Жіноча команда «Дніпра-1» у цьому сезоні спробувала на смак вищу лігу. Кістяк команди залишився той, що впевнено пройшов першу лігу, і дівчата зарекомендували себе дуже добре. Попри стартові невдачі, їм вдалася переможна серія, яка піднесла команду на третє місце. І хоча на фініші довелося відступити у середину таблиці, плацдарм для майбутніх весняних здобутків створений надійний. Попри те, що майже всі матчі наша команда провела, мандруючи різними містами.

Підсумки першого кола жіночого чемпіонату підбила головний тренер «Дніпра-1» Олена Кудзієва:

– Звичайно, важко грати домашні матчі на виїзді. В нас була лише одна по-справжньому домашня гра – з «Маріуполем», а в решті випадків доводилося адаптуватися до нових умов, стадіонів. Відчути поле попередньо не виходило, одразу виходили на гру. Через постійні переїзди накопичувалася втома, і в останніх матчах було важко реалізувати наші задуми. Зокрема, маю на увазі матч з «Динамо», який був для нас важливим, але перемогти не вдалося.

Решта матчів з лідерами була, за великим рахунком, прогнозованою. Ми тільки вийшли до вищої ліги і не готові на рівних боротися з такими командами. Але ми стараємося, розвиваємося, і можу лише подякувати дівчатам, що витримують такий стрес. Деякі тренування доводилося скасовувати через ракетні обстріли, інколи не було світла або води. Але наші гравчині пройшли цей етап. Дякую і керівництву клубу за підтримку та створення умов для тренувань та поїздки на матчі. Нам є, до чого прагнути, і покладаємо сподівання на друге коло, коли в нас тепер має бути більшість домашніх матчів.

– На відміну від УПЛ, де змінили регламент та прибрали необхідність мати згоду другої команди для проведення гри поза визначеними регіонами, у жіночому чемпіонаті все залишилося, як було. Тому ваша команда не могла зіграти вдома. Ви не цікавилися у комітеті жіночого футболу, в чому причини різних підходів?

– Так, запитання я ставила. Але мені відповідали лише, що на нас ці зміни не розповсюджуються. Причини не пояснювали. У підсумку ми їздили до Києва, де було не безпечніше за Дніпро, а інші просто користувалися регламентом, що можуть до нас не їхати.

– Тепер, якщо дозволятиме ситуація та регламент, більшість весняних матчів зіграєте у Дніпрі?

– Сподіваюсь, що наш обмін полям із суперниками був зафіксований у федерації та що внесуть зміни до регламенту. Сподіваюсь, все буде по-чесному.

– Ви сказали, що не готові ще боротися за перші місця, але в цілому вища ліга виявилася по силах?

– Думаю, так. Є нюанси, але ми гідно пройшли цей відрізок. Довелося через погодні умови перенести останній матч з «Ладомиром» на весну. У таблиці є щільність, і між 6-7 та 3-м місцем розрив не є великим. Уся боротьба попереду.

– Мрієте про місце у трійці?

– (посміхається) Хотілося б, звичайно, там бути, але якщо оцінювати реальний стан, то лідерами є «Ворскла», «Кривбас» та «Колос». Бути третіми – це вже буде удачею, або невдачею суперників.

– Той єдиний домашній матч з «Маріуполем», за іронією долі, вийшов чи не найгіршим для нашої команди у першому колі…

– Дійсно, не склалося. До того ж це був лише початок чемпіонату, в нас не було рівноцінних замін. Мали, за великим рахунком, 11 гравчинь, які відповідали основному складу.

– Зате потім великим підсиленням стало те, що відновилися після травм Серемчук й Тараканова…

– Вони є сильними виконавицями, і, звичайно, наша гра стала іншою. Ми й схему трохи змінили, перейшли на більш атакувальний футбол. Ці дівчата дуже допомогли команді. Вони здатні й на більше, але поки не набрали оптимальні кондиції, щоб вистачало на два тайми.

– Розраховуєте на них навесні? Вони залишаються у команді?

– Так, і я сподіваюсь, що за час зимових зборів вони якраз підготуються вже повністю.

– Які взагалі будуть зміни у команді та як плануєте готуватися до другої частини сезону?

– В нас є деякі проблеми, хотілося б підсилити фланги захисту та півзахисту. Працюємо у цьому напрямку, і якщо буде згода керівництва, бажано було б зробити два-три придбання. З цього питання та щодо підготовки найближчим часом будемо спілкуватися з керівництвом.