На передматчовій прес-конференції на стадіоні «Кошице Арена» головний тренер АЕК (Ларнака, Кіпр) іспанець Хосе Луїс Ольтра та гравець команди іспанський захисник Санхурхо Оєр.

Головний тренер АЕК Хосе Луїс Ольтра:

– Завтра комаду очікує можливість створити історію – вийти до групи Ліги Європи. Ми граємо з міцним и дуже сильним суперником «Дніпром-1». Ми маємо зіграти відмінний матч з першої до останньої хвитини, аби наблизити себе до мети пройти далі.

– Яким чином можна підготуватися до гри з «Дніпром-1», коли давно не було офіційних матчів?

– Так, це факт, ми лише розпочинаємо сезон. Зараз «Дніпро-1» проводив спаринги, а наш тренерський штаб їх аналізував. Бачили модель гри суперника, бачили майже усіх виконавців. Для нас найважливіше своя гра, покращення командної моделі гри саме АЕКа, дії у захисті, стандарти, та в цілому еволюція моєї команди мене турбує найбільше за все.

– Ви завтра проводитиме лише пятий матч на чолі АЕКа. Наскільки вам вже вдалося втілити команді свою філософію?

– На це важко відповісти, тому що команда має ще покращитися у багатьох аспектах, у всіх фазах гри, у обороні, у атаці. Завтра буде дуже складна гра, нам треба зіграти на відмінно та досягти результату.

– Що ви можете сказати про склад вашого суперника?

– Не можна виділити у «Дніпрі-1» когось одного. Ми маємо говорити про те, що суперник насамперед сильний як  команда. Але є дуже добрі виконавці. Це Бланко у середині поля, ще один центральний півзахисник, нападник та капітан команди (прізвище тренер не зміг згадати). Добрий склад, інтенсивна команда. Проти якої буде складно грати.

 

Гравець Санхурхо Оєр:

– Нас чекає складна гра з сильним суперником, у якого багато талановитих гравців. Але у АЕКа є свої аргументи та свої сильні сторони, які ми завтра противопоставимо українській команді. Й тому рохраховуємо на позитивний результат.

– Що ви передчуваетє перед грою з «Дніпром-1»? Раніше ви не мали досвіду участі у європейських кубках.

– Так, усю карьеру я провів у «Осасуні», а в Іспанії дуже складно пробитись до єврокубків. Тому я не маю досвіду таких матчів. Чекаю завтрашній матч з нетерпінням.

– Чи відчуваете ви підтримку фанатів АЕКа та мешканців Ларнаки?

– Так. Хоч я й нещодавно переїхав до Кіпру зі своєю родиною, але усі ми відчуваемо себе комфортно та маємо палку підтримку та гостинність, це надихає мене. А я намагатимусь віддячити всім гарною грою.