Головач (22), Молодюк (43), Куніна (86)

Попередження: Викалюк (18), Левицька (37), Тараканова (66), Мохнач (72), Янєва (90+2), Кумеда (90+2)

Шляхи цих двох команд в останні два роки перетинаються щільно: спочатку вони разом виходили з першої ліги до вищої, а потім звикали до елітного дивізіону українського жіночого футболу. Наші дівчата, нагадаємо, фінішували шостими, а «Шахтар» лише в останньому турі програв битву за бронзові нагороди «Колосу».

Між собою в попередньому сезоні команди обмінялися виїзними перемогами, і сьогодні ця тенденція продовжилася. На превеликий жаль для гравчинь «Дніпра-1». Домашня поразка була тим більш прикрою, що за грою господарки мали відчутну перевагу, значно більше володіли м’ячем та атакували. Але у футболі все вирішує кількість голів, а призводять до них часто-густо помилки. І ось їх якраз і припустилися захисниці нашої команди.

У першому таймі домінуючи на полі та маючи декілька непоганих моментів (Новосельська, Куніна, Тараканова), спортклубівки пропустили двічі. На 22-й хвилині вони проґавили миттєву контратаку після стандарту біля чужих воріт. І після прострілу з правого флангу Головач відкрила рахунок. У гостей була ще одна схожа небезпечна контратака, і знову правим флангом, але Рябовіл врятувала дніпрянок, блискуче зреагувавши на удар ногою. А перед перервою «Шахтар» забив ще й вдруге – дитяча помилка у захисті подарувала м’яч Молодюк, яка в межах штрафного спокійно реалізувала свій момент.

В другому таймі, зрозуміло, що дончанки грали за рахунком. У захисті вони діяли уважно, не дозволяючи нашим дівчатам вільно будувати атаки. Лише в останню 15-хвилинку «Дніпру-1» вдалося нарешті притиснути суперниць. Був шанс відзначитися у Кумеди, були декілька стандартів, поки врешті-решт на 86-й хвилині не відзначилася Куніна. Тут варто відзначити усю атаку: Тараканова хорошою передачею знайшла у чужому штрафному Рудь, а та вже асистувала кращій снайперці команди.

Були сподівання, що у решту часу підопічні Олени Кудзієвої зможуть все ж врятуватися, але, атакуючи, вони самі ледь не потрапили, як-то кажуть, у полон. Знову виручила Рябовіл, яка виграла дуель сам на сам у суперниці.

Тепер нашу команду очікує важкий подвійний виїзд – у рамках Кубка України до «Динамо» у Київ, а потім в черговому турі чемпіонату до «Ладомиру» у Володимир.