УПЛ 2022/23. 3 тур.
3 вересня. 13:00. Ужгород. Стадіон «Авангард»
Пряма трансляція – УНІАН.
«Дніпро-1» — «Верес» (Рівне) 2:0 (1:0)
Головний арбітр: Олександр Дердо (Чорноморськ)
Судді на лінії: Максим Чертоляс (Херсон) Дмитро Запороженко (Запоріжжя)
Четвертий арбітр: Олександр Омельченко (Слов’янськ)
Спостерігач арбітражу: Ігор Покідько (Полтава)
Делегат УАФ: М.Кузнецов (Хмельницький)
«Дніпро-1»: Валеф, Бузанелло (Назаренко, 78), Сваток (кап), Сарапій, Адамюк, Амаш (І.Когут.67), Піхальонок (Горбунов, 67), Бабенко, Гуцуляк (Танчик,55), Громов (Рубчинський,55) Довбик.
Запасні: Рибак, Юрчук, Кінарейкн, Логінов, Кононов.
Головний тренер: Олександр Кучер
«Верес»: Б.Когут, Гагун, Мирошник, Вовченко, Є.Пасіч (Квасний,7), Кльоц, Кучеров (Курко, 76), Дахновський (В.Шарай, 62), Лебеденко (С.Шарай,62), Г.Пасіч, Сергійчук(Шестаков,46) .
Запасні: Ющишин,  Гайдучек, Шестаков, Поворознюк, Коркодим.
Головний тренер: Юрій Вірт
Голи: Амаш (45+1), Адамюк (47).
Попередження: Адамюк (3), Гуцуляк (26), Кльоц (49), Бабенко (51).

У порівнянні з переможним матчем проти «Динамо» тренерський штаб спортклубівців провів деякі зміни у стартовому складі команди: у захисті Танчика замінив Адамюк, а на позиції лівого півзахисника замість травмованого Бланко зіграв алжирський новачок дніпрян Амаш.

Гра розпочалася з кутового дніпрян, після якого зустріч було призупинено на кілька хвилин, адже Адамюк, намагаючись замкнути скидання Довбика ненавмисно влучив у суперника, в результаті чого вихованцю дніпровського футболу Євгену Пасічу довелося надавати допомогу і у підсумку проводити заміну.

Можливо цей епізод дещо вплинув на гру, адже спортклубівцям довелося витратити певний час, щоб знову перейти до активних дій. Перший момент спортклубівці створили на 19-й хвилині і знову після стандарту, але штрафного, котрий заробив Громов. Після подачі Піхальонка два удари поспіль завдавали Гуцуляк і Довбик, але голкіпер «Вереса» двічі був на висоті. А от після наступної гострої подачі зі штрафного, тепер від Амаша, і воротар рівненців не міг допомогти своїй команді, але на виручку прийшла стійка воріт після удару Сарапія. Не дістався цілі і удар головою Адамюка після чергового кутового.

На 36-й хвилині міг відкривати рахунок Громов, котрий перехопив м’яч у чужому карному майданчику і вирішив одразу пробити у дальній кут, проте неточно. Врешті-решт активна гра спортклубівців далася взнаки, і дніпряни забили гол у роздягальню. Гуцуляк прострелив з від лицевої лінії і дебютант команди Амаш з другої спроби (першу на лінії воріт заблокували захисники) прошив м’ячом між ніг голкіперу «Вереса».

А на початку другого тайму Амаш став автором результативної передачі, точно подавши на головою Адамюку – 2:0! Суперники тільки на 54-й хвилині завдали свій перший удар по воротах, але він не був складним для Валефа. В цілому дніпряни переконливо контролювали ситуацію на полі, не дозволяючи рівнянам взагалі нічого біля власних воріт, ну а маючи в запасі два м’ячі спортклубівці зменшили тиск у нападі.

Намагався забитий  свій перший гол у сезоні Довбик, за котрим пильно стежили захисники. Найближче до цього він був на 73-й хвилині, коли після передачі Рубчинського здійснив сольний прохід, але його удар голкіпер відбив ногою, після чого захисники підстрахували воротаря, вибивши м’яч на кутовий.  Ну а на 88-й хвилині Довбик вже зобов’язаний був доводити рахунок до великого, але після того як Артем обіграв воротаря і завдав удар по воротах, на шляху м’яча встав захисник «Вересу» Вовченко.

У підсумку спортклубівці довели матч до переконливої по грі і рахунку перемоги і продовжують виступи в УПЛ без втрат!