УПЛ 2020/21. 23 тур.
Пряма трансляція – телеканал УНІАН.
24 квітня. 17:00. Дніпро. Стадіон «Дніпро-Арена». Без глядачів.
СК «Дніпро-1» — «Минай» (Ужгородський район) 3:0 (3:0)
Головний суддя: Юрій Іванов (Донецька область)
Судді на лінії: Валентин Куцев (Київ), Віктор Матяш (Донецька область)
Четвертий арбітр: Олександр Омельченко (Слов’янськ)
Спостерігач арбітражу: Сергій Дзюба (Київ)
Арбітр ВВА: Андрій Коваленко (Полтава)
Асистент ВВА: Володимир Володін (Херсон)
Спостерігач ВВА: Сергій Лисенчук (Київ)
Директор матчу: Юрій Мармач (Полтава)
«Дніпро-1»: 33. Юрчук, 17. Тейлор, 22. Дуглас, 39. Сваток, 24. Дубінчак, 44. Батагов, 20. Ді Франко, 10. Булеца (14.Ярмолюк,76), 25. Чуже (42.Вагнер,81), 8. Когут (кап) (99.Білл,46) 7. Довбик (9.Хобленко,76)
Запасні: 23. Сарнавський, 2. Сафронов, 3. Адамюк, 11. Цуріков.
Головний тренер: Ігор Йовічевіч
«Минай»: 1. Попович (кап) , 10. Мілевський (9.Одуеньї,83), 96. Сніжко, 88. Бойко, 23. Ткачук (8.Малепе,83), 27. Ахмедзаде, 71. Лопирьонок, 7. Нурієв, 22. Маємбе (6.Петрусенко,46), 4. Саків (30. Багаойко,83), 44. Матіч.
Запасні: 32. Каніболоцький, 19. Шиндер, 20. Пиняшко, 2. Чушенко, 33. Хахльов.
Головний тренер: Микола Цимбал
Голи: Довбик (28), Булеца (32), Чуже (44, з пенальті).
На 18 хвилині Довбик не реалівав пенальті (повз воріт).
Попередження: Батагов (20), Ткачук (31), Маємбе (44), Бойко (53), Нурієв (62), Чуже (74), Петрусенко (80).

Стартовий склад дніпрян достатньо оновився після гостьового матчу проти «Колосу». Через травми не зіграли Логінов і Назаренко, яких замінили Сваток і Булеца, замість дискваліфікованого Ігнатенка вийшов Батагов, натомість до складу повернувся Довбик, що відбув дискваліфікацію, замінивши на вістрі атаки Хобленка. Також з перших хвилин вийшов Ді Франко, а Цуріков залишився в запасі.
Ігрову перевагу господарі могли втілити у голи вже у дебюті гри. На 8-й хвилині Чуже замикав пас Тейлора, який чудово розібрався на правому фланзі, але сьогонішньому імениннику не вистачило лічених сантиметрів, щоб влучити у кут воріт. Далі Ткачук штовхнрув у спину Булецу, і рефері тільки за допомогою відеосистеми призначив пенальті у ворота гостей, проте Довбик з 11-метрової позначки не влучив у ворота.
Цей факт, вирогідно, по спортивному розлютив дніпровського форварда, і невдовзі Попович тягне удар Довбика з ближнього кута, але і голкіпер «Минаю» був безсилий врятувати свою команду після того, як Артем отримав пас від Чуже і влучно пробив низом у дальній кут – 1:0! А за кілька хвилин спортклубівці подвоїли рахунок – Ткачук заробив жовту картку на Ді Франко, а Булеца покарав суперників за грубість, блискуче виконавши штрафний у самісеньку дев`ятку – 2:0!
Але на цьому господарі не зупинилимся і ще у першому таймі довели рахунок до великого: Когут вивів на удар Чуже, після чого Маємбе зупинив м`яч рукою перед лінією воріт – другий пенальті у матчі, і тепер з 11-метрової позначки бездоганно пробив хорватський легінер – 3:0.
У другому таймі дніпряни продовжили домінувати. У перерві Когута замінив Білл, і саме він міг двічі відзначитись упродовж двох хвилин, але спочатку Попович таки зреагував на його удар у дальній кут (перед цим відзначимо чудровий прохід і передачу Тейлора), а далі Білл пройшов вздовж лицевої лінії і перекидав голкіпера з гострого кута, проте не влучив у ворота.
А в середині тайму гості здалося один м`яч відіграли – це Ткачук краще за інших розібрався у воротарському майданчику спортклубівців після подачі кутового, але після довгої наради з колегами, що працюють на відеосистемі, Сергій Іванов скасував взяття воріт через гру рукою Ахмедзаде. Після тривалої паузи у грі міг забивати Хобленко, який у боротьби з двома захисниками зумів провштовхнути м`яч у дальній кут, але Попович зумів врятувати команду від чергового голу. Був на висоті голкіпер «Минаю» і після потужного удару Чуже у ближній кут. На 87-й хвилині Тейлор організував чергову атаку, і м`яч ледве не опиняється у воротах суперника після кількох заблокованих ударів. Вже у компенсований арбітром час був шанс забити у Хобленка, але той пробив у руки голкіперу, а також у Ярмолюка, після удару якого м`яч пройшов над поперечиною, а рефері навіть не дав подати дніпрянам кутовий, зафіксувавши дуже переконливу по грі і рахунку перемога СК «Дніпро-1»!

Пресслужба СК «Дніпро-1»