«Маріуполь» – СК «Дніпро-1» – 0:3 (0:2)

Чемпіонат України серед жінок. Вища ліга. Другий етап. 6-й тур. Київ. Стадіон «Темп». 28 березня. 12:00.

Арбітриня — Олександра Лещенко (Запоріжжя), асистентки арбітрині — Ірина Піценко, Єлизавета Настусенко (обидві – Київська область). Четвертий арбітр — Артем Тищенко (Слов’янськ)

Спостерігач арбітражу — Ігор Ярменчук

Делегат УАФ – Юрій Іванченко (Київська область)

«Маріуполь»: 1.Голик, 12.Крук, 18.Куліченко, 25.Якимова (8.Паламарчук, 61), 3.Кузенкова, 13.Полухіна – к, 10.Кайдаловська, 72.Юзва, 19.Бенедік (5.Ярова, 81), 11.Куницька (20.Кушнір, 84), 55.Ємельянова

Запасні: 35.Сорока, 23.Кулаковська, 17.Руденко, 21.Харитончук

Головна тренерка – Каріна Кулаковська

СК «Дніпро-1»: 31.Маліборська, 7.Синько, 26.Аілінкій, 8.Борисюк, 21.Пороходніченко (5.Вакуленко, 46), 10.Аслаханова, 2.Левицька – к, 17.Рудь (99.Серемчук, 46), 22.Логвінова (24.Гайдай, 82), 11.Новосельська (15.Жукова, 46), 91.Тараканова (20.Крючкова, 72)

Запасні: 13. Свинаренко, 25.Степанченко, 29.Балашко, 77.Тараба, 71.Тюхтій,

Головна тренера – Олена Кудзієва

Голи: Тараканова (19), Новосельська (45+1), Крючкова (78)

Попередження: Якимова (35), Логвінова (82)

Виїзним матчем проти «Маріуполя» жіноча команда СК «Дніпро-1» відкрила друге коло другого етапу чемпіонату. Після двох поспіль перемог підопічні Олени Кудзієвої, безумовно, були налаштовані продовжити вдалу серію результатів у зустрічі з аутсайдером, який ще жодного разу не вигравав у цій першості.

І матч наші дівчата, у складі яких на вістрі атаки Крючкову замінила Новосельська, розпочали з позиції сили. Рахунок міг бути відкритим вже на 2-й хвилині, коли стандарт завершився добиванням, але м’яч не закотився у порожні ворота лише через жахливий стан поля. Утім, довго очікувати на гол не довелося. Серія атак, низка небезпечних стандартів – і саме один з них приніс успіх. На 19-й хвилині Левицька замість очікуваного прямого удару зі штрафного черпачком перекинула стінку, а Борисюк у дотик скинула м’яч під удар Таракановій, яка поцілила у дальній кут.

Вдалий дебют, можливо, дещо розхолодив дніпрянок, які поступово поступились ініціативою. «Маріуполь» провів декілька небезпечних атак, головною дієвою особою яких була Куницька. Однак їй забракло майстерності при завершенні. У свою чергу, наша команда намагалася відповідати гострими контратаками, які розганяли Тараканова з Левицькою, і поступово знову заволоділа перевагою.

Завершення першого тайму пройшло у нервовій атмосфері через декілька неоднозначних рішень арбітрині. Наприклад, вона цілком могла давати другу жовту картку Якимовій за грубий фол проти Логвінової, але незрозумілою лояльністю ніби дозволила подальшу жорстку гру. Емоції охолонули лише завдяки другому голу «Дніпра-1». Левицька знову виконала штрафний, Борисюк знову скинула (тепер головою), і Новосельська замкнула дальню стійку.

Після перерви, попри гру на великому бажанні господарок, наша команда демонструвала значно вищу майстерність. Знову дуже гострими були стандарти. Після подачі Левицької зі штрафного ударом головою ледь не відзначилась Аілінкій – голкіперка «Маріуполя» витягнула м’яч.

На деякий час господаркам вдалося знову перехопити ініціативу через те, що у гравчинь «Дніпра-1» щось розлагодилося у комбінаційній грі. Багато неточних передач наших футболісток давали змогу «Маріуполю» атакувати, але по-справжньому небезпечних моментів вони не створили. На цьому тлі дуже вчасним був третій гол на 78-й хвилині, який організували гравчині, що вийшли на заміни. Стрімку атаку добре розігнала Серемчук, а продовжила Жукова на Крючкову, яка надіслала м’яч до сітки низом повз голкіперку. Доля матчу цим була вирішена остаточно. “Дніпро-1” здобув третю перемогу поспіль.