Збірна України на варшавському стадіоні Полонія продовжує роботу у рамках підготовки до завершального циклу матчів Ліги націй-2022/23.  Хід занять офіційному сайту УАФ прокоментував  півзахисник СК Дніпро-1 Олександр Піхальонок.

«Позавчора в нас затримали рейс і ми не змогли потрапити на перше тренування збірної у п’ятницю. Ми, звичайно, засмучені, але так сталося. Але вже повністю відновилися і приступили до роботи. Ми прибули до табору національної команди після успішного матчу Дніпра-1 у Лізі конференцій, а перемоги на клубному рівні завжди піднімають настрій. Адже до того у нас у клубі були лише поразки в єврокубках і от, нарешті, ми виграли. Основними чинниками цього стали настрій на гру і командна робота. Всі відпрацювали на сто відсотків і перемога прийшла.

Наразі ми вже переключилися на збірну, готуємося до матчу із Шотландією, в якому нам потрібна лише перемога. Незважаючи на те, що в нас обмаль часу для підготовки, це наша робота. Я вважаю, що це не стане завадою, адже у нас повним ходом йдуть ігри в клубах. Кожні три дні – матчі, так що ми у тонусі. Щодо самої Ліги націй, то участь у цьому турнірі дає мені багато позитивних емоцій. Деякі кажуть, що це не надто престижні змагання, але я цю думку не поділяю. Участь у будь-якому турнірі під егідою УЄФА чи ФІФА – велика честь. До того ж за збірну завжди приємно грати, тож буду готуватися на всі сто.

Зазначу, що Шотландія та Вірменія будуть виходити проти нас з особливим настроєм, як проти лідерів групи. Нам теж треба налаштуватися по повній програмі, а на результат подивимося. Будемо битися за нашу країну, за наших людей. Велика подяка ЗСУ за те, що вони звільняють окуповані території. Це додає наснаги і нам – футболістам. Ми теж будемо намагатися покращити настрій нашим воїнам, що також дуже важливо».