Напередодні матчу проти Шахтаря півзахисник СК “Дніпро-1” і молодіжної збірної України Олександр Назаренко поспілкувався із кореспондентом сайту  zbirna.com

Сьогодні в центральному матчі 7-го туру Прем’єр-ліги в Києві на НСК Олімпійський Шахтар зіграє з Дніпром-1. Цілком можливо, що в стартовому складі гостей на поле вийде Олександр НАЗАРЕНКО, який узяв участь у двох перемогах молодіжної збірної України на старті відбірного турніру чемпіонату Європи.

– Олександре, настрій перед грою із Шахтарем відмінний?

– Так. А все тому, що в складі молодіжки вдалося здобути дві перемоги, над Сербією й Вірменією. Однак зараз усі думки – про гру з гірниками.

– Молодіжна збірна України у відбірних турнірах давно не стартувала з двох перемог. Знали про це?

– Так. 23 роки. Руслан Петрович (Ротань. – Прим. ред.) говорив це нам перед матчем із Сербією. Нас ця ситуація ще більше мотивувала. І я радий, що команда якоюсь мірою переписала історію (посміхається).

– Синьо-жовті обіграли Сербію й Вірменію. З яким суперником було складніше?

– Із ким було складніше, сказати не можу. Але точно знаю, що обидва поєдинки були важкими. Ми витратили багато сил, щоб домогтися максимального результату.

– Як вважаєш, матч із Францією в жовтні буде ключовим для збірної України в боротьбі за перше місце в групі?

– Не хочу давати прогнози, а надто забігати вперед. Це буде дуже відповідальний поєдинок, але аж ніяк не ключовий, адже після цієї зустрічі нас, як і суперника, чекатиме ще сім матчів, і всі вони будуть важливими.

– Зараз усі переключилися на внутрішні змагання. Для Дніпра-XNUMX майбутній поєдинок – немов єврокубковий?

– Згоден. Шахтар виступатиме в груповому раунді Ліги чемпіонів. Для Дніпра-1 це хороший іспит. Буде важко. Проте якщо будемо гідно протистояти гірникам, то, думаю, у нас будуть шанси на хороший результат.

– Які у Дніпра-1 цілі на сезон?

– Ми хочемо потрапити в єврокубки. Однак зараз про це не думаємо. Рухаємося від матчу до матчу. Кожен поєдинок для нас – як фінал…

– На даному етапі зустріч із Шахтарем – це матч за друге місце. Звучить трохи дивно?

– Круто звучить (посміхається). Ми багато працюємо, і Боженька нас винагороджує. Втім, попереду ще дуже багато матчів, але попри це хотілося б, щоб подібних поєдинків було більше. Ми йдемо до своєї мети, а як воно вийде, дізнаємося навесні.

– До речі, в методах роботи Ігора Йовичевича й Руслана Ротаня є щось спільне?

– Так. У них шалений азарт до футболу. А ще впадає в око те, що обидва наставники завжди вірять у свою команду. Це заряджає футболістів.

– Цілком можливо, що в майбутньому матчі тобі доведеться зіграти проти Соломона й Ісмаїлі. Здогадуєшся, як протистояти цим швидким футболістам?

– Я ще не знаю, чи буду в стартовому складі. Але взагалі мені вже доводилося грати проти цих виконавців. Головне – не давати їм багато часу на роздуми і простору, тоді все буде добре.

– Що потрібно зробити Дніпру-1, щоб поїхати з Києва в гарному настрої?

– Потрібно показати свою найкращу гру, вийти на матч із величезним бажанням перемогти. Повинні бути максимальні самовіддача й концентрація. Якщо ми все це виконаємо, результат буде позитивним.